Heti Lovas: Kormos Zsófi

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek vagy hobbilovasok, akiknek mindenük a ló. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Kormos Zsófival.

15 éves vagyok és 9. éve lovagolok, egy éve saját lovakat tartok/tartunk a húgommal azelőtt lovas iskolában tanultunk. Emellett nagy szerelmem az íjászkodás, amit most még földön, későbbiekben pedig lóháton szeretnék folytatni.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?

Az én esetemben szerelem volt első látásra, 6 éves voltam, amikor elkezdtem akkor még csak én és a húgom. De amikor meglettek a saját lovaink megtették a hatást a család többi tagjára is. Azóta mindenki ló bolond lett nálunk.

2.Hobbi szinten lovagolsz vagy szeretnél a lovassport valamelyik szakágában versenyezni?

A lovas iskolában díjugrattunk, itthon viszont csak kisebb akadályokat ugrunk azt is csak az egyik lóval, Reménnyel, akit általában a húgom lovagol. Nagyon szeretünk tereplovaglásokra menni, gyönyörű környezetben lakunk a Bükk-hegységben. Néha a környék lovasaival csinálunk nagyobb lovaglásokat ezek nagyon jó hangulatban szoktak telni.

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?

Megmutatták ki vagyok, és mit tudok, adtak egy stílust, egy más személyiséget, és nem utolsó sorban rengeteg csodás élményt.

4.Ki a kedvenc lovad, mitől más Ő, mint a többi ló?

Két lovunk van  mindkettőt nagyon szeretem, de természetesen az enyém a kedvencem, akin általában lovagolok. Az ő neve Hercegnő, de általában Henesznek hívjuk. Ő egy 14 éves Kisbéri félvér. 13 évig tenyésztésben volt, nálam szokott igazából nyereghez betörve is csak alapszinten volt. Nemrég volt egy hátproblémája, ami miatt 2 hónapig nem lovagolhattam rajta. És ez a kt hónap rádöbbentett arra, hogy teljesen mindegy hogy terepen vagy pályán, ugrás vagy díjlovaglás a lényeg a harmónia, az az érzés, az energia, amit átad a ló lovaglás közben az összehasonlíthatatlan.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?

Szerintem mindennek kell adni egy esélyt, erre a legjobb példa az egyik barátnőm, aki rettegett eleinte a lovaktól. Aztán megtetszett neki és kipróbálta, azóta lovardába jár lovagolni és nem tud betelni vele. Persze vannak olyanok, akiknek nem ez az életük, de egy esélyt mindenképp megérdemel.

Köszönjük Zsófinak a válaszokat és további jó lovazást kívánunk Neki!