Galopp Major Gyál

Egy helyre jársz lovagolni? Megismerkednél más lovardákkal is? Járd be velünk Magyarország lovardáit, legyen az kicsi vagy nagy, lovas hotel, -panzió,- fogadó, vagy tanya. Elmegyünk, átéljük, bemutatjuk.

Második Paci Falvánkat a Budapesttől alig fél órányira lévő Galopp Majorban töltöttük, nádfedeles házikóban, átélve a paraszti házak miliőjét egy hosszú hétvége keretében. A kunyhók télen fűthetőek, így egész évben várják a kikapcsolódni vágyókat. Akik a luxusszállókat részesítik előnyben, azoknak is kötelező kipróbálni!

A két bejárat ne tévesszen meg senkit (minket sikerült 😊), a major nyitott kapukkal várja vendégeit, egy kíváncsian szemlélődő bábu lóval, aki ugyan olyan nagy szeretettel fogadja a betérőket, mint a major összes dolgozója. A kunyhókban található egy hálószoba plusz galéria, egy zuhanyzós wc-s fürdőszoba illetve egy teakonyha.

A házikókban lévő kellemes melegről két darab gázkonvektor gondoskodik, az ajtón lévő pici rés pedig gondoskodik a természetes szellőzéséről.😊 Aki fázósabb melegen ajánljuk inkább a galériát ahol pár fokkal kellemesebb a hőmérséklet. Egy melegebb zoknit vagy papucsot mindenképp dobjunk a táskánkba, a szobában és a fürdőben lerakott járólap nem hagyja, hogy átmelegedjünk egy zuhanyzás után. 😊

Az időjárás kegyes volt a lovagláshoz, így először egy aktív lovon, Virágon lovagolhattam, akinek a mozgékonysága egyenes arányban áll az utána lévő izomlázzal. Mint megtudtuk nem túl jó előélete miatt ijedősebb, segítségadásra nagyon érzékeny, számomra nehezen irányítható lovacska volt. Ennyi idő kihagyás után nehezen tudtam nyeregben maradni, mert nagyon szeszélyes, önfejű paci azzal szemben, akin tudja, hogy nem érzi magát “nyeregben”. Gyakorlottabb lovasok biztosabban ülnek a nyergében.

Virág

Másodjára egy Don névre hallgató lipicai, gyönyörű fehér pacin lovagolhattam, aki nem hiába kapta egy olasz maffiózóról a nevét, mert úgy is viselkedik. Nyugodt, higgadt természete most az én határozatlanságommal találkozva rettentő nagy erőfeszítést szült. Mindent meggondol kétszer, ő nem értette mit szeretnék, én nem értettem miért nem megy a hajtása. A répa jutalom falat ellen természetesen egyikőjüknek sem ellenkezett.

Don

“Ló és lovas közti kommunikáció”,a lovas összetett mozgása”, ilyen fogalmakkal találkozunk és igyekszünk elsajátítani minden lovaglás alkalmával, és itt a bizonyíték, hogy mennyire fontos is ez. Elsajátítása nem lehetetlen, viszont sok gyakorlást kíván.

Lehetőség van futószáras, egyéni vagy önálló lovaglásra is, sétáltatásra vagy akár tereplovaglásra.

  • Oktatás futószáron: 1500,-Ft./30p
  • Egyéni oktatás lovaspályán: 3000,-Ft./60p
  • Önálló lovaglás oktatópályán: 2500,-Ft./60p
  • Sétáltatás: 1400,-Ft./20p
  • Tereplovaglás 1 fő: 3700,-Ft./óra
  • Több fő: 3000,-Ft./óra

A csárdában nem csak a szálló vendégeket, hanem az arra járó ebédelni vagy vacsorázni vágyókat is szívesen látják vendégül, ahol mi is ettünk egy kiadósat.

Csőben sült harcsa

Vadas

 

 

 

 

 

 

 

További információk itt.

Összességében öt patkóból három patkóra értékeljük a helyet:

Te jártál már itt? Írd le a véleményed.

Helyszín: