Bihari Lovastanya az „élő tanya”

   Egy helyre jársz lovagolni? Megismerkednél más lovardákkal is? Járd be velünk Magyarország lovardáit, legyen az kicsi vagy nagy, lovas hotel, -panzió,- fogadó, vagy tanya. Elmegyünk, átéljük, bemutatjuk.

   Nyíregyházától 1,5 km-re, a 36-os út mentén található a Bihari Lovastanya, Paci Falvánk harmadik helyszíne. A tanyán egy szép őszi délutánt töltöttünk el, a bejárathoz érkezve már láthattuk is a kisbéri, lipicai és holland lovak szőrén megcsillanó őszi nap sugarait.

   A lovakon, kis csikókon kívül szabadon élnek együtt a kutyák, macskák, szárnyasok nagy barátságban.
Az akácosban lehetőség van meglesni az őzeket, nyulakat, de akár fácánnal is találkozhatunk. A bejáratnál lévő öntöttvas kolomp csengővel jelezhetjük érkezésünket, ami után a tanyát éberen őrző négylábú fogad minket, kivéve, ha a nagy melegben elálmosodik, és inkább az asztal alá húzódik. 😊

A rönkház tetőterében 2 hálószoba + 1 hálórésszel +1 fürdőszoba, a földszinten a nappaliban kihúzható kanapé + 1 fürdőszoba várja vendégeket, a kényelmes étkezéseket jól felszerelt konyha és étkező biztosítja. Korlátlan szauna használat áll a vendégek rendelkezésére.

   A tanya egész évben szeretettel várja a pihenésre, feltöltődésre vágyókat, a talpraesett és kíváncsi vendégek segíthetnek az állatok etetésénél, megnézhetik az aratást, lehet szénát gyűjteni, vagy éppen teheneket fejni.

A vendégház földszinti szobái: 1 fős szoba fürdőszobával,  2 fős franciaágyas szoba fürdőszobával 2+1 fős szoba fürdőszobával Családi: 2+2 fős szoba fürdőszobával Tetőtéri lehetőség: 8 fős erkélyes szoba fürdőszobával 5 fős szoba fürdőszobával (a szobák egymásból nyílnak)

   Télen kihagyhatatlan csilingelő lovas szánon bejárni a dűlő utakat, nyáron pedig egy naplementében való terep lovaglás vagy lovas kocsizás nyújt maradandó élményt. Azok se keseredjenek el, akik most kezdik a lovakkal való ismerkedést, lehetőség van futószáron történő lovaglásra kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nem lehet elég korán kezdeni

   Aki nem fáradt el az egész napos látni és tenni valóban, remek befejezése lehet a napnak szabad tűzön sütni-főzni, vagy a meleg kemencében elkészíteni a vacsorát.

Baráti összejövetelek, születésnapok, legény/leány búcsúk, ballagások, csapatépítések, disznótoros rendezvények lebonyolítására is van lehetőség

További információ itt.

Összességében öt patkóból öt patkóra értékeljük a helyet: 

Te jártál már itt? Írd le a véleményed.

Helyszín: