Neked mit jelent a lovaglás?

A lovunk hátán végzett tevékenységek hatással vannak lelki világunkra, szinte észrevétlenül formálja személyiségünket, teljesítményünk javul a munkában, az iskolában. A testmozgás mellett egy ilyen hatalmas állat szeretete remekül formálja jellemünket.

 
A lovaglás egy egyedülálló technikai sport, amit semmilyen mozgásformához nem lehet hasonlítani. Itt van egy társunk, aki közel 500 kg-val együtt kezes bárányként viselkedik minden kérésünkre. Megengedi, hogy oda helyezzük fel a nyerget és üljünk fel rá, ahol a vadon élő társaikat a ragadozók megtámadják. Gondolj csak bele, milyen bizalom kell ahhoz lovunk részéről, hogy ezt feltétel nélkül megengedje nekünk?

1823292-800x600-[DesktopNexus.com]

Az együtt töltött idő mindig felüdülés

Ösztönös menekülési reakcióját leküzdve működik velünk együtt a lovaglás során. Ezért válunk minden egyes lovaglás után egyre alázatosabbá, megfontoltabbá. Az egyre több sikeresen elvégzett gyakorlat következtében változik személyiségünk, nő az önbizalmunk, kiegyensúlyozottabban fogjuk magunkat érezni. Könnyebben gyűrjük le a kudarcokat pozitív lelki beállítottsággal és nem a hibázás lehetőségén törjük a fejünket, hanem a feladat minél jobb végrehajtásán, azon, hogy jól érezzük magunkat lovunk társaságában. A helyes lovagláshoz persze a sok fegyelem és türelem segít minket eljutni. Kedvencünk körül végzett lelkiismeretes munka felelősségteljes embert farag belőlünk, megtanít a rendre az élet minden területén.