Military terepverseny

Idén már ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Alagi Nemzetközi Military verseny, mely az elmúlt évek alatt a hazai lovastusa élet egyik meghatározó pontjává vált. A verseny legizgalmasabb napja a május 21-i terepverseny, melynek a jó öreg galopp tréningpálya lesz az otthona. Jó hír a családosoknak, hogy a rendezvény idén is ingyenes, emellett a gyerekeket pónilovaglás, kézműves foglalkozás és állatsimogató várja.
A látványos szombati terepversenyt a tervek szerint 11:00 – 16:00 óra között rendezik meg a kiváló adottságú alagi pályán. A military verseny pénteki számát, a díjlovaglás és a vasárnapit a díjugratást a budapesti Kincsem Parkban tartják.

 
A népes nemzetközi mezőnyben starthoz állnak a magyar válogatott keret lovasai, akik már túl vannak egy bábolnai erőpróbán. Schaller Gábor szövetségi kapitány bízik abban, hogy az elmúlt hónapokban elvégzett munkát, a verseny eredményei igazolni fogják. A versenyeket három kategóriában tartják, a legjobb lovak már a nehéz három csillagos ugrásokon fognak menni, ami tavaly olimpiai kvalifikációs verseny is volt egyben.
A szervezők nem titkol célja idén is, hogy a közönség a teljes hazai élmezőny mellett lássa a régió legjobb lovait és lovasait, valamint néhány Nyugat Európában is jegyzett lovast. – Több év tapasztalatából mondhatom, hogy felkészültünk a nagy mezőnyök fogadására. – tudtuk a Bus Antaltól a verseny egyik főszervezőjétől. – Az elmúlt évek sikeres versenyei, a kiváló talaj, a komoly versenydíj és a CCI *** versenyszám kellő motivációt jelent még a nyugat –európai lovasok számára is. A hagyományos nemzetek mellett, a kínai és a japán lovasok jelenléte messzire vitte el a verseny és Dunakeszi város jó hírét. A közönségre idén is számítanak a lovasok és mi is, így nem csak versennyel, de ingyenes gyermekprogramokkal is készülünk.

Tervezett program:

  • Május 20. Péntek: Kincsem Park, Díjlovaglás
  • Május 21. Szombat: Alagi Tréningközpont, Tereplovaglás
  • Május 22. Vasárnap: Kincsem Park, Díjugratás

Helyszín: Alagi Lóversenypálya és Tréningközpont

Kincsem Park

Forrás: kincsempark.hu