Heti Lovas: Farkas Vivien

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek vagy hobbilovasok, akiknek mindenük a ló. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Farkas Viviennel.

Farkas Vivien a nevem. 20 éves vagyok. Baranya megyében, azon belül Drávacsepelybe lakom. Most jelenleg Pécsen tanulok. Idén végzek a tanulmányaimmal. Lovagláson kívül régebben jártam konditerembe és futni.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?

Egész pici korom óta szeretem az állatokat. Különösen a lovakat. A szüleim mesélték, hogy kb. 1-2 éves koromban, amikor láttam lovakat, akkor mindig mutogattam rájuk és nyújtottam a kezem. Aztán 12 éves koromban Erdélybe mentünk nyaralni és ott volt lehetőség arra, hogy felüljek egy lóra. Ekkor ültem először lovon életemben. Elhatároztam, hogy amikor visszajövünk Magyarországra, akkor én elmegyek lovardába. Így is történt. Azóta lovagolok. Később pedig megkaptam az első saját lovamat a szüleimtől.

2. Hobbi szinten lovagolsz vagy szeretnél a lovassport valamelyik szakágában versenyezni?

A siklósi “Apró Paták” Lovas Sport Egyesületben lovagoltam pár évig barátokkal is. Ott ügyességi versenyeken részt vettem az egyesület lovaival vagy épp saját lóval. Lovagoltam még az egyik legjobb barátnőm lovait is. Azokon kívül még pár lovat, köztük egy Haflingit is lovagoltam és versenyeztem vele.

Volt kétszer lehetőségem arra is, hogy Banán a Banai Kisbéri ló tenyészetnél lovagolhattam a 4281 Ozora II Rémuszon. Ő egy Kisbéri félvér fedezőmén.

4281 Ozora II Rémusz

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?

Én a lovaktól nagyon sok tapasztalatot és rengeteg nagyon szép emléket kaptam, amikre örökre emlékezni fogok. Ezekről nagyon sokat tudnék mesélni.

4.Ki a kedvenc lovad, mit szeret a legjobban?

Nekem nem egy, hanem kettő kedvenc lovam van. Az egyik az első lovam volt, akit Sally-nek hívtam. Sally egy kb 160 cm marmagasságú sötétpej ügető kanca volt. Ő tanított meg nagyon sok mindenre és nagyon sokat mentem vele terepre. Nagyon megszerettem, igazi “első” lónak való ló volt. Sally-t vemhesen vásárolták meg nekem a szüleim. Három hónapos állapotos volt egy Sport pónitól. Így lett a második kedvenc lovam, az ő kanca csikója pár hónap után. Aznap éjjel én voltam a legboldogabb ember a világon, amikor megláttam a nyurga kis lábaival, és ahogy próbálkozott lábra állni. A csikót Sindy-nek neveztem el.

Aztán teltek az évek és Sindy be lett lovagolva. Őt is nagyon sokszor lovagoltam és jártam vele terepre is. Nagyon okos kis ló lett belőle, akit könnyen el lehet lovagolni, habár egyszer történt az, hogy voltam kint Sindy-vel terepen és beugrattam vágtába, aztán pár métert vágtáztunk aztán azt vettem észre, hogy bakol egyet…A következő képkocka az volt, hogy a lovam előtt fekszem. Visszaültem és haza ügettünk, majd másnap észrevettem, hogy nem tudok a jobb lábamra állni. Elmentem orvoshoz…Kiderült, hogy részleges ínszalag-szakadásom van.
Azt, hogy nagyon szeretem őket egy “S” betű  tetoválás bizonyítja, amit a tarkómra varrattam. Az ő kezdőbetűjük.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?

Azt üzenném azoknak, akik még nem ültek lovon, hogyha egyszer felülnek, akkor utána sosem szeretnének leszállni a lóról.

Köszönjük Viviennek a válaszokat és további jó lovazást kívánunk Neki!