Heti Lovas: Kutala Szabina

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Kutala Szabinával.

Kutala Szabina vagyok, lassan 17 éves, volt lovam, de sajnos el kellett adnunk, úgyhogy most csak félbértartok egy lovat. A lehető legtöbb időt lovak körül próbálom tölteni, imádom őket.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?
Nálam úgy kezdődött, hogy osztállyal elkezdtünk járni hetente lovagolni, nagyon bele szerettem a lovakba, kaptam lehetőséget ott táborozni, egyértelmű lett, hogy többé nem lehet erőszakkal sem elhozni a lovardából. A családomban senki más nem lovazik, próbálnak benne támogatni, de ló közelben nagyon nagyon ritkán vannak, csak engem ragadtak el a lovak egy sokkal szebb világba. Mindennek már 7 éve.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel? Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Én díjugratásban, és számomra a legjobb élmény az volt, hogy a mostani félbértartott lovammal indultam, akiről tudni illik nagyon lusta, de nagyon-nagyon, s a versenyen meglepetésemre sikerült 15 másodpercet rávernünk a második helyezettre, nagyon-nagyon ment, nagyon meglepett, ezt az oldalát egészen odáig nem ismertem. Pozitívan csalódtam benne.

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?
Én mielőtt bele kezdtem a lovakkal való foglalkozásba, nagyon magamba fordulós voltam, meg csöndes. A lovak engem teljesen felszabadítottak, sokkal vidámabbá tettek, s tesznek mai napig! Ha egy hétig nem tudok kimenni lovagolni, érzem magamon, hogy elszomorodok, és egyszerűen hiányzik.

4.Ki a kedvenc lovad, mitől más Ő, mint a többi ló?
Az én kedvencemet Amigonak hívják, egy kb. 9 éves haflingi herélt, rajta ültem először életemben. Nagyon bohókás, nagyon jó fej lovacska, csak szereti kóstolgatni az embert.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?
Szerintem sose késő kipróbálni, legyen az ember fiatal, vagy idősebb. Én mindenkinek ajánlom, mert egy igazi kapcsolat egy ilyen csodálatos állattal sok jót tesz mind a testnek s a léleknek is. El sem tudnám képzelni az életem a lovak nélkül!

Köszönjük Szabinának a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!