Heti Lovas: Nagy Dominika

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Nagy Dominikával.

Nagy Dominikának hívnak, 16 éves vagyok és lassan három éve lovagolok. Van két lovam: Bodza, 13 éves magyar félvér kanca, és csikója, a 7 hónapos Bűbáj.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?
Anyukám fiatal korában lovagolt és szerette volna, ha a testvéremmel mi is kipróbáljuk. Kiskoromban is szerettem a lovakat, de igazán ebbe a sportba és a lovakba akkor szerettem bele, amikor az első edzésemen voltam.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel? Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Díj lovagolok és díj ugratok is. A rajtengedély vizsgát is le szeretném tenni, hogy nagyobb szabású versenyeken is részt vehessek. Egy szabadidős díjugrató emlékversenyen első helyezett lettem, talán erre vagyok a legbüszkébb, mert a verseny előtti időszak elég esős volt, így a felkészülés is nehezebb volt, de a lóra, akivel akkor versenyeztem, nagyon büszke vagyok, mert egy hibátlan pályát teljesítettünk.

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?
 Sokkal kitartóbb vagyok, mióta lovagolok, ha fejlődni akarunk, ahhoz idő kell és sok kitartás. Amikor lovagolok, vagy lovak között vagyok, elfelejtek mindent és csak velük törődöm.

4.Ki a kedvenc lovad, mit szeret a legjobban?
Kedvenc lovam, a saját lovam, Bodza. Szerelem volt első látásra! Elég nehéz körülmények között volt tartva, mielőtt megkaptam. Sovány is volt, embert is szinte csak akkor látott, amikor enni-inni kapott. Az fogott meg benne, hogy mindezek ellenére, hogy nem nagyon foglalkoztak vele, mégis egy nyugodt ló. Szereti, ha pucolgatjuk, ha szeretgetjük, de jutalomfalatot is imádja. Semmi rosszindulat nincs benne. Nem tudnám elképzelni az életem nélküle!

5. Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?
Azt üzenem, hogy mindenképpen üljenek fel és próbálják ki! Egy próbát mindenképp megér. Biztosan beleszeretnek ők is ebbe a gyönyörű sportba.

Köszönjük Dominikának a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!