A chaps lovaglócsizma dilemma

Széles választék közül válogathat az, aki lábszárvédőt vagy lovaglócsizmát szeretne venni. A színek,  fazonok, márkák között úgy válogathat, ahogy kedve tartja.  A fő szempontok viszont mégsem ezek, hanem a kényelem és a praktikusság.

 
Akik a lábszárvédőt választották
A lábszárvédőt és a csizmaszárat használók véleménye szerint ez praktikusabb és az árát tekintve olcsóbb a csizmánál. Gyakori tereplovagláshoz érdemes mosható chaps-ot választani, ami akár 40 C-on is mosható mosógépben speciális anyagának köszönhetően. Erősebb vádli esetén olyan lábszárvédőt válasszunk, aminek a cipzár vagy a tépőzár melletti résznél egy elasztikus rész is bele van varrva, így kényelmesebb és könnyebb felvenni. A lovaglócipő és a lábszárvédő összeállításban nyáron elviselhetőbb a meleg, könnyebb levenni és választhatunk gumiból és bőrből készült cipőt valamint bőrből és velúrból készült lábszárvédőt.

1472713-800x600-[DesktopNexus.com]

A hobbilovasok inkább a lábszárvédőt részesítik előnyben


És akik a csizmát
Árát tekintve ez drágább termék, főleg ha egyedi, bőrből készült, személyre szabott csizmát csináltatunk. Aki gyakran vesz részt versenyeken, egy elegáns, marhabőrből készült termék az ajánlott. A gumiból készült változata nyáron nagyon meleg tud lenni, elég nehézkes levenni, télen pedig hideg és mereven tartja a lábat. Ez akadályozhatja a laza ülést és a helyes lábtartást. Ha mindenképpen a csizma áll hozzánk közelebb, a téli lovagláshoz a bélelt változat megfelelő lehet. Nagy sár esetén viszont előnyösebb csizmát húzni, ezt egyszerűbb megpucolni lovaglás után.

horse-806397_640

Versenyekre az elegáns csizma illik