Elkezdődött a 2016-os ügető szezon

Az év első versenyét Sun City nyerte Kolozsi Sándorral, akinek sikerült dupláznia. Második győzelménél Titus Livius volt a társa.

futó
A tét jackpotos futam Temass (Fazekas Imre) győzelmét hozta, Bezique Va Bene (Kovács Dóra) és Rangos Meteor (Csordás Emil) osztoztak a helyezéseken.

lovis
1. futam:
Lejelentés: (7) – Senorita!
A nagy favorit Sunny már a start előtt hibázott, majd az indítást követően diszkvalifikálták is. Istállótársa, Trugon is erre a sorsra jutott. Tartalosz vette a legjobb startot, mögötte Spulni és Tündérrózsa kettőse ügetett, majd Sütike és Sun City következtek. Az első egyenesben a teljes mezőny kettesfogatokba rendeződött. Az utolsó kanyarban érkezett az első támadás Tündérrózsától és a folyamatosan egyre feljebb zárkózó Sun City-től. A befutóban Tartalosz hibázott, a vezetést pedig Sun City vette át és megnyerte a futamot. Spulni jött fel mögé a második helyre, Tündérrózsa és Sütike értek még érvényesen célba, mert a befutóban To Be Continued is galoppozott.
Befutási sorrend: Sun City (6) – Spulni (3) – Tündérrózsa (4)
Győztes idő: 24,0

 
2. futam:
Lejelentés: (4) – Nelli Gull!
Királyhágó késve érkezett a starthoz, rajta kívül a többieknek jól sikerült az indítás. A gyors kezdő Rózsakert vállalta magára a vezetést, az első egyenesben azonban megérkezett először mellé, majd a helyére Overnight. Overnight mögött libasorban ügettek a többiek Rózsakert, Milli Nevi, Marót, Kentucky Girl és Királyhágó sorrendben. A befutóban hiába próbálta támadni Rózsakert Overnight-ot, nem tudta megverni, Milli Nevi és Marót érkeztek utánuk.
Befutási sorrend: Overnight (7) – Rózsakert (6) – Milli Nevi (3)
Győztes idő: 21,1

 
3. futam:
A startnál Oscar Wilde volt a leggyorsabb és kívülről mindenkinek lecsukott. Őt követte Reménység és Alvena Quickly. Ez a lelátó előtti egyenesben változott, amikor Alvena Quickly ált élre és sikerült bemennie Oscar Wilde elé. A harmadik helyen a második kanyarban Reménység mellé Utrillo d’Amour ment fel, de a túlsó egyenes közepén már látszott rajta a fáradtság és később visszacsúszott. Az utolsó kanyarba érve Mariska jelent meg nagy lendülettel hátulról, de csak harmadik spúrban tudta megkezdeni az előzést, mert másodikba Oscar Wilde jött ki Alvena Quickly mellé. A kanyarból kiérve Mariska visszacsúszott a vezető Alvena Quickly és az őt támadó Oscar Wilde mögé. A vezető lovak között nagy volt a küzdelem, de végül Alvena Quickly győzött. Harmadiknak Reménység szaladt fel.
Befutási sorrend: Alvena Quickly (5) – Oscar Wilde (7) – Reménység (3)
Győztes idő: 20,3

 
4. futam:
Unique Boy kezdett a legjobban és elment vezetni. Trónörökös kívülről támadta és nagy ívben véve a kanyart az egyenesre felment mellé és megelőzte. Tommy Lee jelent meg harmadiknak és Trotzwo volt mellette. A második kanyarban Unique Boy visszajött és kívülről támadta a vezető Trónörököst fej-fejt, mögöttük Tommy Lee és Trotzwo következtek kettesfogatban. Ötödikként Titus Livius színei látszódtak. Az utolsó kanyarban Tidal Wave harmadik pozícióban kezdte megkerülni a mezőnyt, de közben elugrotta magát. A célegyenesbe fordulva már Trónörökös, Unique Boy mellé Trotzwo jött fel, de elfáradt és helyére Titus Livius került szoros harmadikként. A célhoz közeledve Titus Livius átvette a vezetést és győzött, másodiknak Unique Boy, majd harmadiknak Trónörökös ért célba.
Befutási sorrend: Titus Livius (4) – Unique Boy (2) – Trónörökös (8)
Győztes idő: 22,0

 
5. futam:
Hajtóváltozás: (5) Riviéra Dream – Kolozsi József helyett Kolozsi Sándor!
A fordulóstartnál Riviéra Dream galoppal kezdett. Jackson Junior és Miki párosa vezetett, majd Nekifutó, Knock, Mistral következett. Az első kanyarra fordulva Miki állt élre és Nekifutó ment fel mellé. A lelátó előtti egyenesbe érve Nekifutó elment 2-3 hosszra vezetni, mögötte Miki volt, majd Jackson Junior és Mistral párosa jöttek. A következő kanyarban Mistral feljebb zárkózott Miki mellé. Csak az utolsó kanyarra érve történt változás amikor Nekifutó fáradt és Miki megtámadta a mögötte érkező Jackson Juniorral. A célegyenesben Miki könnyen nyert, Jackson Junior sétált be másodiknak, mögötte messzi harmadik Mistral lett szoros küzdelemben a negyedik Rimellával.
Befutási sorrend: Miki (4) – Jackson Junior (2) – Mistral (7)
Győztes idő: 22,7

 
6. futam:
Hajtóváltozás: (5) Bezique Va Bene – Váradi Sándor helyett Kovács Dóra!
Elég zavarosan alakult a verseny, sok volt a hibázó ló. Persentio Vita ment el vezetni, mögötte Rangos Meteor és Bezique Va Bene ügettek. Az első egyenesben Temass is megérkezett a frontba, aminek Repeta és Sumi volt még a tagja. Az utolsó kanyarban Temass és Bezique Va Bene kettőse támadta meg a vezető Persentio Vita-t, aki a befutóban teljesen elkészült erejével. Az élen ügető kettős hatalmasat küzdött a győzelemért, amit végül Temass szerzett meg, Rangos Meteor érkezett a harmadik helyre.
Befutási sorrend: Temass (11) – Bezique Va Bene (5) – Rangos Meteor (2)
Győztes idő: 19,2

 
7. futam:
Nyári Zápor és a sprintkirálynő Kisasszony voltak a leggyorsabbak a startot követően, utóbbi az első kanyarban át is vette a vezetést, Szilvás pedig elugrotta magát. A tribün előtti egyenesben Örömtűz unta meg a komótos tempót, gyorsított és átvette a vezetést, Kisasszony mellé pedig felment Lucky Boy. Az élen ügető ötös jól együtt haladt, Spar Lady-nek volt jelentősebb hátránya. A befutóban Lucky Boy támadta meg a vezető lovat, azonban Örömtűz könnyen nyerte meg a versenyt, Kisasszony lett a harmadik. Nyári Zápor a befutóban hibázott.
Befutási sorrend: Örömtűz (1) – Lucky Boy (2) – Kisasszony (4)
Győztes idő: 21,6

Forrás: kincsempark.hu