Orifiamma Jet a Gala Peter Díj nyerője

Orifiamma Jet (Hajnal Tibor) magabiztosan húzta be idei első győzelmét a Gala Peter Díjban. Őrangyal (Csordás Emil) szerezte meg a második helyet, Landlord (Kolozsi László) pedig a harmadik.

 
1. futam:
Másodszorra sikerült az indítás. Jól kezdtek az élről fordulók, Sherwood és Sikerdíj, majd Laza, Rolling Stones és Nyári Zápor volt az élmezőny sorrendje és hátulról Riviéra Dream is felzárkózott a fronthoz. Nagyjából libasorban haladt a mezőny, Svéd Barát vállalta fel a második spúrt, azonban a túlsó oldalra fordulva hibázott és kiesett a versenyből. Nyári Zápor indult meg nagy lendülettel, miközben Sherwood átvette a vezetést Sikerdíjtól. Sherwood 25 méteres előnnyel fordult a befutóra és ugyanilyen könnyen meg is nyerte a futamot. Nyári Zápor és Sikerdíj érkeztek mögé a placcra.
ÓVÁS!
Nyári Zápor (7) hajtója óvást Sherwood (3) hajtója ellen akadályozás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.
Befutási sorrend: Sherwood (3) – Nyári Zápor (7) – Sikerdíj (4)
Győztes idő: 22,8

 
2. futam:
Offenbach Bigi, Prudy, Rózsakert, Oscar Wilde, Oron Flying és Bezique Va Bene sorrend alakult ki a startot követően. A vezető trió jó 20 méteresre növelte előnyét az üldözőkkel szemben. Az utolsó 600 méterhez érve Prudy felment Offenbach Bigi mellé, míg Rózsakert kezdett leszakadni tőlük. Prudy és Offenbach Bigi nagyot csatázott a győzelemért, végül előbbi kerekedett felül és megnyerte a futamot, Bezique Va Bene pedig szintén nagy küzdelem után feljött a harmadik helyre.
VIZSGÁLAT!
A Versenyintézőség a futam után Bezique Va Bene-t (4) galoppozás miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.
Befutási sorrend: Prudy (5) – Offenbach Bigi (6) – Rózsakert (3)
Győztes idő: 17,1

 
3. futam:
Őszi Fény kezdett gyengébben, Tiko Time és Penelope Jet pedig galoppoztak és kiestek a versenyből, így a már amúgy is mini mezőny még kisebbre csökkent. Ottey Boss és Rangos Meteor kezdtek a legjobban, mögöttük Sebes ügetett, a sort pedig Őszi Fény zárta. Az első egyenesbe érve Rangos Meteor le tudott csukni Ottey Boss-nak, Őszi Fény pedig megérkezett a mezőnyhöz. A túlsó oldalon meg is indult és átvette a vezetést, erre Ottey Boss is rögtön elindult és ő is támadásba lendült, azonban Őszi Fény magabiztosan nyerte a futamot, Ottey Boss is biztos második lett, Sebes az utolsó 100 méteren pedig megelőzte Rangos Meteort és harmadik lett.
Befutási sorrend: Őszi Fény (4) – Ottey Boss (2) – Sebes (1)
Győztes idő: 23,5

 
4. futam:
Trugon hibázott a start után, diszkvalifikálták. Az első egyenesben három kettesfogat alakult ki, Rivális-A mellett Tartalosz, Sziporka mellett Spulni, Thor-Com mellett pedig Sunny ügetett. Őket követte Sumi, a sort pedig Thor-Com zárta. A második kanyarra érve Tartalosz lecsukott Rivális-A-nak és több hosszal elment vezetni. Sunny elindult 800 méterhez közeledve és felment Tartalosz mögé. A befutóban Sumi érkezett a mezőny végéről hatalmas lendülettel és az utolsó métereken mindenkin átszaladt. Sunny jó versenyt futva második lett, Szökevény érkezett harmadiknak.
ÓVÁS!
Thor-Com (8) hajtója óvást emelt Szökevény (7) hajtója ellen a befutóban való keresztezés és akadályozás címén.A Versenyintézőség az óvásnak helyt adott és élt a hátrahelyezés jogával, így a sorrend módosult.
Befutási sorrend: Sumi (1) – Sunny (9) – Thor-Com (8)
Győztes idő: 20,1

 
5. futam:
Simoni’s Spice a start után rögtön hibázott és kiesett a versenyből. Orifiamma Jet, No Limit Angel, Őrangyal, Landlord és Masterpice sorrend alakult ki a startot követően. Masterpiece az első kanyarban vétett pár hibás lépést, de versenyben maradt. Libasorban haladt a mezőny, változás csak a túlsó oldalon történt, ahol a második helyen ügető No Limit Angel eldobta magát. Orifiamma Jet magabiztos nyerője lett a futamnak, a második helyre célfotót mondtak Őrangyal és Masterpiece között.
VIZSGÁLAT!
A futam után a Versenyintézőség Masterpiece-t (6) galoppozás miatt diszkvalifikálta, így a sorrend módosult.
Befutási sorrend: Orifiamma Jet (2) – Őrangyal (5) – Landlord (4)
Győztes idő: 19,7

 
6. futam:
Super Tv Foto jutott a diszkvalifikálás sorsára a start után, mert hibázott. Trotztwo helyből gyors volt, szinte kilőtt a startnál. Mögötte Ragdoll, Ulászló M, Tommy Lee, Sütike, Tidal Wave és Timiko volt a sorrend, Taio Cruz messze kiszakadva ügetett. Trotztwo gyors tempójának köszönhetően eléggé megnyúlt a mezőny. A túlsó oldalon indult meg Tommy Lee és az első négy helyen ügető ló összerázódott. Az utolsó 100 méteren történtek változások, Trotztwo elfáradt, könnyen ment el mellette a favorit Ragdoll valamint Tommy Lee és a célig Ulászló M is beérte.
Befutási sorrend: Ragdoll (4) – Tommy Lee (7) – Ulászló M (3) és Trotztwo (5) holtversenyben
Győztes idő: 20,3

 
7. futam:
Racing Athlete és Kentucky Girl voltak a leggyorsabbak a startnál. Kentucky Girl-nek az első kanyarban lecsukott Racing Athlete. Mögötte libasorban haladt a mezőny, Kentucky Girl, Rafa, Raffaello, Mistral, Repeta és Nebraska. A túlsó oldalon a vezető trió nagyon eltávolodott a többiektől és nem is változott a sorrend. Racing Athlete start-célban, könnyen nyerte a futamot, Kentucky Girl és Rafa szerezték meg a helyezéseket.
Befutási sorrend: Racing Athlete (5) – Kentucky Girl (4) – Rafa (7)
Győztes idő: 17,6

Forrás: kincsempark.hu