Az Aegon is támogatja a lovas polgárőröket

   Ötmillió forinttal támogatja az Aegon Magyarország az Országos Polgárőr Szövetség Lovas Tagozatának pályázati úton kiválasztott egyesületeit, amelyek egyre inkább kiveszik a részüket a vidéki Magyarország védelméből.
Az OPSZ kötelékében jelenleg ezer lovas polgárőr teljesít bűnmegelőző szolgálatot, akik mintegy 850 lóval járják azokat a külterületeket, ahová a gépkocsis járőrök csak ritkán jutnak el. A lakóövezetek mellett nagy figyelmet fordítanak az üdülő-övezetekben található lakóingatlanok tulajdonosainak vagyonvédelmére is. Ez a bűnmegelőzési tevékenység megegyezik az Aegon Magyarország elképzeléseivel is.

„Legnagyobb hazai lakásbiztosítóként az Aegon közel 1 milliárd forintot fizetett ki betöréses lopásokra az elmúlt évben, de ez az összeg közel 10 százalékos csökkenést mutat a polgárőrség és a rendőrség preventív munkájának köszönhetően”

– mondta Drevenka Edit PR igazgató a Budai várban, ahol ünnepélyes keretek között adta át a támogatást jelképező csekket dr. Fekecs Dénesnek, az OPSZ gazdasági és pénzügyi elnökhelyettesének.

„A polgárőrséget másfél évtizede elkötelezetten támogató Aegon Magyarország segítségével lehetőségünk nyílik olyan mértékű anyagi forrásokkal felvértezni a lovas szolgálatot, amennyit annak aktivitása és töretlenül növekvő létszáma megkövetel”

– fogalmazott az dr. Fekecs Dénes.

A támogatást 75, pályázati úton kiválasztott lovas egyesület kapja. Az Aegon Magyarország támogatását az OPSZ részben a szükséges formaruhák beszerzésére, részben pedig kiegészítő felszerelésekre szánja, még hatékonyabbá téve a lovas szolgálat működését.

Fotó: Sebestyén Jenő

Szerző: Hladon Sándor

Forrás: polgarorok.hu