Heti Lovas: Csernánszki Gréta

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Csernánszki Grétával.

Csernánszki Grétának hívnak, 16 éves vagyok. Négy éves korom óta lovagolok és fogatot hajtok. Van két lovam: Madár és Csillag magyar félvér kancák.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?
A papám lovas katona volt nagyon  sokat versenyzett, ebből kifolyólag itthon is mindig voltak lovai. Kiskoromban ő szoktatott a lovakhoz és megtanította nekem, hogyan kell fogatot hajtani majd később a lovaglás rejtelmeibe is beavatott.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel?
Fogathajtásban versenyzek, és hobbi szinten lovagolok. Rajtengedély vizsgát idén szeretném letenni, díjugratásban. Több versenyen voltam már, mindegyikre nagyon büszke vagyok, de legjobban talán, egy tavalyi versenyre ahol nagyon esett az eső és úgy kellett pályára állnunk. Én nagyon féltem, hogy nehogy baj legyen, de lovaimmal elhoztuk az első helyet! Talán erre voltam a legbüszkébb, hogy ilyen időjárási viszonyok között is, ilyen jól tudtunk teljesíteni.

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?
A lovaktól kitartást és szeretet kaptam! Amikor velük vagyok, elszáll minden gondom. És tudom, hogy rájuk mindig számíthatok!

4.Ki a kedvenc lovad, mitől más Ő, mint a többi ló?

Az kedvenc lovam, a saját lovam, Csillag. A papámtól kaptam a 7. születésnapomra. Nagyon rosszul nézett ki, amikor hozzánk került, az hittük elpusztul. De aztán sok gondoskodással, megfelelő etetéssel és ápolással egy gyönyörű paci lett belőle. Vele tanulok ugratni, nagyon jól kiegészítjük egymást. És így még nagyobb kihívást jelent az is, hogy ő is meg én is most csinálok ilyet először. Nagyon bújós lovacska.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?
Azt üzenem, hogy egyszer mindenképpen próbálják ki! Mert ennél szebb dolog nincs, amikor egy olyan elő lénnyel érteted meg magad, aki nem is a te nyelved beszeli.

Köszönjük Grétának a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!