2017-ES SZABADIDOMÍTÓ TÁBOR

A szabadiomítás mellett érdekes témákkal készülnek az FSZK tagjai legközelebbi táborukban, ahová érdemes jelentkezni vagy nézőként előregisztrálni. Látogassatok ki minél többen!

AJÁNDÉKKAL VÁRUNK A 2017-ES SZABADIDOMÍTÓ TÁBORBA, ahol nem csak számos előadás ismereteivel és programok élményeivel gazdagodsz, hanem értékes AJÁNDÉKOKKAL is!

2017. június 10-14. Hilltop lovarda, Gödöllő Napijegyes táborozóként lehetőséget kapsz arra, hogy nézőként kövesd figyelemmel az oktatást. Regisztrálj előre bármelyik napra, mikor szeretnél nézőként figyelemmel követni a táborozók gyakorlati oktatását, részt venni programjaiban! RÁADÁSUL AZ ELŐREGISZTRÁLÓKAT, MOST MEGAJÁNDÉKOZZUK EGY 7 db-os KUPONFÜZETTEL a Barefoot, Equimins, Krelovi, Hope – természetes lovas, Jana Lókiképzés, Eirien és H.Hanna Photos jóvoltából.

PROGRAMOK:

Július 10. – 1. nap (hétfő) Szabadidomító elméletek a délelőtt folyamán az FSZK tagjaival, mely interaktív módon történik, hogy a lovasok átfogó képet kapjanak a természetes ló kiképzésről, ezáltal a lovakról és viselkedésükről. Beszélgetés és videók tanulmányozása a felszerelések helyes használatáról tart előadást Harcsa Boglárka a Barefoot képviseletében.  Délután csoportbeosztás a táborozóknak, később pedig gyakorlati alapozó bemutatót láthatunk Horváth Petrától: Kérdések melyre biztosan választ kapsz ezen a napon: – Hogyan alakulhat ki köztem és lovam között a feltétlen BIZALOM?- Mikor fogja követni minden lépésemet? –  Hogyan és mitől lesz motivált a lovam? – “Kötelező” eszköz a csomózott kötőfék a szabadidomításhoz?- Tilos használni feszítőt, sarkantyút és egyéb ártalmasnak tűnő eszközt, ha szabad idomítok?- Mi a különbség a vázas és váz nélküli nyereg között?

Július 11. – 2. nap (kedd) Délelőtt a táborozók és lovaik számára csoportos foglalkozások alapozó és haladó szinten pl. a földi munka alapjait (személyes tér kialakítása, kiküldések, élő körkarám és csatlakozás stb.). Délután pedig csapatépítő keretében Bonifert Rita tart interaktív asszertív foglakozást és előadást a ló mediált pszichoterápiáról. Majd a lovazást követően este a Krelovival kreatív WORKSHOP nyílik, ahol szabadon lehet alkotni különböző lovas kiegészítőket. Kérdések melyre biztosan választ kapsz ezen a napon:- Hogyan fog tisztelni a lovam?-A vezérkancák erős, durva lovak, ettől válnak vezetővé?- Mit jelent az ,hogy “mozgás kontrollálás” ?- Hogy értjük azt, hogy lószerűbb viselkedés?-Miképp tudnék változtatni magamon, hogyha a lovam olyan tükröt tart számomra, amit nem tudok elfogadni?- Miről szól az asszertív viselkedés, hogyan tudnám elsajátítani lovamtól, hogy embertársaimmal szemben is határozottabb legyek és jó vezető?-Milyen jellemvonásokkal rendelkezik egy jó vezető?- Mit értünk komfort alatt?

Július 12. – 3.nap (szerda) A  csapatok megbirkózhatnak ezen a napon már ügyességi akadályokkal is, miután előző nap elmélyítették lovaikkal a kapcsolatot. Ebéd után pedig Cseri Dávid mutatja be az örkénytábor szellemiségét, az Elfeledett lovas legendáink könyvén keresztül. Délután a haladóbb lovasok számára továbbra is a klasszikus és akadémistalovaglás lesz a fő téma. Kérdések melyre biztosan választ kapsz ezen a napon: Mitől lesz jobb, ha lovam meglátja az egyes feladatok és akadályok funkcionalitását?-Hogyan legyek kreatív, ha otthon nincs sok lehetőségem ügyességi akadályok építésére?-Hogyan válhatok eggyé lovam mozgásával nem csak földön, de háton is?-Máshogy kell kötőfékkel lovagolni, mint zablával?- Hogyan fog megállni a lovam a kötőfék nyomására, ha nincs zabla a szájában?-Elfeledett Őseink is a természetes ló kiképzés elveit követték vagy ez egy új és modern irányzat?-A nagy elfeledett legendák milyen szemléletet követtek korukban?-Kik a horsemanship nagyjai, mit képviselnek ők?-Összefüggésben van a magyar lovas kultúra a szabadidomítással?

Július 13. – 4.nap (csütörtök) A délelőttöt Jelenics Mercédesz: showelemek a szabadidomításban és Nyárasdi Jana: klasszikus ló kiképzés gyakorlati bemutatójával nyitjuk. Ebéd után pedig a lovas szagágakról lesz szó a horsemanship elveinek tükrében, majd a várva várt tereplovazásra kísérjük táborozóinkat. Kérdések melyre biztosan választ kapsz ezen a napon: – Mi a különbség a szabadidomító, a trick trainer és a cirkuszi lovas között?-Mikor és hogyan taníthatnám meg a lovamnak a fekvést, ágaskodást stb?-A természetes ló kiképzés egy külön szakág?-Angol vs. western, avagy melyik stílust, szakágat válasszam?-Milyen KRESZ szabályok vonatkoznak a lovasokra?-Hogyan lehetséges az, hogy ami pályán működik a lovamnak, az tereplovaglás alatt sokszor kudarcba fullad?-Mit tegyek, ha terepen megijed a lovam?

Július 14. – 4. nap (péntek) Az utolsó napot egy izgalmas ügyességi versennyel zárjuk (délelőtti felkészüléssel), hogy a lovasok láthassák honnan hova jutottak el és milyen csodát műveltek. Kérdések melyre biztosan választ kapsz ezen a napon: -A versenyzés megengedett, ha szabad idomítok?-Hogyan készüljek fel mentálisan és fizikailag egy versenyre?-Mit tegyek a versenyizgalom leküzdésére lovam és a saját esetemben?-Miképp kamatoztassam a tanultakat otthon?

NÉZŐKÉNT ELŐREGISZTRÁLNI ITT TUDSZ:
https://shoutout.wix.com/so/8LptnGJJ?cid=fcb4931b-7a38-482f-a16f-732d5ddd1d07