Tereplovaglás a Mayer Lovas udvarnál

A nyaralás sem telhetett el úgy, hogy ne pattantam volna nyeregbe, illetve pattantunk a pihenés során két alkalommal is, mivel a lovaglás szeretete ragályos! 🙂
A Balaton északi partján Balatonfüred és Aszófő között az Aszófői úton találtam a Mayer Lovas udvarra.

IMG_4914c

Túravezetőnk Mayer Zoltán

Festői panoráma, friss levegő és persze a sok-sok paci mellett kedves fogadtatás várt minket. Túravezetőnk Mayer Zoltán volt, akinek segítségével mindenki megtalálja a hozzá leginkább illő patás útitársat.

IMG_4841c

Több mint húsz ló található a lovas udvarban.

Első alkalommal Robinzon hátára felülve élvezhettem a csodás tájat, aki egy sport ló így a lépései élénkebbek, gyorsabbak voltak. Második utam során Rozi volt az útitársam, akivel egy kicsit nyugodtabb tempóban haladtunk a sor végén, persze az élmény így sem maradt el.

IMG_4588c

Az egy órás túra során gyönyörű kilátásban volt részünk. Csodálatos rálátással a Balatonra és a környező tájra. Dombról fel, és le, erdőn, réten keresztül szívtuk magunkba a természet nyugtató erejét. Ahol gyalog is nehézkes a járás, a sűrű bokros és fás részen, a lovak utat törve egymásnak – egy kis levelet elcsípve útravalónak – haladtunk keresztül. Rozi többször kihasználva határozatlanságomat inkább a legelészés mellett döntött.

IMG_4674 (2)c

A lovak hátán a tájat csodálva mindenki fel tud töltődni.

Anna, Mikrobi, Robinson, Koffein, Lucifer és a többiek hátára bátran felülhet kezdő lovas, sőt olyan is, aki még csak távolról látott lovat. Kedvességük, türelmük és lovasuk felé irányuló szeretetük szinte kézzel tapintható
A tereplovaglás mellett lehetőség van részt venni lovas táborban is, ahol a pihenés és játék között megtanulhatunk gondoskodni négylábú barátainkról, fejleszthetjük lovagló tudásunkat családi környezetben lovakhoz értő és lovakat szerető emberektől.

IMG_4830c

Szép környezetben tölthetik el a táborozók a napjaikat.

Ha felkeltette az érdeklődésedet kövesd nyomon a lovarda eseményeit a facebook oldalukon.