Heti Lovas: Kántor Petra

Heti Lovas című rovatunkban olyan lovasokkal ismerkedhettek meg, akik a lovas sportok valamelyik ágában jeleskednek. Minden héten új lovasnak tesszük fel az alábbi öt kérdést.

Ismerkedjetek meg Kántor Petrával.

Kántor Petra vagyok, 17 éves. A lovaglást már kiskorom óta, 4 évesen kezdtem, és az óta az életem része. Mellette még nagyon szeretek futni és biciklizni. A lovak mellett nagyon szeretem még a többi állatot is, különösen a kutyákat. A kaposvári Lovasakadémia Sport Club tagja vagyok lassan három éve.

1.Hogyan kerültél kapcsolatba a lovakkal?
Anyukám gyerekkorában lovagolt, így adott volt az érdeklődésem a lovak iránt. Szerencsére a szüleim támogattak ebben és a versenyzésben is.

2.A lovassport melyik szakágában versenyzel? Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb?
Nyolc éves koromban kezdtem versenyezni Póni Klubos versenyeken először díjlovaglásban, majd inkább a díjugratás kezdett érdekelni és militaryztam is egy rövidebb  ideig. Eredményeim közül a legbüszkébb a 2011-es Póni Klub Országos Bajnokságon elért helyezésemre vagyok. Ugyanis akkori lovammal, Konyakkal OB bajnoki címet tudtunk szerezni gyermek kategóriában. Ez utáni évben letettem a REV vizsgát és az óta a magyar lovas szövetség díjugrató versenyein szerepelek többé-kevésbé jó eredményekkel. Az idei nyugat-magyarországi regionális döntőn ifjúsági kategóriában a 6. helyet szereztük meg Daisy nevű lovammal, akivel két éve dolgozom együtt.

3.„Van valami a lovak külsejében, ami jót tesz az ember belsőjének.” Te mit kaptál a lovaktól?
Lovaglás közben teljesen elengedem magam és bízom a lovaimban. Ezt a felszabadultságot, amit velük érzek, semmi sem pótolhatja, a lovakkal  mindig megtalálom a közös hangot és otthonosan érzem magam köztük. El sem tudnám képzelni az életemet nélkülük.

4.Ki a kedvenc lovad, mit szeret a legjobban?
Mostani lovam Daisy számomra a legfontosabb. Ő egy 11 éves nagyon heves természetű sárga kanca. Sok idő volt mire jól össze szoktunk és meg tanultunk együtt dolgozni. Egyszerűen imádom, hogy megállíthatatlan és mindig a legjobbat akarja kihozni magából. Mindig pörög és maximálisan megbízom benne. Mindent megtesz, hogy  a legjobb eredményt hozzuk együtt. Remélem, még sokáig dolgozhatok vele és fejlődhetünk közösen.

5.Mit üzensz azoknak, akik még nem ültek lóháton, de szeretnék kipróbálni?
A lovaglás nem csak egy sport, hanem egy életforma. Aki ezt egyszer meg tapasztalja, az örökre beleszeret egy különleges világba. Mindenképpen ajánlom, hogy próbálják ki, mert hihetetlen mit tudnak adni az embernek.

Köszönjük Petrának a válaszokat. Gratulálunk az eddigi eredményeihez és további sok sikert kívánunk Neki!