Heti Lovas: Bagi Judit Fanni

   Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek vagy hobbilovasok, akiknek mindenük a ló. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Bagi Judit Fannival.

   Sziasztok, Bagi Judit Fanni vagyok nemsokára 19 éves. Kiskoromban a nyaraim egy részét lovastáborokban töltöttem körülbelül 4-5 éves koromtól. Rengeteg lovakkal kapcsolatos holmim volt már akkor is. Ez a szenvedélyem 17 éves koromban teljesült ki, mikor is a  tesóm meg Én kaptunk egy-egy lovat. Őket leginkább hobbi szinten kezdtük el lovagolni. Azóta a lovaink száma növekedett és már komolyabb szinten is vesszük ezt az életformát.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal? 

Mint említettem a lovastáborokban eltöltött idő alatt jöttem rá arra, hogy Én nem tudnék lovak nélkül élni. 17 évesen mikor megkaptam az első lovam tudtam, hogy ez már szerelem. Sajnos kora miatt nem tudtam vele versenyekre menni viszont már 3 hónapos vemhes.

2.Hobbi szinten lovagolsz vagy szeretnél a lovassport valamelyik szakágában versenyezni? 

Versenyem még nem volt viszont idén szeretnék felvételizni a Nemzeti Lovasszínházba. A legbüszkébb “eredményem” hogy egy lusta idős lóból egy menős lovat tudtam  kihozni (meg persze a szüreti felvonulásokon is ügyesen mentünk).

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?

Nekem a lovak sokat adtak. Megtanítottak arra, hogy milyen az önzetlen szeretet és, hogy ha hiszel benne akkor Ő nem okoz csalódást. Rengeteg energiát kell beléjük fektetni de Én azt mondom, hogy teljes mértékben megéri.

 

Lujzi

4.Ki a kedvenc lovad, mitől más Ő, mint a többi ló? 

A kedvencem természetesen az a paci akit elsőnek kaptam meg, mert ami “köztünk ” van az valami hihetetlen erős. A többi lovainkat is szeretem de “sajnos” Őt a legjobban. És természetesen a legjobban enni szeret és azért bármit meg is tesz! 😀

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?

Azt üzenném nekik, hogy mindenképp legalább egyszer próbálják ki magát a lovazást, mert az épp elegendő lesz ahhoz , hogy megszeressék. Mellesleg a Magyar Nemzet egy Lovas Nemzet : utánpótlásra mindig is szükség lesz! 

Köszönjük Juditnak a válaszokat, további jó lovazást és sok sikert kívánunk Neki!