Heti Lovas: Bana Márta

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek vagy hobbilovasok, akiknek mindenük a ló. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Bana Mártával.

Bana Márta vagyok Miskolcról. Mint a legtöbb kattant lovasnak, úgy számomra is a lovak az elsők, minden egyéb csak másodlagos helyen állhat. 😋

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?

Mindig is imádtam a lovakat, ez a szerelem már kis gyerekkorom óta meghatározza az életem és valószínűleg örökké tartó lesz.

2.Hobbi szinten lovagolsz vagy szeretnél a lovassport valamelyik szakágában versenyezni?

Három éve versenyszerűen űzöm ezt a sportot, ügyességi lovasként kezdtem, majd mivel boldog lótulajdonos lettem lassan két éve lehetőségem nyílt belekóstolni a díjugratás rejtelmeibe és májusban rajtengedélyvizsgával is gyarapodtam.

3.„Van valami a lovak külsőjében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?

A lovak számomra a megnyugvást jelentik, menekülési lehetőséget a monoton mindennapoktól, az új, elektronikus élettől, a 21. század undorító világától.

4.Ki a kedvenc lovad, mitől más Ő, mint a többi ló?

Egyértelműen a saját társam. Ritmus egy 11 éves izabella fakó magyar sportló. Akik ismerik, azoknak csak “Barbie ló”. Gyönyörű külseje mellett hihetetlen képességekkel rendelkezik. Mi tagadás “megütöttem a főnyereményt.” Természetéből adódóan elég antiszociális, de ha egyszer valaki elnyeri a bizalmát, onnan nyitott az út a szíve felé.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?

Azoknak, akik még sosem ültek lovon, csak annyit üzennék: lovaglás után a ruhád koszos, a hajad kócos, a pénztárcád üres, de a szíved csordultig szeretettel teli lesz.

Köszönjük Mártának a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!