Wiss Shadow győzött a Bródy János Emlékversenyben

A hazánkban először futó Wiss Shadow (Németh Viktória) az utolsó 50 méteren vette át a vezetést és biztosan nyerte a Bródy János Emlékversenyt Spartakus Ans (Varga Sándor) és Milliondollar Lux (Csordás Emil) előtt.

  1. futam:

A két istállótárs, Mambo Girl és Reine Fille kezdtek a leggyorsabban és elmentek vezetni, Jubilee Hut pedig az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Old Shatterhand ment fel Mambo Girl mögé a túlsó oldalon és Silver Lady is feljebb zárkózott. Mambo Girl start-célban nyerte a futamot, Old Shatterhand végzett a második helyen, harmadiknak pedig megérkezett Ruby Reeves. Silver Lady a cél előtt nem sokkal, Machetta pedig a befutó elején ugrotta el magát. 

Befutási sorrend: Mambo Girl (6) – Old Shatterhand (3) – Ruby Reeves (7)

Győztes idő: 18,9

  1. futam:

Üvegtigris kezdett hibával és kiesett a versenyből. Tell Vilma és Sütike voltak a leggyorsabbak a startnál, hozzájuk a tribün előtt Up All Night csatlakozott, Timiko és Unique Noble alkották még a frontot. A befutóban Up All Night elment Sütike mellett és megnyerte a futamot, a helyezéseken pedig Ügyeske és Timiko osztoztak. Útonálló, Unreal Boss és Theodor is hibával futottak.   

Befutási sorrend: Up All Night (13) – Ügyeske (2) – Timiko (6)

Győztes idő: 22,9

  1. futam:

Suzy kilőtt a startnál és elment vezetni, Temass és Shark WF tartották vele a lépést. Temass a második kanyar előtt kicsikarta a vezetést és lecsukott Suzy-nak, aki mellé felment Shark WF. A vezető trió mögött Tündérrózsa hozta a többieket. Az utolsó 600 méteren Sunny kezdte meg a zárkózást hátulról, míg Temass folyamatosan növelte előnyét és magabiztosan nyerte a futamot. Istállótársa, Sunny érkezett mögé másodiknak, Suzy pedig megőrizte a harmadik helyet.

Befutási sorrend: Temass (6) – Sunny (10) – Suzy (7)

Győztes idő: 18,2

  1. futam:

Zavarosan alakult a verseny első szakasza, többen is hibáztak a start után. Útszéli, Tesco Magic és Usain lettek diszkvalifikálva ekkor, majd a második kanyarban Ultimate Force, utána pedig Utolsó esély. Unique Boy a tribün előtti egyenesben élre állt, mögötte Tökéletes, Tidal Wave és Utolsó mohikán ügettek. Az utolsó kanyar előtt Tidal Wave felment a második helyre Unique Boy mögé és ez a sorrend maradt a célban is, majd Tökéletes és a lépésről-lépésre közeledő Utolsó mohikán következtek.

Befutási sorrend: Unique Boy (14) – Tidal Wave (8) – Tökéletes (3)

Győztes idő: 19,2

  1. futam:

Rangos Meteor el tudott menni vezetni, mögötte Trencsén, Topáz Lady, Tiko Time és Tartozó ügettek. A tribün előtti egyenesben Rangos Meteor mellett megjelent Red Bull, a túlsó oldalon pedig Topáz Lady és Tiko Time lendültek támadásba. A befutóra Red Bull hozta a mezőnyt, őt Topáz Lady és Tiko Time támadták és mindketten átszaladtak rajta. Szilvás a befutóban hibázott.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt az 1-es számú fogat hajtója (Varga Sándor) ellen túlzott ostorhasználat általi jogtalan előnyszerzés címén és élt a hátrahelyezés jogával, így a 4-es számú fogatot elsőnek, az 1-es számú fogatot pedig másodiknak helyezte. 

Befutási sorrend: Tiko Time (4) – Topáz Lady (1) – Red Bull (3)

Győztes idő: 19,7

  1. futam: 

Másodszorra sikerült az indítás, ami természetesen az élről fordulóknak sikerült a legjobban. Hátulról Vernon Boko felszaladt Ottey Boss és Utrillo d’Amour mögé a harmadik helyre mire az első egyenesbe értek. A túloldalon Sziklaszirt indult el és a befutóra fordulva már Ottey Boss mellett ügetett, majd az utolsó métereken le is hagyta és megnyerte a futamot, Olajbáró lett a harmadik. 

Befutási sorrend: Sziklaszirt (4) – Ottey Boss (3) – Olajbáró (7)

Győztes idő: 19,7

  1. futam:

Lejelentés: (1) Passion Grif!

Másodszorra sikerült az indítás. Alegria Dream állt élre, mögötte Conway Boko, Spartakus Ans, Milliondollar Lux és Rionero alkották az élmezőnyt, Grumettit és Reste Premier-t diszkvalifikálták. Alegria Dream jelentős előnnyel fordult a túlsó oldalra, de mire az utolsó kanyarba értek, többen is támadást indítottak ellene. A befutóra már Spartakus Ans érkezett elsőként, azonban a hazánkban először futó Wiss Shadow az utolsó 50 méteren biztosan ment el mellette és nyerte a futamot, Milliondollar Lux végzett a harmadik helyen.
Conway Boko-t a Versenyintézőség tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta.

Befutási sorrend: Wiss Shadow (11) – Spartakus Ans (2) – Milliondollar Lux (10)

Győztes idő: 15,9

  1. futam: 

Lejelentés: (1) Laza!

Nekifutó, Jávor Class és Pipacsos hármasa kezdett a legjobban, utóbbi a tribün előtti egyenesben gyorsított és élre állt. Mögötte Nekifutó és Jávor Class kettőse ügetett, majd Perfect és Keeper következtek. Pipacsos a befutóban tovább gyorsított és magabiztosan nyerte a futamot, Kandidátus és Keeper lettek mögötte a helyezettek. Ronaldo hibával futott.

Befutási sorrend: Pipacsos (8) – Kandidátus (4) – Keeper (6)

Győztes idő: 19,2

  1. futam: 

Lejelentés: (7) Oron Flying!

Off Road szokás szerint remek startot vett és elment vezetni, No Limit Angel pedig hibázott és kiesett a versenyből. Off Road mögött Zavita Meerswal, Prudy, Ripley és Nichelino Di Re sorrendben ügettek a fogatok. A befutóban Prudy támadta meg a start óta vezető Off Road-ot, de megverni nem tudta, Zavita Meerswal érkezett a harmadik helyre.
A futam után a Versenyintézőség Off Road-ot tisztátlan ügetés miatt diszkvalifikálta, így Prudy lett a nyerő, Zavita Meerswal és Ripley a helyezettek.

Befutási sorrend: Prudy (5) – Zavita Meerswal (3) – Ripley (1)

Győztes idő: 17,7

  1. futam: 

Kapitány vette a legjobb startot és rögtön élre állt, Rainbow Place-t pedig diszkvalifikálták. Kapitány mögött Süni, Jackson Junior, Knock és Jonatán ügettek. A verseny felénél a vezető ló mögött kettesfogatokba rendeződött a mezőny. Az utolsó kanyar előtt Sholty Csabi és Svéd barát is megindultak, utóbbi támadása azonban galoppba torkollt. A befutóban Süni támadta meg Kapitányt és az utolsó métereken le is gyűrte, Knock-down végzett a harmadik helyen. Spar Lady is hibával futott.

Befutási sorrend: Süni (2) – Kapitány (5) – Knock-down (10)

Győztes idő: 21,0

Forrás: kincsempark.hu