Daganatos gyerekeknek rendeztek családi napot Domonyvölgyben

    Családi napot rendeztek daganatos gyerekek, családjaik és segítőik részére a Ments Életet Közhasznú Alapítvány és a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat vasárnap, a Domonyvölgyi Lázár Lovasparkban, ahol egész napos játékkal és lovasprogramokkal várták a résztvevőket.

A résztvevőket a többek között lovaskocsizással, kézműves és ügyességi játékokkal, focival és biliárddal várták, de volt kisbabákra specializálódott játszótér is.
    Neves versenyzők rally versenyautókat mutattak be, volt akrobatikus rock&roll táncbemutató, a lovasprogramok között pedig négyesfogathajtást, pónifogathajtást, csikósok bemutatóját láthatták a gyerekek, valamint lvoltak nomád lovasíjász harci bemutatók, csikós- és négyökrös-szekérversenyek, de pusztai ötösfogat hajtás is.
    Délután fellépett a Nemzeti Lovas Színház, Siklósi Örs (AWS zenekar) akusztikus koncertet adott, majd a Hahota Gyermekszínház interaktív előadását tekinthették meg a résztvevők.
    Az eseményen több mint 300 daganatos betegségben érintett, gyógyuló félben lévő vagy már gyógyult gyermek és családja vett részt.

MTI