Kisbéren is sikeresen vizsgáztak a lovas polgárőrök

2016. május hó 20-22. napjai között ismét gyakorlati képzést tartott a Lovas Tagozat, most Kisbéren. 16 lovas és 16 ló vett részt az oktatáson és sikeres járőrvezetői vizsgát tett.

A kisbéri lovas polgárőr képzés és vizsga tapasztalatairól Szakály István kisbéri lovas polgárőr csoportvezető elmondta, hogy minden lovas nyitott és befogadó volt az új ismeretekre, a kiképzők által elvárt fegyelmezett, korrekt lovas viselkedést tanúsítottak, nagyon jól, csapatban működtek együtt. Magas színvonalú kiképzőktől volt alkalmuk tanulni a lovasoknak.

kisber0

A lóval való kommunikációs gyakorlatokat a Dunaharasztiból érkező lovas polgárőr, Nádai Nagy Kamilla lovas oktató mutatta be, amely feladatok a lovasok helyzetét nagyban megkönnyítik a ló-lovas bizalom elmélyítése révén. A klasszikus lovardai valamint a huszár csapatmozgásoknak megfelelő elméleti és gyakorlati tudást Domoszlai Dániel ny. r. alezredestől, a Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályának volt vezetőjétől és Pénzes Gábortól, a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség elnökségi tagjától tanulhatták a részt vevők.

A modern kornak megfelelően az extrém hatások a való életből vett helyzeteket Nádai Nagy Péter western lovas oktató és lókiképző segítségével szimulálták, mely tapasztalatokat a járőrözés során lehet hasznosítani. Azok a szabadidős lovasok, akik nem tartoznak egyesülethez, nincs edzői segítségük, nagyon nagy hasznát látták a mostani oktatásnak.

A gyakorlott lovasok is merítettek azonban belőle, csiszolhatták tudásukat, új információkkal is gazdagodtak, kipróbálhatták lovaik képességeit extrém hatások közepette is.

A lovasok-oktatók és a lovasok-lovasok közös együttműködés olyan hasznos tapasztalatokat érlelt ki, amelyekre a lovas szolgálatok ellátása során építkezni lehet.

Szakály István kisbéri lovas polgárőr csoportvezető azzal zárta beszámolóját, hogy mindenki pozitív, jó élményekkel távozott, a lovas polgárőrök sokkal motiváltabbak lettek a lovas járőrszolgálatok minőségi csapatmunkában történő ellátása tekintetében.

Forrás: radiop.hu