Henrik Ibsen A.T. győzelmét hozta a Kali Díj

Hajnal Tibor idomítottja, Henrik Ibsen A.T. (Hajnal Tibor) az utolsó métereken terítette le a szinte végig vezető Sanger MS-t (Kőszegi-Kovács László) a Kali Díjban, a harmadik helyen Ripley (Veljko Mazsity) ért célba.

Nem hivatalos eredmény, tájékoztató jellegű!

  1. futam – Erliane Hendikep:

Nudli már a start előtt ugrott, Oli Sun pedig az első kanyarhoz érve tette ugyanezt, diszkvalifikálták. Oklahoma Font állt élre, mögötte két kettesfogat ügetett, Renoir Lag és Nixon, valamint Knock-down és Old Shatterhand, a mini mezőnyt Pinokkió zárta. Oklahoma Font biztos előnnyel érkezett a befutóra és könnyen nyerte a futamot, a második helyre volt küzdelem Knock-down és Old Shatterhand között, Nixon csúszott le a dobogóról. 

Befutási sorrend: Oklahoma Font (4) – Knock-down (2) – Old Shatterhand (7)

Győztes idő: 22,8

  1. futam – Fokos Díj:

Elég zavarosan alakult a verseny, már rögtön a start környékén többen is hibáztak. Tücsök volt az első, majd Tökéletes és Titus Livius. Tamara Boss vezetésével fordult a mezőny a túlsó oldalra, mögötte Tengelic, Under World, Torres, Svéd barát, Universal Boy, a zárkózó Tücsök és Rock and Roll volt a sorrend. A tribün előtti egyenesben változás történt, Torres vette át a vezetést, mögé megérkezett Tücsök, azonban másodszor is hibázott, így ő is kiesett a versenyből. Torres mellett Svéd barát és Tamara Boss mentek el, hozzájuk Tengelic is csatlakozott, ők hárman fej-fejt fordultak a célegyenesre, ahol Tamara Boss gyorsított és megnyerte a futamot. Tengelic lett a második, Svéd barát a harmadik.  
Universal Boy is hibával futott. 

Befutási sorrend: Tamara Boss (7) – Tengelic (5) – Svéd barát (8)

Győztes idő: 21,8

  1. futam – Zuboly Díj:

Lejelentés: (11) UP GIRL és (14) UP ALL NIGHT!

Jól kezdett a favorit Ugolino Ans és élre állt a startot követően. Mögötte Thunder Wood és Uncatchable kettőse ügetett, majd Uliána Ketti és Tiny Angel érkeztek és Usain volt még tagja a frontnak. Utóbbi egyre feljebb csúszott és a túlsó oldalon felment Ugolino Ans mögé, Thunder Wood mellé. Ez a trió ellépett a többiektől és ők csatáztak a győzelemért. A befutóban Usain felment Ugolino Ans mellé, aki próbált védekezni, azonban a célig Thunder Wood is megelőzte. 

Befutási sorrend: Usain (9) – Thunder Wood (2) – Ugolino Ans (3)

Győztes idő: 21,7

  1. futam – 2016. évi Újlengyeli Lovas Klub Kupa Hendikep III. futam:

Lejelentés: (7) TEQUILA HUSH! 

Rubino TIM volt a leggyorsabb a startnál, őt Pozsony követte és külső startszáma ellenére Sensation is jól indult. Az első egyenesben a vezető Rubino TIM mögött kettesfogatokba rendeződött a mezőny. A túlsó oldalon Reménység javított sokat a pozícióján és egyre feljebb csúszott. Rubino TIM még elsőként érte el a befutót, ott azonban többen is támadást indítottak ellene. Sensation jelent meg elsőként és átvette a vezetést, de nála is gyorsabb volt Reménység, aki végül megnyerte a futamot. Sensation mögött Raffaello ért célba harmadikként, majd Montgomery és Pozsony érkeztek.
A futamban vizsgálat volt, ami után a Versenyintézőség Raffaello-t (2) pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta, így Montgomery és Pozsony között a célfotó döntött a harmadik helyről, előbbi javára. 

Befutási sorrend: Reménység (6) – Sensation (8) – Montgomery (4)

Győztes idő: 23,1

  1. futam – Yankee Yankee Hendikep:

Hajtóváltozás: (6) OLAJBÁRÓ – PAPP ISTVÁN!

Libasorban haladt a mezőny a startot követően. Láss csodát!, Jonatán, Bezique Va Bene és Örs volt az élmezőny sorrendje, de senki nem volt kiszakadva. Egy körrel a vége előtt Örs felment Láss csodát! mellé és Prometheus is megkezdte a zárkózást. A túlsó oldal vége felé közeledve egyedül Nemzetesúr kezdett leszakadni a többiektől. Örs hozta a lovakat a befutóegyenesre és könnyen nyerte a futamot. Nemzetesúr indult el a befutóban és felszaladt másodiknak, Jonatán pedig megőrizte a harmadik helyet. 

Befutási sorrend: Örs (4) – Nemzetesúr (5) – Jonatán (1)

Győztes idő: 24,7

  1. futam – Kali Díj:

Az élről Working Out kezdett tragikusan és Tonnyó sem vett jó startot. Az élről fordulók libasorban ügettek és a vezető Sanger MS eléggé megfogta a tempót, aminek köszönhetően a két gyengébben kezdő ló is csatlakozást kapott a többiekhez. Sanger MS, Oldtimer Diamant, Henrik Ibsen A.T., Ripley és Tonnyó volt a sorrend, egyedül Working Out vállalt fel második sávot már a tribün előtti egyenesben. A túlsó oldalon aztán Oldtimer Diamant is kijött a falról és felment Sanger MS mellé, zárkózóban volt Tonnyó és Henrik Ibsen A.T. is támadásba lendült. Az utolsó 500 méteren gyorsult fel a tempó. Sanger MS elsőként érkezett a befutóra, ahol megjelent Henrik Ibsen A.T. és az utolsó métereken már ő volt elöl. Sanger MS megőrizte a második helyet, Ripley lett a harmadik. 

Befutási sorrend: Henrik Ibsen A.T. (1) – Sanger MS (3) – Ripley (4)

Győztes idő: 23,9

  1. futam – Amatőrverseny Hendikep:

Lejelentés: (11) SHOLTY GERI!

Nem alakult zavartalanul a start, több ló is volt, aki nem ért oda az autó mögé, Paladin TIM volt leginkább kiszakadva. Cadans Frisia, Sherwood és Kincses hármasa volt a leggyorsabb, fej-fejt érkeztek az első kanyarra. A tribün előtti egyenesben aztán Sherwood beült Cadans Frisia mögé, aki mellett továbbra is Kincses ügetett. Szivárvány és Medália következtek, míg a három favorit, Orient Boy, Topmodell és Pipacsos a középmezőnyben helyezkedett. A túlsó oldal közepén indított támadást Orient Boy, Topmodell és Mountain Bambi. Az utolsó 500 métert Orient Boy érte el elsőként, őt Topmodell üldözte, majd négyen-öten szinte fej-fejt vették be az utolsó kanyart. Paladin TIM fordult legkívül, ennek ellenére felért a dobogó alsó fokára, a sokáig zsákutcában versenyző és a végén kibontakozó Pipacsos elé. 

Befutási sorrend: Orient Boy (12) – Topmodell (13) – Paladin TIM (7)

Győztes idő: 22,0

  1. futam – Valley Guardian Díj:

Hajtóváltozás: (8) SUTTOGÓ – PAPP KÁLMÁN!

Silver Lady kezdett a legjobban, mögötte Salt Lake City és Suttogó ügettek. Pálinka hibázgatott a start környékén, így a mezőny végére került, Topáz Lady pedig ismét nem tudott eljönni a starttól galopp nélkül. Silver Lady-től Suttogó vette át a vezetést egy körrel a vége előtt, a túlsó oldalon pedig a középmezőnyből megindult a favorit Újrázz! és felment Suttogó mellé. Ők ketten nagyot csatáztak a győzelemért, amit végül sikerült megszereznie a favoritnak, a végig jó versenyt futó Silver Lady lett a harmadik. 

Befutási sorrend: Újrázz! (2) – Suttogó (8) – Silver Lady (7)

Győztes idő: 21,8

Forrás: kincsempark.hu