Magyar siker a budapesti díjugrató Grand Prix-n is

Ifjabb Szabó Gábor révén magyar sikerrel zárult a Nemzeti Lovardában vasárnap rendezett díjugrató Grand Prix is.

    A magyar lovas – Timpex Bölcsész nyergében – így tökéletes hétvégét zárt, ugyanis a pénteki Nemzetek Díja csapatversenyben ő képviselte a magyar kvartettet az összevetésben és harcolta ki a győzelmet dán ellenfelével szemben.
    A vasárnapi Grand Prix 50 fős mezőnyéből tizenhatan teljesítették hibátlanul, azaz verőhiba és időtúllépés nélkül a 160 centiméteres akadályokból álló pályát.
    Az összevetésben pedig ismét ifj. Szabó bizonyult a legjobbnak. Másodjára már csak hatan maradtak hibátlanok a lerövidített pályán, de közülük a magyar lovas volt a leggyorsabb. Ideje közel négy másodperccel volt jobb a második dán Sören Pedersennél és majdnem hattal a harmadik szír Amre Hamchónál. A második felvonásban érdekelt másik magyar lovas, Horváth Balázs Zordonnal szintén verőhiba nélkül zárt, de időtúllépése miatt egy hibaponttal hetedik lett.
    A további magyar indulók közül Füzér Gábor 18., ifj. Lázár Zoltán 24., Tóth László 29., Jamie Wingrave 30., Kiss Zsolt 32., Krucsó Szabolcs 34., Hugyecz Mariann 38. lett, Czékus Zoltán pedig feladta a versenyt.

Forrás: MTI