Salihamidzic start-cél győzelme a Mount Díjban

Salihamidzic (Márton Lajos) remek start után végig vezetve rettentő könnyen nyerte a napi főfutamot, a Mount Díjat. Harlynda (Veljko Mazsity) és Oldtimer Diamant (Vezér Emese) szerezték meg a helyezéseket.

  1. futam:

A favorit, Stone Capes Judy vette a legjobb startot és elment vezetni. Mögötte Renoir Lag, Reine Fille és Machetta ügettek. A vezető négyes jelentős előnyre tett szert, teljesen kettévált a mezőny, az üldözők Knock-down vezetésével érkeztek. Mire ráfordultak a második kanyarra Stone Capes Judy-nak is lett egy nagyobb előnye Renoir Lag, Reine Fille és Machetta hármasával szemben. Stone Capes Judy külön versenyt futott és roppant magabiztosan végig vezetve nyerte a versenyt. Reine Fille, Machetta és Renoir Lag volt a további sorrend, a futam után azonban a Versenyintézőség a harmadikként célba ért Machetta-t tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Renoir Lag ölébe hullott a bronz.

Befutási sorrend: Stone Capes Judy (5) – Reine Fille (2) – Renoir Lag (6)

Győztes idő: 16,7

  1. futam:

Lejelentés: (10) – Unreal Boss!

Super Tv Foto hibázott a start előtt is, majd utána is, így kiesett a versenyből és Üstökös is galoppal kezdett. Toncsi vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte Utolsó mohikán, Sütike és Trendy Girl alkották az élmezőnyt. Egy körrel a vége előtt Ugolino Ans átvette a vezetést és növelte előnyét. Toncsi mellé felment Utolsó mohikán, hátulról pedig Turandot Matto és Timur kezdték meg a zárkózást. Ugolino Ans előnye az utolsó kanyarban csökkent, de aztán a befutóban újra nőtt és könnyű siker lett a vége. Utolsó mohikán szerezte meg a második helyet, Turandot Matto pedig a harmadikat.
Upset, Üstökös és Super Tv Foto hibával futottak. 

Befutási sorrend: Ugolino Ans (11) – Utolsó mohikán (3) – Turandot Matto (6)

Győztes idő: 19,7

  1. futam: 

Imperiál vezetésével érkeztek a fogatok az első egyenesre. Mögötte Mambo Girl, Magiszter, Kazein, Orinoco és Rózsakert volt a sorrend. Magiszter zárkózott fel fél hosszra Imperiál mögé, Mambo Girl volt még közel, az utolsó kanyarban pedig Kiskarcsi színei is megjelentek. A befutóban Mambo Girl elment Imperiál mellett, nagy lendülettel érkezett Kiskarcsi és még nála is komolyabb veszélyt jelentett a vezető lóra Orinoco. Mambo Girl és Orinoco között célfotó döntött, Kiskarcsi lett a harmadik. 
Kazein a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. 

Befutási sorrend: Mambo Girl (2) – Orinoco (7) – Kiskarcsi (9)

Győztes idő: 17,1

  1. futam:

Trotzwo és Tidal Wave kettőse kezdett a legjobban, majd Euklid A.T., Tiny Angel, Talisman Sun és a zárkózó Ultra Lady volt a sorrend. Trotzwo-t folyamatosan presszionálta Tidal Wave, de nem tudott elmenni neki. Euklid A.T.-t a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, Unique Noble pedig galoppozott, ezért esett ki a versenyből. A befutóban megjelent Ultra Lady és lépésről-lépésre egyre feljebb zárkózott, a célt pedig már elsőként érte el. Tidal Wave lett a második, a harmadik helyre célfotót kértek Tiny Angel és Usain között.
Tesco Magic is hibával futott.

Befutási sorrend: Ultra Lady (12) – Tidal Wave (8) – Tiny Angel (7)

Győztes idő: 21,1

  1. futam: 

Lucky Boy volt a leggyorsabb a startnál és élre állt. Anna Milau tudta tartani vele a lépést, őket néhány hosszal lemaradva követték az üldözők, akik Saxicola Jet vezetésével érkeztek és egy körrel a vége előtt a cseh favorit, Evian Boko is megjelent a frontban. A túlsó oldalon fel is ment Lucky Boy mögé, a fáradó Anna Milau-t pedig Saxicola Jet és Celebrity Classic is megelőzte. A befutóban Evian Boko átvette a vezetést és Saxicola Jet-tel, valamint Celebrity Classic-kal hatalmasat csatáztak a győzelemért.
Mountain Bambi még a verseny első felében elugrotta magát, diszkvalifikálták.

Befutási sorrend: Evian Boko (6) – Saxicola Jet (1) – Celebrity Classic (5)

Győztes idő: 17,7

  1. futam:

Jól indult a két favorit, Tamara Boss és Újrázz!. Mögöttük is kettesfogatokba rendeződött az élmezőny, amit Shake Up és Támogató, valamint Sumi és Sámuel alkottak. A túlsó oldalon Svéd barát kezdte meg a zárkózást és felment Támogató mögé, a befutóban pedig Tücsök is elindult. Az utolsó 100 méteren Újrázz! erősebb volt mint Tamara Boss és megnyerte a futamot, a harmadik helyért volt küzdelem Sholty Geri és Tücsök között.
Sóvirág az első egyenesben galoppozott. 

Befutási sorrend: Újrázz! (4) – Tamara Boss (2) – Sholty Geri (11)

Győztes idő: 18,1

  1. futam:

Elsőre sikeres volt az indítás, az élről forduló és igen jó esélyt képviselő Salihamidzic vállalta magára a vezetést, mögötte pedig Harlynda és Oldtimer Diamant kettőse ügetett, majd Henrik Ibsen A.T. és Amy’s Love, Ördög Hegedűse és Temass volt a további sorrend. A túlsó oldalon Temass indított hosszú hajrát és felment a Salihamidzic mögött ügető Oldtimer Diamant mellé, a befutóban azonban elfáradt. Újra jött viszont Harlynda és a végig vezető Salihamidzic mögött megszerezte a második helyet Oldtimer Diamant előtt.

Befutási sorrend: Salihamidzic (4) – Harlynda (3) – Oldtimer Diamant (5)

Győztes idő: 18,2

  1. futam:

Elsőre jó volt az indítás.
Miki Manó, Kapitány, Nebraska, Süni, Rozália, Miki és Őszi Fény sorrend alakult ki a start után és mire a túlsó oldalra értek már a hátsó lovak is felértek a közepes tempónak köszönhetően. Egy körrel a vége előtt Kapitány átvette a vezetést. Az utolsó kanyarban Szacharin is elindult és bár nagyon rászaladt a végén Kapitányra, megverni nem tudta, Miki szerezte meg a harmadik helyet.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 6-os számú fogat hajtója (Vudi Lajos) ellen túlzott ostorhasználatból eredő jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a sorrend módosult.

Befutási sorrend: Szacharin (8) – Kapitány (6) – Miki (5)

Győztes idő: 20,2

  1. futam: 

Harmadszorra sikerült az indítás az amatőröknek. Rustik Rozi ment el vezetni, azonban a hátulról forduló Pipacsos nagyon hamar ledolgozta a térhátrányát és mire az első kanyarba értek, átvette a vezetést. Nekifutó ment fel mellé és ők ketten kicsit elléptek a többiektől, akik Rustik Rozi vezetésével érkeztek. A túlsó oldal közepén megkezdte a zárkózást Kincses és elindult Orient Boy. Utóbbi az utolsó kanyarban felügetett a vezető kettős mellé, a befutóban pedig könnyen ment el mellettük és nyerte a futamot. A második helyért volt küzdelem Nekifutó és Pipacsos között, a célfotó döntött Nekifutó javára.
Ronaldo és Kandidátus hibával futottak. 

Befutási sorrend: Orient Boy (12) – Nekifutó (11) – Pipacsos (13)

Győztes idő: 20,1

Forrás: kincsempark.hu