Prudy nyerte a Tolnay László Emlékversenyt

Favorithoz méltóan győzött Prudy (Vito Sadl) a hosszútávú Tolnay László Emlékversenyben, Philadelphia (Márton Lajos) és Őrangyal (Csordás Emil) szerezték meg a helyezéseket.

 
1. futam:
Öttusázó (6) a Versenyintézőség rendelkezésére nem indult!
Mistral, Silver Lady, Repeta, Ileda Bi és Kazein sorrendben ügettek a fogatok szinte az egész verseny alatt. Mire a tribün előtti egyenesbe értek, összerázódott a mezőny és szinte teljesen eltűntek a térhátrányok. Az utolsó kanyarban Silver Lady felment Mistral mellé és Kazein is csatlakozott Repetához. Egyedül Ileda Bi kezdett lemaradni. Repeta a befutó elején hibázott pár lépést. Silver Lady könnyen nyerte a futamot, Mistral megőrizte a második helyet, Repeta és Kazein volt a további sorrend.
VIZSGÁLAT!
A Versenyintézőség a 4-es számú Repetát galoppozás miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.
Befutási sorrend: Silver Lady (2) – Mistral (1) – Kazein (5)
Győztes idő: 24,3

 
2. futam:
Lejelentés: (2) Tiny Angel!
Többen is hibáztak a startnál, Uptown Boy M és Trónörökös diszkvalifikálva lettek, míg Uppsala M versenyben maradt. Tarantino és Tomika kettőse ment el vezetni, majd Timur és Tommy Lee következtek. A túlsó oldalra fordulva Timur is hibázott és kiesett a versenyből. Tarantino egyedül maradt az élen, mögötte Tommy Lee és Tomika fej-fejt ügettek, Uppsala M pedig messze leszakadva zárta a sort. Tarantino-t Tommy Lee támadta még az utolsó 50 méteren is, de megverni nem tudta, Tomika lett a harmadik.
Befutási sorrend: Tarantino (8) – Tommy Lee (6) – Tomika (7)
Győztes idő: 25,3

 
3. futam:
Kentucky Girl, Red Bull, Riviéra Dream, Rise N Shine, Szilvás és Rustik Rozi sorrend alakult ki a start után. Az első egyenesben Rustik Rozi vállalta fel a második pozíciót és feljebb zárkózott. A túlsó oldalon Szilvás indult el és felment negyediknek, Rustik Rozi pedig visszacsúszott a mezőny végére. A befutóban Red Bull elment Kentucky Girl mellett és magabiztosan nyerte a futamot, Rise N Shine felszaladt másodiknak, majd Kentucky Girl és Szilvás volt a további sorrend.
Befutási sorrend: Red Bull (3) – Rise N Shine (6) – Kentucky Girl (1)
Győztes idő: 24,6

 
4. futam:
Repülőstartos indítás.
Alegria Dream, Rangos Meteor, Redwood Vita, Szökevény, Sámuel és Süni sorrend alakult ki a start után. Alegria Dream folyamatosan növelte előnyét és nagyon könnyen, start-célban megnyerte a futamot. Rangos Meteor-t ugyan erősen támadta a befutóban Redwood Vita, megverni nem tudta.
Befutási sorrend: Alegria Dream (6) – Rangos Meteor (5) – Redwood Vita (4)
Győztes idő: 20,6

 
5. futam:
Másodszorra sikerült az indítás. Philadelphia és Prudy vették a legjobb startot, de Lali Király is hihetetlenül gyorsan talpon volt és a kanyarra érve mindenki mellett elment és átvette a vezetést. Lali Király mögött Prudy, Philadelphia, Őrangyal és Milli Nevi volt a sorrend. Mire utóbbi beérte a többieket, azok gyorsítottak és távolodtak tőle. Prudy felment Lali Király mellé, Őrangyal pedig Philadelphia mellé. Prudy a befutóban távolodott Philadelphiától és megnyerte a futamot, Philadelphia, Őrangyal, Lali Király és Milli Nevi volt a további sorrend.
VIZSGÁLAT!
Befutási sorrend: Prudy (2) – Philadelphia (3) – Őrangyal (4)
Győztes idő: 21,4

 
6. futam:
Repülőstartos indítás.
Shark WF-nek sikerült legjobban az indítás, de Carpe Diem és Reménység is jól indult. Utóbbi felügetett a vezető ló mellé, Carpe Diem mögött pedig Noble Rose és Nemzetesúr kettőse ügetett és Raffaella SM volt még közel. Utrillo d’Amour-t diszkvalifikálták. A túlsó oldalon összetömörödött a mezőny. Shark WF-et négyen, öten is támadták a befutóban. Noble Rose volt rá a legveszélyesebb, de nem tudta elkapni, Reménység végzett a harmadik helyen.
Befutási sorrend: Shark WF (1) – Noble Rose (2) – Reménység (4)
Győztes idő: 22,4

 
7. futam:
Lejelentés: (2) Sholty Viktor!
Repülőstartos indítás.
Sunny hibázgatott még a start előtt, de az indítás pillanatában már ügetett. Suzy a start után hibázott, Támogató pedig az első kanyarban. Utóbbit diszkvalifikálták is. Spartacus, Tarita Teriipia AT, Rivális-A, Sumi, Tündérrózsa és Sunny volt a sorrend. Utóbbi a túlsó oldalon megkezdte a zárkózást és felment Sumi mellé a negyedik, ötödik hely környékére. Tarita Teriipia AT a befutóban folyamatosan támadta a hűségesen védekező Spartacust, aki megnyerte a futamot. Tarita Teriipia AT és Rivális-A szerezték meg a helyezéseket.
Befutási sorrend: Spartacus (8) – Tarita Teriipia AT (6) – Rivális-A (5)
Győztes idő:

 
8. futam:
Lejelentés: (4) Nebraska és (7) Pipacsos!
Repülőstartos indítás.
Miklós rögtön a start után hibázott, így kiesett a versenyből. Jonatán ment el vezetni, mögötte Kincses, Lucky Boy és Medália ügettek, a mezőny végén O-Livia volt. A túlsó oldalon Kincses és Medália fáradni látszottak, Knock és Nyári Zápor viszont feljebb zárkóztak. Jonatán a befutóban tudott távolodni Lucky Boy-tól és könnyen nyerte a futamot, a harmadik helyet Knock szerezte meg végül.
Befutási sorrend: Jonatán (6) – Lucky Boy (5) – Knock (2)
Győztes idő: 22,7

Forrás: kincsempark.hu