Meglepetés a patásnak

Egy hét múlva jön a Mikulás, és már egy hónap sincs karácsonyig. Ilyenkor megnézzük mit hozott a Télapó a mikuláscsomagba rejtve és milyen ajándékok bújtak meg a szépen feldíszített karácsonyfa alatt. Miközben odakint nagy pelyhekben esik a hó, gondoljunk négylábú barátainkra is, őket is meglephetjük ilyenkor egy kis finomsággal, vagy felszerelését kiegészíthetjük egy újabb praktikusabb darabbal. De lássuk mik is azok a dolgok, amivel lovunkat megajándékozhatjuk.

Mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő ajándékot, a kínálatok között válogathatunk a pár ezer forintostól a több tízezer forintosig. De nem is az ár a lényeg, hanem, hogy kedvencünk érezze a törődést nem csak karácsonykor, hanem az év minden napján.

Egy egyszerű, görgős ló masszírozóval például kényeztethetjük lovunkat, miután megvolt a napi edzés. Ellazítja a fáradt izmokat és serkenti a vérkeringést. Kinek ne esne jól egy kis lazító masszázs?

1887724-800x600-[DesktopNexus.com]
Ha heti pár alkalomnál nem tudunk többet foglalkozni lovunkkal, praktikus ötlet lehet egy nagy, tartós gumiból készült játéklabda, amivel akár a boxban vagy a karámban elhelyezve kiváló unaloműző.
Meglephetjük gyümölcsízesítésű zablával, ami biztos lovunk kedvence lesz.

Jön a hideg, huzatos időjárás, amire kedvencünk füle igen érzékeny. Egy egyszerű fülvédő, ami könnyen mosható, több színben és méretben kapható szintén nem jelent nagy kiadást. Mégis sok kellemetlenséget előzhetünk meg, ha a téli lovaglások alkalmával feladjuk lovunkra.

Nem fáznak ugyan a nagy hidegben, az elázás okozta megbetegedéseket elkerülhetjük egy polár takaróval, ami szárazon és melegen tartja őket. Több szín közül választhatunk, farok védővel kialakítva a hátsó részén.

horse-1041197_640

Egy nyereg vásárlásakor igen csak a pénztárcánk mélyér kell nyúlnunk, azonban ennek is vannak olyan kiegészítői, amivel meglephetjük sörényesünket, és még a lovaglást is kényelmesebbé teszi.
Nyeregemelő párna használatával csökkenteni tudjuk a lovunk hátára eső nyomást, emellett csökkenti a rázkódást és egyenletesen oszlatja el a lovas súlyát.

A valódi bőrből készült kantárok nagyon sokáig megőrzik tökéletes állapotukat, és az olyan modellek, amelyek strassz kövekkel vagy akár ezüst berakással vannak díszítve, igazán feldobják lovunk kinézetét.

Egy mikulásruhára emlékeztető nyeregalátét, kötőfék, lábvédő kombinációval pedig a lovaglás során is karácsonyi hangulatot teremthetünk, de egy házilag készített finom falatnak is biztos örülni fog, amihez itt találtok is pár receptet.