Heti Lovas: Szabó Petra

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Szabó Petrával.

Szabó Petra vagyok 24 éves egyetemista, jelenleg gyógypedagógiát tanulok és a lovasterápia/parasport irányába szeretnék tovább haladni. Ebben az évben vettem meg végre saját lovamat. Eddig mások lovain mutatkoztam be/lovagoltam.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?
Nagypapám még vidéki lovas családból való volt, de ez később úgymond kiveszett a többiekből. Azonban ahogy úgy 5 éves koromban kapcsolatba kerültem a lovakkal (cirkusz/bemutatók) alkalmával, folyamatosan nyaggattam szüleimet, hogy én már pedig lovagolni szeretnék. Innentől pedig nem volt megállás.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel? Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Az idén tettem le a díjlovas rajtengedély vizsgámat és a saját lovammal is ebbe az irányba szeretném folytatni. Korábban gyakran vettem részt szabadidős versenyeken különböző kategóriákban, de a díjlovaglás vonzott a leginkább. A rajtvizsga előtt fríz lovakon mutatkoztam be, show műsorok keretein belül.

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?
Erre a kérdésre nehéz válaszolni, de összességében azt mondhatom, hogy a lovak által találtam meg önmagam. Nem is tudom mi lett volna, ha nem képezik az életem részét mindig.

Elit nevű fríz ménnel

4.Ki a kedvenc lovad, mit szeret a legjobban?
Számos kedvenc lovam volt az évek során és most nyilván a sajátom nyerte el ezt a címet. Zafír egy lipicai kanca, mondhatjuk úgy, hogy elég egyedi személyisége van. Nagyon okosnak tartom, de nem mindig ért egyet az emberrel és akkor lenyom egy-két hisztit. Nagyon gyorsan tanul és büszke vagyok rá, hogy szépen lassan haladunk.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?
Azt üzenném, hogy ne várjanak tovább! Nyeregbe, mert ezt elmondani nem lehet csak megtapasztalni.  🙂

Köszönjük Petrának a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!