Timpex lovasklub Nyíregyháza

Egy helyre jársz lovagolni? Megismerkednél más lovardákkal is? Járd be velünk Magyarország lovardáit, legyen az kicsi vagy nagy, lovas hotel, -panzió,- fogadó, vagy tanya. Elmegyünk, átéljük, bemutatjuk.

Első megállóhelyünk a Hotel Pagony volt Nyíregyházán, ahol a Timpex Lovasklub 130 lónak ad otthont, akik három kényelmes istállóban és hatalmas legelőn élik a lovak nyugodt életét. Három nap két éjszakát töltöttünk a szállodában wellness-sel – ahol a lovaglás utáni izomlázat enyhíthetjük szaunával, gőzfürdővel vagy esetleg egy finom masszázzsal – finom reggelivel és vacsorával, na és persze lovaglással.

A hotel dolgozói készséggel álltak rendelkezésünkre, minden kérdésünkre a kielégítő választ kaptuk. Kedves és udvarias volt velünk mindenki, megkaptunk minden szükséges tájékoztatást. Kérésünkre hátra kísértek minket a legelőre, ahol a kancák és csikóik külön legeltek a ménestől, este pedig hívó szóra együtt vágtáztak vissza az istállóhoz.

A “ló mennyország”

Eszenyi Róbert lovas edző igazán segítőkész volt, a szükséges adatok elkérése után (a megfelelő paci kiválasztásához) minthogy mikor lovagoltam utoljára, hány kiló és milyen magas vagyok, a vasárnap reggeli fél kilences időpontban egyeztünk meg, egy óra lovaglás 4000Ft.-ba került.

Egy kicsit álmosan érkeztünk a pályához, lovacskám addigra már felébredt, ő már túl volt egy egy órás lovagláson. Róbert szenvedélyes lovas, nagyszerű oktató, aki nem csak a lovak nyelvén ért, de a gyerekekkel is remekül bánik. Sok olyan tanítványa van, akik gyerekként nála sajátították el a biztos lovaglás alapjait és most sorra zsebelik be a díjakat. Minden kérdésünkre maximális választ adott, néha szemléltette is azt  🙂 , így megértettük mi az az ellenvágta.

Mivel Robi tudta, hogy régen ültem lóháton nem erőltetett rám sok feladatot, hagyta, hogy összeszokjunk, ismerkedjünk a pacival, akivel jól tudtunk együtt dolgozni, néha érezte csak a bizonytalanságomat, olyankor inkább a lazsálást választotta, de egyébként remekül reagált az utasításokra.

 

Málna

Kiemelt figyelmet fordítanak ló és lovas biztonságára egyaránt, ha szükséges kobakot, pálcát biztosítanak lovasoknak, a pályán csak az oktató és a lovasok tartózkodhatnak az órák alatt. Lehetőség van a kezdő lovasok számára futószáras lovaglásra, a haladóknak osztály lovaglásra, a gyakorlottabb lovasok pedig tereplovagláson is részt vehetnek kísérővel.

A saját lóval rendelkezők a bértartást is választhatják, ahogy a képen látható Málna gazdája is tette, aki minden nap kilátogat kedvencéhez. Heti két alkalommal edzéseket is tartanak, díjugratásra készülnek.

 

 

A jövő nemzedéke

 

A szoba kényelmes és komfortos volt, és ami a lényeg a lovas pályára nézett, így a reggeli hangos madárcsicsergés után hallhattuk a patadobogást. Ennél szebb hangra nem is lehetne felébredni. A lovak egy része az istállóban kényelmes, tiszta boxokban pihenhetnek, másik részük a „ló mennyországban” egy hatalmas legelőn egész nap legelnek, szaladgálnak és köszönik szépen, remekül érzik magukat. Közvetlenül a város mellett helyezkedik el az iskola, így az arra utazók közvetlenül a főút mellől láthatják a legelő ménest. A vacsora éppolyan finom, mint ahogy kinéz, a vitrinben kiállított kupák pedig fémjelzik a lovas klub sikerességét.

További információk itt.

Helyszín:

Összességében öt patkóból öt patkóra értékeljük a helyet:

Te jártál már itt? Írd le a véleményed.