Heti Lovas: Komjáthy Zoltán

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek vagy hobbilovasok, akiknek mindenük a ló. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Komjáthy Zoltán.

Sziasztok! Komjáthy Zoltán vagyok 16 éves. A lovak között nőttem fel. Már a nagyszüleimnek is voltak lovaik. Nyolc éve foglalkozunk verseny szinten fogatsporttal, de a lovaglás sem hagyható el. 😁

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?

Mint említettem én már ebbe születtem bele. Négy évesen kaptam meg az első pónim.. Majd öt évesen kaptam még egy pónit. Majd hat évesen elkezdtünk versenyezni velük.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel? Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?

Én a fogatsportban versenyzem. Amire a legbüszkébb vagyok, azaz első versenyem volt. Amikor egyedül két pónit végig hajtottam egy 20 akadályból álló pályán.

3.„Van valami a lovak külsőjében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?

Én nagyon sokat kaptam a lovaktól. Mikor rossz kedvem volt ők mindig tudták hogyan kell felvidítani. “Úgy gondolom, csak a ló szeretete, tisztelete mellett szabad csak vállalni ezt az életformát, és ez adja az alapot ló és ember kapcsolatához.”

4.Ki a kedvenc lovad, mit szeret a legjobban?

Nekem nincs kedvenc lovam, én az összes lovamat ugyanúgy szeretem.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem próbálták ezt a sportágat, de szeretnék kipróbálni?

Csak annyit szeretnék mondani azoknak, akik még nem tapasztalták, hogy egyszer tegyék meg, nem fogják megbánni. Kell az utánpótlás.

Köszönjük Zoltánnak a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!