Március 15. – Nemzeti Lovasakadémia kezdi meg munkáját

  Nemzeti Lovasakadémia és Tudásközpont kezdi meg munkáját, az akadémia hároméves képzést nyújt élménylovasoknak és lovasszakembereknek.

    Gőblyös-Valentínyi Katalin, az akadémia igazgatója az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, a képzés májusban kezdődik, jelentkezni az akadémia honlapján, a nemzetilovasakademia.hu oldalon lehet.
    Kiemelték, a Nemzeti Lovasakadémia magas szintű elméleti és gyakorlati tudást is biztosít tanítványainak. A képzés a klasszikus nemzeti hagyományokra épül, a magyar lovas elődök évezredes tudását továbbadva – fűzték hozzá.
    A közlemény szerint az akadémia elméleti és gyakorlati oktatói olyan lovasszakemberek, akiknek több évtizedes szakmai múltjuk és tapasztalatuk van. Szaktudásuk felöleli a lovas és lókiképzési ismeretek teljes körét, az edzői hálózat pedig lefedi az ország teljes területét és a határon túli területeket is.
    Hangsúlyozták, a Nemzeti Lovasakadémia azonban nem csupán oktatási intézmény. Tagjai évek, évtizedek óta kutatják a magyar nemzeti hagyományokat, az elődök örökségét, hogy így tovább vigyék, megújítsák, újra nemzetközi hírűvé tegyék a magyar lovaskultúrát. A kutatómunka eredményét a Nemzeti Lovasakadémia Tudásközpontjában teszik közzé.