Akaba a Millenniumi Díj győztese

2014 után újra Akaba (Stanislav Georgiev) nyerte a Millenniumi Díjat. A szerb vendég, Mr Bas (Ján Havlík) és a német Motabaary (Kerekes Károly) lettek mögötte a helyezettek.

1. futam – Dandár Hendikep:

Duracell vette a legjobb startot, de elég hamar visszaesett a mezőny második felébe. Minna került az élre, mögötte Kökény, Camberra, New Gift és Pink galoppoztak, a sort Niké zárta. A befutóra fordulva Minna mellé felment Kökény és Camberra, de többen is elindultak. New Gift vette át időközben a vezetést és magabiztosan nyerte a nap első futamát. Második helyre a startnál makrancoskodó Zita Királyné érkezett meg, a harmadik helyért pedig három ló között – Kökény, Pink és Baltimore – volt célfotó.   

Befutási sorrend: New Gift (3) – Zita Királyné (2) – Kökény (8)

2. futam – Nyeretlenek Versenye:

Haweeya kapta el a legjobban a startot, mellette pedig Bright Jewel galoppozott. Az ügető átjáróhoz közeledve Pannon Prince vette át a vezetést és ő hozta  a lovakat a befutóra is. Felment mellé először Haweeya, majd Chocolate Brown, Bright Jewel és Duck of Gibraltar voltak még közel és Emouvoir is elindult. A végén Bright Jewel volt a legerősebb és nyerte a futamot, Haweeya és Emouvoir osztoztak a helyezéseken. 

Befutási sorrend: Bright Jewel (9) – Haweeya (10) – Emouvoir (4)

3. futam – Rascal Díj:

Szinte egy vonalban galoppoztak a telivérek a start utáni első métereken, majd Kőrisfa, Al Shoogh és Speedtest hármasa kivált a többiek közül. Ebből a hármasból Al Shoogh tudott tovább gyorsítani és átvette a vezetést, a fáradó Speedtest és Kőrisfa helyére pedig feljött Pokolfajzat és Mejdan. Al Shoogh nagyon könnyen nyerte a futamot, Pokolfajzat érkezett a második helyre, harmadiknak pedig Pesti Angyal zárkózott fel.

Befutási sorrend: Al Shoogh (2) – Pokolfajzat (3) – Pesti Angyal (6)  

4. futam – Balbinus Hendikep:

Budavárnak sikerült gyengébben a start, de a túlsó oldal elejére érve le is dolgozta hátrányát, felment a harmadik, negyedik hely környékére Zanyetta, Sárkányfű és Eage Falls mögé. A kanyarban Gleneely Girl-nek volt egy jó momentuma, a befutóban pedig Merzad és Nocle Pata indultak meg. Utóbbi a vezetést is átvette, Sárkányfű támadta. Kettejük között a célfotó döntött Nocle Pata javára, a harmadik helyről is célfotó döntött, ezt Eagle Falls-nak sikerült megszereznie.

Befutási sorrend: Nocle Pata (1) – Sárkányfű (7) – Eagle Falls (5)

5. futam – Ostinato Díj:

Lejelentés: (1) PÁRDUC!
A futam a Versenyintézőség rendelkezésére átkerült a szintetikus pályára!

Chickawa kezdett a legjobban és elment vezetni. Mögötte Three Robins és Nobless Uni galoppoztak, majd Eltham, Oscar és Niketas volt a további sorrend, Laurentius és Akvamarin a középmezőnyben helyezkedtek. A távoszlopnál Chickawa mellé felment Three Robins, majd átvette a vezetést. Az utolsó pillanatokban érkezett meg Laurentius és Akvamarin, de már csak a helyezéseket tudták megszerezni Three Robins mögött.

Befutási sorrend: Three Robins (8) – Laurentius (9) – Akvamarin (12) 

6. futam – Májusi Hendikep:

Ice Prinzess és Mákszem kezdtek a legjobban, utóbbi remek start után a kanyarban visszacsúszott a mezőny végére. Ice Prinzess mögé Emerald Prince és Blue Imp mentek fel és Staféta is megkezdte a zárkózást. A befutóban a favorit Blue Imp támadta meg Ice Prinzess-t és a falon megjelent Mutamaiz, aki a végén mindenkin átszaladt. A második helyre célfotót kértek Blue Imp és Ice Prinzess között.

Befutási sorrend: Mutamaiz (6) – Blue Imp (1) – Ice Prinzess (3)

7. futam – Nemzetközi Amatőrkupa Hendikep:

Lovasváltozás: (4) MÁRAMAROS – MÁJER CINTIA!
(3) SUSANNE – KOVÁCS NIKOLETT 1,5KG TÚLSÚLY! 
A futam a Versenyintézőség rendelkezésére átkerült a szintetikus pályára! 

Romel, Sasheverő, Brahy lánya és Damin voltak a leggyorsabbak a startnál. A kanyarra érve változás történt, Susanne átvette a vezetést, azonban nagyon kisodródott, így Brhay lányával fej-fejt ért a befutóra. A 200-as táblánál Abu Dhabi került az élre és megszerezte zsinórban negyedik győzelmét, mögötte Brahy lánya lett a második, a harmadik helyre pedig Navigáló érkezett.

Befutási sorrend: Abu Dhabi (5) – Brahy lánya (8) – Navigáló (1)

8. futam – Milleniumi Díj: 

Akaba és Urgestein voltak gyorsak a startot követően, majd átvette tőlük a vezetést Báthory, tőle pedig Gran Torino. A gyors tempónak köszönhetően megnyúlt a mezőny, Gran Torino hatalmas előnyre tett szert, ami azonban a kanyarban lecsökkent. A befutóra már szinte egy vonalban érkezett a mezőny, nagyon nyílt volt a verseny. Mr. Bas került élre, de a célig Akaba átszaladt rajta és megnyerte a futamot. Mr Bas mögött Motabaary végzett a harmadik helyen.

Befutási sorrend: Akaba (4) – Mr Bas (6) – Motabaary (2)

9. futam – Ibikus Hendikep:

Lejelentés: (1) VEGAS HOPE!

Classic Girl kivételével mindenkinek remekül sikerült az indítás, Mátrix állt élre, mellé felment Glenda és a túlsó oldalra érve Gitáros F. is. Mátrix még elsőként tudott a befutóra fordulni, ahol aztán többen is elmentek mellette. Glenda, Pomorosso és Gitáros F. voltak közel és pillanatok alatt megjelent a mezőny hátsó feléből Eisvogel és a gyengén kezdő Classic Girl. Favorit győzelem lett a vége Gitáros F. révén, Eisvogel és Classic Girl osztoztak a helyezéseken.

Befutási sorrend: Gitáros F. (7) – Eisvogel (5) – Classic Girl (10)

Forrás: kincsempark.hu