Lázár Zoltánt nem kell megműteni, a vb-ig biztosan felépül

Lázár Zoltánt nem kell megműteni, a szeptemberi világbajnokságig pedig biztosan felépül a fogathajtó, aki szombaton a nebanicei versenyen sérült meg, miután felborult a kocsija.

    Lázár Zoltán és fia – aki segédhajtóként szenvedett kézsérülést, és még szombat éjjel megoperálták Győrben – pénteken újabb orvosi vizsgálatokon esett át. Ifjabb Lázár Zoltán műtétje jól sikerült, a sérült testrész megfelelően reagált a plasztikai beavatkozásra. Újabb műtétre így már nem lesz szükség, az orvos szerint teljesen felépülhet.
    A vizsgálatok kiderítették, hogy Lázár Zoltán vállában elrepedt a csont. Műtétre azonban nem lesz szükség, viszont három hetet ki kell hagynia. A 44 éves hajtó így biztosan nem indulhat el a jövő héten kezdődő aacheni négyesfogathajtó-versenyen, míg az augusztusi Európa-bajnokságon való részvétele egyelőre erősen kérdéses. A szeptemberi kettesfogathajtó-világbajnokságra azonban tökéletesen rendbe jön.
    “A szezon versenyprogramját illetően az volt a legfontosabb, hogy a vb-re felépüljek. Az orvosok megnyugtattak, hogy ennek nincs akadálya” – mondta az MTI-nek Lázár Zoltán.
    Az idény még ifjabb Lázár számára sem ért véget: a szeptemberi ob-n segédhajtóként térhet vissza.

MTI