Harlynda nyerte a Varga Henriett Emlékversenyt

Harlynda (Veljko Mazsity) a befutóban indult el, átvette a vezetést a start óta élen ügető Samuel Becket A.T.-től (Hajnal Tibor) és könnyen nyerte a futamot. Celebrity Classic (Lakatos Csaba) érkezett a harmadik helyre.

 
1. futam:
Tidal Wave (5) a Versenyintézőség rendelkezésére állóstartot vett.
Harmadszorra lett sikeres az indítás. Tesco Magic, Tidal Wave, Super Tv Foto, Timiko, Tomika és Utolsó mohikán ötöse kezdett a legjobban és együtt ügettek, míg az üldözők több hosszas hátrányban követték őket Útszéli vezetésével. Tesco Magic a második kanyarban hibázott és kiesett a versenyből, a túlsó oldalon pedig Útszéli is eldobta magát. Super Tv Foto időközben átvette a vezetést, mögötte Tidal Wave, Timiko, Tomika és Utolsó mohikán voltak még érdemben versenyben. Super Tv Foto könnyen nyerte a futamot, Tidal Wave és Timiko szerezték meg a helyezéseket.
Upset is diszkvalifikálva lett.
Befutási sorrend: Super Tv Foto (6) – Tidal Wave (5) – Timiko (4)
Győztes idő: 22,8

 
2. futam:
Hajtóváltozás: Szökevény (8) – ifj. Veres László!
A favorit Tengelic vette a legjobb startot és elment vezetni, mögötte Rivális-A, Rihanna és Sámuel ügettek. Az első egyenesben Sunny-tól kért egy gyors szakaszt hajtója és felment a második, harmadik helyre. A túlsó oldalon Übü király is elindult, míg az élen Tengelic ugrotta el magát. Sunny került így az élre, őt Sámuel támadta meg a befutóban, kettejük között célfotó döntött, Rivális-A, Rock and Roll és Übü király volt a további sorrend.
Szökevényt is diszkvalifikálták.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 10-es számú Sunny hajtója (Fazekas Imre) ellen a befutóban való túlzott ostorhasználatból eredő előnyszerzés miatt és élt a hátrahelyezés jogával, így a 10-es számú Sunny-t az 1-es számú Sámuel mögé helyezte a második helyre.
Befutási sorrend: Sámuel (1) – Sunny (10) – Rivális-A (3)
Győztes idő: 20,8

 
3. futam:
Suttogó kezdett gyengébben, míg Louvre és Norman nagyon gyorsak voltak. A tribün előtti egyenesben kettesfogatokba rendeződött a mini mezőny, Louvre és Norman mögött Reine Fille és Naomi ügettek, majd Suttogó és Napfény zárták a sort. A túlsó oldalon Naomi indított támadást és a befutóra fordulva már Louvre mellett volt, az utolsó 200 méteren át is vette a vezetést, viszont a cél előtt nem sokkal elfáradt, Louvre pedig visszatámadt és megnyerte a futamot. Naomit még Suttogó is megelőzte az utolsó métereken, aki így megszerezte a második helyet.
Befutási sorrend: Louvre (2) – Suttogó (1) – Naomi (6)
Győztes idő: 18,9

 
4. futam:
Rangos Meteor vezetésével érkezett a mezőny az első kanyarra, mögötte Tiko Time, Támogató, Újrázz!, She’s Vivienne, Sziklaszirt és Riviéra Dream volt a sorrend. Az első egyenesben Támogató gyorsított és felment Rangos Meteor mellé, Tiko Time-hoz pedig She’s Vivienne csatlakozott. Rangos Meteor az utolsó kanyarban elugrotta magát és kiesett a versenyből, She’s Vivienne pedig átvette a vezetést. A befutóban Sziklaszirt gyújtotta be a rakétáit és bár nagyon rászaladt She’s Vivienne-re, megverni nem tudta, Újrázz! szerezte meg a harmadik díjat.
Befutási sorrend: She’s Vivienne (5) – Sziklaszirt (2) – Újrázz! (3)
Győztes idő: 20,6

 
5. futam:
Mountain Bambi már a startnál kb. 100 méterrel ki volt szakadva a mezőnyből. Cadans Frisia ment el vezetni, mellé felment Shark WF, az ő hátán pedig jött Lucky Boy, míg mellette a falon Kincses ügetett. Laza, Képzőművész és Raffaella SM is közel voltak. A túlsó oldalon Miki Manó hibázott. Az utolsó kanyarból kijőve megindult Reménység, támadásba lendült Shark WF és Sholty Geri is, míg Cadans Frisia a falon védekezett. Reménység mögött célfotó döntött a második és harmadik helyről.
Befutási sorrend: Reménység (8) – Cadans Frisia (2) – Shark WF (7)
Győztes idő: 20,2

 
6. futam:
Jubilee Hut a start után hibázott és kiesett a versenyből. A mezőny libasorba rendeződött, Samuel Becket A.T., Harlynda, Celebrity Classic, Henrik Ibsen A.T és Salihamidzic volt a sorrend. Ez nem változott egészen a befutóig, ahol elindult Harlynda, átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Samuel Becket A.T és Celebrity Classic osztoztak a helyezéseken.
Befutási sorrend: Harlynda (5) – Samuel Becket A.T. (3) – Celebrity Classic (4)
Győztes idő: 19,4

 
7. futam:
Carpe Diem, Renoir Lag és Nemzetesúr hármasa kezdett a legjobban, hozzájuk Knock-down és Utrillo d’Amour kettőse csatlakozott, majd egy kisebb űr következett. Az utolsó 100 méteren Renoir Lag kibújt Carpe Diem és Nemzetesúr között és megnyerte a futamot, Nemzetesúr lett a második, Carpe Diem a harmadik, majd Knock-down és Utrillo d’Amour következtek.
A Versenyintézőség hivatalból óvást emelt a 6-os számú Nemzetesúr hajtója (Várhidi Róbert) ellen túlzott ostorhasználat általi jogtalan előnyszerzés miatt és a futamból diszkvalifikálta, így Renoir Lag mögött Carpe Diem és Knock-down osztoztak a helyezéseken.
Befutási sorrend: Renoir Lag (5) – Carpe Diem (3) – Knock-down (4)
Győztes idő: 18,1

 
8. futam:
Olasz Lány kezdett hibával és kiesett a versenyből. A favorit Kiskarcsi állt élre a start után, mögötte Bezique Va Bene, Láss csodát! és Orinoco ügettek. A vége előtt kb. 1200 méterrel Öttusázó felszaladt Láss csodát! mellé a harmadik, negyedik helyre. Kiskarcsi mögött kialakultak a kettesfogatok, a mezőnyt Szilvás zárta. Az utolsó 600 méteren megindult Öttusázó és Overnight és felmentek Kiskarcsi mellé, aki gyorsított és másfél hosszas előnnyel fordult a befutóra. Bezique Va Bene lett mögötte a második és szokásos szép finise után Szilvás megérkezett a harmadik helyre.
A Versenyintézőség az 5-ös számú Bezique Va Bene-t a futamból diszkvalifikálta, mert nem a számára megfelelő starthelyről indult.
Befutási sorrend: Kiskarcsi (6) – Szilvás (10) – Orinoco (7)
Győztes idő: 20,8

Forrás: kincsempark.hu