Mayday győzelme a Szenttamási Díjban

Az egykori Derby-győztes, Mayday (Németh Sándor) győzelmével zárult a Szenttamási Díj. Mögötte Billy Tiger (Róbert Sara) és Maconnaise (Suták Csenge) osztoztak a helyezéseken.

Nem hivatalos eredmény, tájékoztató jellegű.

1. futam – Pünkösdi Díj:

Inflagranti kapott nagyon nehezen lábra és a favorit Majolika sem vett túl jó startot. Parlos állt élre, mögötte Tüzes, Mutamaiz, Thessala és Szulejmán sorrend alakult ki, a kanyarban pedig megkezdte a zárkózást Majolika és Inflagranti. A befutó elején a szürke Parlos elfáradt, Mutamaiz vette át a vezetést, azonban megindult Rush, Majolika és Inflagranti. Utóbbi az utolsó pillanatokban elkapta Mutamaiz-t, Majolika pedig megérkezett a harmadik helyre.

Befutási sorrend: Inflagranti (6) – Mutamaiz (2) – Majolika (7)

2. futam – Nyeretlenek Versenye: 

Lejelentés: KLAERCHEN (3) és BLAHA LUJZA (11), RIDIK (9)!

Ridik nem állt be a gépbe, így nem vett részt a versenyben. Erdély ment el vezetni a start után, őt Pannon Prince és Shiraz követte. A túlsó oldal közepén Blue Serenade és Pep Pöhler kezdték meg a zárkózást, a kanyar kijáratánál pedig a vezető Erdély mögött már Flying Lesson és Brilliant Toy kettőse galoppozott. Az utolsó 300 méteren Imposant színei jelentek meg, aki átvette a vezetést Erdélytől és megnyerte a futamot, a harmadik helyet pedig Pep Pöhler szerezte meg.

Befutási sorrend: Imposant (7) – Erdély (5) – Pep Pöhler (14)

3. futam – Nagykunsági Hendikep:

Thor és Asha kettőse kezdett a legjobban, utóbbi mellé Tíria ment fel, majd Misi Manó és Napkelte következtek, a mezőnyt Winnie zárta. Thor előnye folyamatosan nőtt és biztos elsőként fordult a befutóra, ahol megtámadta Misi Manó, Napkelte és Tíria triója. Bár nagyon rászaladtak a többiek, Thor meg tudta őrizni az első helyet, mögötte Misi Manó, Napkelte és Tíria volt a további sorrend.

Befutási sorrend: Thor (1) – Misi Manó (3) – Napkelte (6)

4. futam – Törökszentmiklósi Díj:

Lejelentés: BÍRÓNŐ (8)!

Heedy és Illuminati kettőse kezdett a legjobban, majd fej-fejt Laguna, Szombatesti Lány és Bahamian Indy következtek, míg a mezőny végén nem kiszakadva Olatist és Sonrisa galoppoztak. A kanyarhoz közeledve megkezdte a zárkózást Olatist, a mezőny végére pedig Laguna csúszott vissza. A befutóra fordulva Olatist-nek volt jó momentuma, azonban megtört a lendülete. A távoszlopnál Bahamian Indy átvette a vezetést, mellé felment Szombatesti Lány és Olatist volt még közel, azonban a célig Bahamian Indy bebiztosította győzelmét. Szombatesti Lány lett a második, a harmadik helyért pedig Sonrisa támadta Olatist-et, aki azonban megőrizte ezt a pozíciót.

Befutási sorrend: Bahamian Indy (3) – Szombatesti Lány (7) – Olatist (1)

5. futam – Imremajori Hendikep:

Összességében mindenkinek jól sikerült az indítás. Az első 150 méter után Mákszem vállalta magára a vezetést, mögötte Navigáló és Pirkadatkor kelő galoppoztak és Aptitude is közel volt. 800 méterhez érve Mákszem mellé felment Pirkadatkor kelő és Navigáló, utóbbi át is vette a vezetést, de még mindig közel volt Aptitude és az utolsó 200 méteren megjelent Miserend is. Többen csatáztak a győzelemért, amit végül Aptitude szerzett meg, Miserend és Navigáló osztoztak a helyezéseken.  

Befutási sorrend: Aptitude (6) – Miserend (2) – Navigáló (8)

6. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Agora most jól ugrott ki a gépből és felment a vezető Bandavezér mögé, majd Sármány, Lara, Luck Stone, Bon-Bon és Rebellis következtek, a mezőny végén a teljesen kiszakadt Schnell galoppozott. Mire elérték a telivérek az ügető átjárót, a vezető Bandavezér és Agora mögött tisztán Bon-Bon volt a harmadik. Bandavezér és Agora messze kivált a többiektől, a fáradó Bon-Bon-ra pedig többen rászaladtak. Agora-nak sikerült megszereznie a győzelmet, Bandavezér biztos második lett, a harmadik helyre pedig célfotó volt Lara, Luck Stone és a végén nagyon meginduló Schnell között. 

Befutási sorrend: Agora (3) – Bandavezér (5) – Lara (6)

7. futam – Szenttamási Díj:

Mejdan helyből gyors volt a start után, mögötte Mayday, Maconnaise, A Little Music, Nagykígyó és Billy Tiger sorrend alakult ki. Mire elérték a kanyart, a favorit Nagykígyó felzárkózott a harmadik helyre. A befutóban Mayday átvette a vezetést, őt Billy Tiger támadta, azonban a szürke a végén biztos győzelmet aratott, a harmadik helyet pedig Maconnaise szerezte meg Nagykígyó előtt.    

Befutási sorrend: Mayday (3) – Billy Tiger (2) – Maconnaise (4)

8. futam – Szolnoki Hendikep: 

Trentino és Principális galoppoztak az élen, mögöttük Kökény és a két istállótárs Linácska, valamint Napfáklya tartották jól magukat. A kanyar végén Napfáklyát elindította lovasa és felment Trentino mellé, így érkeztek a befutóra, ahol elindult Linácska, a falon pedig Principális védekezett. A célon Linácska ért át elsőként, majd holtversenyben Principális és Trentino, de a futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el.
A vizsgálat után változás nem történt. 

Befutási sorrend: Linácska (2) – Principális (4) és Trentino (7) holtversenyben második

Forrás: kincsmpark.hu