Tavaszi portyaszolgálat Naszályon

  A Komárom-Esztergom Megyei Polgárőrség Lovas Tagozatának tagjai a megyei koordinátor, Szakály István hívására tavaszi portyaszolgálatot tartottak Naszályon, március 11-én vasárnap, a település bel és külterületén.

A lovasok Győrből, Tárkányból, Rédéről, Ácsteszérről, Súrról, Kisbérről, Tata-Látóhegyről, Tatáról, Szomódról és Naszályról érkeztek.

A kilovaglás elsődleges célja a lakosság figyelemfelhívása és persze tájékoztatása volt: a lovas polgárőrök megyeszerte külterületek védelmével, a települések programjainak biztosításával, jelenlétükkel a bűnmegelőzést szolgálják.

A naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület vezetője Dibusz Ferenc örömmel tájékoztatta a meghívott lovasokat, hogy Naszályon is megalakul a lovas polgárőr tagozat. A kisbéri lovas tagozat alapító tagjai az OPSZ lovas tagozat járőrszolgálati képzése után, sikeres vizsgát tettek. Több szemlén, rendezvényen és déli határőr szolgálaton vettek részt. Ezen lovasokhoz csatlakoztak az újonnan belépő Naszály és Tata környéki lovasok.

A verőfényes kora tavaszias időben a lovak és persze lovasaik élvezték a hosszú tél utáni első közös munkát, melyet több közös lovas portyaszolgálat is követ majd a közeljövőben, a tavaszi és a nyári hónapokban.

Szerző: Hladon Sándor

További képek: polgarorok.hu