Salihamidzic nyerte a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyt

Salihamidzic (Márton Lajos) könnyen duplázott rá legutóbbi sikerére a Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékversenyben. Mögé a két tréningtárs, Samuel Becket A.T. (Hajnal Tibor) és Henrik Ibsen A.T. (Váradi Sándor) érkeztek a második és harmadik helyre.

1. futam – Barbarossa Hendikep: 

Hajtóváltozás: PUSZEDLI (4) – VERÉB ZSOLT!
A második indítás volt érvényes és a térhátrány szinte azonnal eltűnt a lovak között. Rustik Rozi galoppal kezdett, így kiesett a versenyből. Mire elérték az első kanyart Kisasszony már élen volt, mellé a tribün előtti egyenesben Knock ment fel, majd egy újabb kettesfogat, Puszedli és Open következtek, mögöttük pedig Keeper ügetett. Utóbbi a túlsó oldalon átvette a vezetést és Opál lány is támadásba lendült. A befutóban Keeper biztosan tartotta első helyét és megnyerte a futamot, a második helyre újra jött Kisasszony, majd Opál lány és Knock-down volt a további sorrend.
Open az utolsó kanyarban hibázott. 

Befutási sorrend: Keeper (9) – Kisasszony (12) – Opál lány (5)

Győztes idő: 25,0

2. futam – Nyeretlenek Versenye I. rész: 

Hajtóváltozás: TESCO MAGIC (2) – IFJ. VERES LÁSZLÓ ÉS URÁNIA RG (13) – KELE JUDIT!

Tidal Wave állt élre a start után, mögötte Tomika és Urán Lady kettőse ügetett, majd Uljanow W. és Trendy Girl következtek. A túlsó oldalon Top Up hibázott a mezőny második felében, Timur pedig nagy lendülettel megindult és Usain is követte. A befutóban Usain mindenkin átszaladt és megnyerte a futamot, a második helyre pedig célfotó volt Timur és Tidal Wave között.

Befutási sorrend: Usain (9) – Timur (12) – Tidal Wave (8)

Győztes idő: 22,4 

3. futam – Ajándék Díj:

Lejelentés: TEMASS (4)!

Elég kaotikusra és csak másodszorra sikerült az indítás. Rögtön a startnál ugrott a mezőny fele, Topáz Lady, Astrid Evo, Suttogó és Sóvirág is hibáztak. A mini mezőny így még kisebbre, 4 fősre redukálódott. Saxicola Jet vezetésével érkeztek az első egyenesre, mögötte Bebop’s Cassandra, Trencsén és Timoteo ügettek. Az utolsó kanyarban Saxicola Jet mellé felment Timoteo, Bebop’s Cassandra-hoz pedig Trencsén csatlakozott. Timoteo szerzett egy újabb könnyű győzelmet, mögötte Trencsén szépen zárkózott a második helyre, Saxicola Jet pedig megőrizte a bronzot.

Befutási sorrend: Timoteo (5) – Trencsén (3) – Saxicola Jet (7)

Győztes idő: 20,5

4. futam – Nyeretlenek Versenye II. rész:

Une Dame és Tutanhamon kettőse vette a legjobb startot, Tell Vilma volt még közel hozzájuk az első kanyarban. A tribün előtt aztán Utódló is megjelent, rajta kívül Ulmeus, Uptown Boy M és Sütike alkották még a frontot. Az utolsó kanyart elérve Une Dame, Utódló, Tutanhamon és Talisman Sun négyese kivált a többiek közül. A befutóban megindult Uptown Boy M és mindenkin átszaladt a célig. Tutanhamon és Une Dame osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Uptown Boy M (3) – Tutanhamon (6) – Une Dame (4)

Győztes idő: 22,1

5. futam – Tatai Díj:

A Rinette istálló finn importja, Asterix Evo vette a legjobb startot. Nem úgy Rutkai, aki hibázott az indítást követően és diszkvalifikálták. Asterix Evo mögött Shark WF, Ronaldo, Tini-mia, Tommy Lee és Tündérrózsa volt a sorrend. Asterix Evo végig magabiztosan az élen ügetve nyerte első Kincsem Parki versenyét. Shark WF a befutóban megállt, így Tommy Lee átszaladt rajta és megszerezte a második helyet.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt.

Befutási sorrend: Asterix Evo (5) – Tommy Lee (8) – Shark WF (7)

Győztes idő: 21,7

6. futam – Gróf Esterházy Miklós Móric Emlékverseny:

Salihamidzic kilőtt a startnál és elment vezetni, mögötte libasorba rendezőzött a mezőny, Laluna Comtesse, Samuel Becket A.T., Amy’s Love, Öttusázó és Henrik Ibsen A.T. sorrendben. Változás csak a befutóban történt. Salihamidzic végig vezetve, magabiztosan duplázott rá legutóbbi győzelmére, a második és harmadik helyre viszont célfotó volt a két istállótárs, Samuel Becket A.T. és Henrik Ibsen A.T., valamint Amy’s Love között.

Befutási sorrend: Salihamidzic (5) – Samuel Becket A.T. (1) – Henrik Ibsen A.T. (6)

Győztes idő: 19,9

7. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Külső startszámáról Overnight kezdett nagyon jól és magára vállalta a vezetést, mögötte Primusz és Sebes voltak még gyorsak, aztán egy kisebb űr következett, majd Kincses és Reménység vezetésével érkeztek az üldözők, a sort Szivárvány zárta. Overnight nagyon magabiztosan, start-célban nyerte a futamot és Primusz második helye sem forgott veszélyben. A harmadik helyért Ruby Reeves és Őszi Fény jelentkeztek be, végül utóbbi pont a célban elkapta tréningtársát.
A futamban vizsgálat volt, változás nem történt. 

Befutási sorrend: Overnight (8) – Primusz (5) – Őszi Fény (3)

Győztes idő: 22,4

8. futam – Csákvári Hendikep:

Old Shatterhand már a start előtt kiszállt. Racing Athlete volt a leggyorsabb a start után és magára vállalta a vezetést. Mögötte Saron, Montgomery, Raffaella SM és Celebrity Classic volt a sorrend. Az első egyenesben Ottey Boss-t vette ki hajtója második spúrba és ezt tette előtte Raffaella SM is, aki a túlsó oldalon folyamatosan feljebb csúszott és a befutóra már elsőként érkezett. Ottey Boss támadta meg elsőként, majd megjelent szinte a fél mezőny. Alvena Quickly szaladt át elsőként a célon, Nemzetesúr bontakozott ki még a célegyenesben és feljött másodiknak, Celebrity Classic pedig harmadik lett. 

Befutási sorrend: Alvena Quickly (7) – Nemzetesúr (10) – Celebrity Classic (5)

Győztes idő: 21,5

9. futam – Regedal Hendikep:

Lejelentés: OLASZ LÁNY (7)!

Szimfónia és Sensation mentek el vezetni, majd Orinoco, Lucky Luke és Szacharin alkották a frontot. Az utolsó kanyarra Szimfónia vezetésével érkezett a mezőny, de többen is elmentek mellette. A befutóra már Sensation hozta a lovakat, azonban elment mellette Szacharin és Orinoco kettőse, akik nagyot csatáztak a győzelemért. Ebből a küzdelemből Szacharin került ki győztesen. A harmadik helyre szép finis után Rafa érkezett meg.

Befutási sorrend: Szacharin (6) – Orinoco (5) – Rafa (9)

Győztes idő: 20,5

Forrás: kincsempark.hu