I. Bajai Polgárőr Lovas Terepverseny 2018

Lovas terepverseny a Sugó-Horsepark Kft és a Bajai Polgárőr Egyesület szervezésében zajlott. A reggel kilenc órás rajtot követően, a versenyző csapatok 6-7 percenként indultak. A közel 14 km-es táv alatt több tájékozódási pontot kellett felkutatni, és hitelesen igazolni azt, hogy a lovas csapat ott járt. Tájékozódási pont kihagyása időbüntetéssel járt.

A Bajai és a Helvéciai Polgárőség terepjárókkal zárták a mezőnyt, valamint a pálya két pontján polgárőrök segítették a versenyzőket, ügyeltek a verseny zavartalan lebonyolítására.

Az élet úgy hozta, hogy a gépkocsival kísérő lovas polgárőröknek is adódott polgárőr feladat a verseny alatt. Az utolsó beérkező csapatot a pálya végén ugyanis egy háztól kiszökött póni zavarta meg, ahol a Helvéciai Polgárőrség sietett a csapat segítségére, és tették lehetővé zavartalan tovább haladásukat. Egy lovas, aki kiesett a versenyből, a segítő gépkocsival tért vissza a lovardába, lovát pedig az egyik – addig a kísérő autóban utazó – helvéciai lovas polgárőr lovagolta vissza a lovardába.

A versenyen a résztvevők sportszerűen viselkedtek mindvégig mind egymással, mind lovaikkal. A hideg időben a jó hangulathoz hozzájárult a meleg tea és zsíros kenyér is, amit a rendezők biztosítottak a lovasoknak. Szerencsére az eső is megkímélte az eseményt.

Délután fél egykor pedig sor került az eredményhirdetésre, ahol értékes tárgynyereményeket vehettek át a résztvevők, melyeket a Bajai Polgárőr Egyesület, valamint az OPSZ Lovas Tagozat biztosított.

A maradéktalanul pozitív élmény nagyszerű lökés volt ahhoz, hogy a jövőben, akár idén nyáron, megrendezésre kerüljön a II. Bajai Polgárőr Lovas Terepverseny, amelyre a rendezők valamennyi érdeklődő szabadidő lovast várnak, hiszen a terepen tájékozódni nemcsak a lovas polgárőröknek kell tudni.

A Polgárőr Lovas Tagozat köszönetét és elismerését fejezi ki ezúton is a szervezőknek: a Bajai Polgárőr Egyesületnek, különösen Merci Jelenics lovas polgárőrnek és Bokányi Zoltán elnöknek, valamint a Sugó-Horsepark Kft-nek.

Eredmények:

I. hely: Faldum Fanni és Faldum Lili – 52 perc 10 mp
II. hely: Nikoletta Kelemen és Nagy Melinda – 59 perc 30 mp (Sióagárdi Polgárőrség)
III. hely: Horváth Vivien és Andriott Flóra – 1 óra 11 perc 6 mp
IV. hely: Dózsa Enikő – 1 óra 26 perc 5 mp
V. hely: Vinkó Gábor, Vinkó Hanna, Németh János – 1 óra 32 perc 7 mp mp (20 perc büntető, 2 állomás kihagyása miatt)
VI. hely: Kosár Emániéla – 2 óra 1 perc 7 mp
VII. hely: Papné Nagy Afrodité, Menyhért Melinda, Komuczky Eszter – 2 óra 7 perc 5 mp

Szerző: Hladon Sándor

További képek a versenyről: polgarorok.hu