Heti Lovas: Borbély Bence

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek vagy hobbilovasok, akiknek mindenük a ló. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Borbély Bencével.

Szeretek lovak között lenni még kikapcsolódni is. Amit viszont nem szeretek azt, ha rosszul bánnak egy pacival.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?

Úgy kezdődött az egész, hogy kiskoromban elkezdtem lovakkal játszani és 4-5 évesen kezdtem el lovagolni egy lovardában. Sok munka, kitartás és erő kellett hozzá. Így szerettem bele a lovakba, főleg amelyiken kezdtem az edzéseket, és akivel szép fokozatosan fejlődtünk.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel? Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Díjugratásban versenyeztem (kétszer). Ezért inkább a Díjugratásra vagyok büszke, mert egy testhezálló sportág számomra. Szeretem csinálni, viszont nincs saját lovam. Az első közös versenyen teremtettünk meg lovammal egy bizalmi kapcsolatot.

3.„Van valami a lovak külsőjében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?

Szeretetet, bizalmat, tapasztalatot és sok ismeretet a lovakról!

4.Ki a kedvenc lovad, mitől más Ő, mint a többi ló? 

Jessica, ő az örökös kedvencem, mert vele indultam először versenyre és szép eredményt értünk el. Számomra ez a ló barátságos, és szeretem nagyon őt és ő is engem. Sokszor viszek neki finomságokat, mindig örül neki, sokszor edzünk együtt. Azért különleges nekem ez a ló mert magas, gyönyörű színe van, egészséges szép alakja, és jól is ugrik nagyon!! 🙂

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?

Azt ajánlanám nekik, hogy először csak pár körre üljenek fel a lóra, aztán, ha úgy döntenek, hogy szeretnének komolyabban megtanulni lovagolni sok bátorságot és egy barátságos lovat kívánok nekik.

Köszönjük Bencének a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!