Szlovén győzelem a nagydíjakban

szlovén1

A szlovén Romi Mms (Mitja Slavic) a favorit New Generation-t (Gregor Krenmayr) verve győzött a Marschall József Emlékversenyben. Rinette Streamline (Lakatos Csaba) fért fel még a dobogóra.

szlovén2

A 101. Hungária Díj is szlovén győzelmet hozott Luther King (Jozé Sagaj) révén. A hároméves herélt start-célban nyerte a futamot. Reste Premier (Papp István) lett mögötte a második, Samuel Becket A.T. (Hajnal Tibor) pedig a harmadik.

 
1. futam:
Lejelentés: (2) – Raffaella SM!
Perfect és Mountain Bambi nem értek fel az autó mögé. Repeta vette a legjobb a startot és élre állt. Mögötte Oklahoma Font és Jonatán kettesfogata ügetett és az első kanyarban megérkezett a gyengébben kezdő Perfect és Mountain Bambi is. Az első egyenesben Jonatán felment Repeta mellé és Mountain Bambi is feljebb zárkózott. Támadás nem történt egészen a befutóig, ott többen is megindultak, de nem voltak veszélyesek Repetára, aki start-célban nyerte a futamot. A második és harmadik helyről célfotó döntött Oklahoma Font, Jonatán és Perfect között, Mountain Bambi esett vissza ötödiknek.
Befutási sorrend: Repeta (3) – Oklahoma Font (1) – Jonatán (4)
Győztes idő: 21,8

 
2. futam:
Lejelentés: (3) Sumi és (11) Tavirózsa!
To Be Continued a start után hibázott, diszkvalifikálták. Tequila Hush vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, mögötte az istállótársa Tündérrózsa ügetett, a favorit Terita Teriipia A.T. a harmadik helyen volt ekkor. Szivárvány és Talizmán voltak még közel. A túlsó oldalon a vezető ló előnye 3-4 hossz volt Tündérrózsával szemben. A befutóra is még Tequila Hush fordult elsőként és biztos nyerőnek tűnt még az egyenes elején, az utolsó 100 méteren viszont nagyon megállt. Terita Teriipia A.T. az utolsó métereken szaladt át Tequila Hush-on. A harmadik helyre Szivárvány jött fel, Tündérrózsa hatodiknak esett vissza.
Befutási sorrend: Tarita Teriipia A.T. (12) – Tequila Hush (6) – Szivárvány (8)
Győztes idő: 21,1

 
3. futam:
Olasz Lány vett remek startot, mögötte Number One, Kapitány, Marót, Priscilla, Lucky Luke és Pannus-Com volt a sorrend. Az első egyenesben kettesfogatokká rendeződött a mezőny, Olasz Lány mellé felment Kapitány. A favorit Olajfás a túlsó oldalon kezdte meg a zárkózást a mezőny végéről és az utolsó kanyarban már Olasz Lány mögött ügetett. A befutóban Olajfás támadta Olasz Lányt, azonban nem érte utol a célig, Marót bontakozott ki az utolsó kanyarban és megszerezte a harmadik helyet, messzi negyedik Priscilla lett.
Befutási sorrend: Olasz Lány (6) – Olajfás (3) – Marót (1)
Győztes idő: 18,8

 
4. futam:
Vamos Kemp és Rafael Bit kettőse vette a legjobb startot, fej-fejt küzdöttek az élen a jobb pozíció megszerzéséért. Vamos Kemp őrizte a falat, mellette Rafael Bit, mögöttük libasorban Andorra Gold, Vilja Brick, Imperiál és Amazing Lobell volt a sorrend. A befutóra érve Rafael Bit elfáradt, Imperiál indított támadást. Start-célban nyerte a futamot Vamos Kemp, Imperiál feljött másodiknak, Rafael Bit megőrizte a dobogós helyet, harmadik lett.
Befutási sorrend: Vamos Kemp (1) – Imperiál (3) – Rafael Bit (4)
Győztes idő: 17,8

 
5. futam:
Nobody, Masterpiece és Nyíres sorrend alakult ki a start után. Az első egyenesben Nobody mellé Nyíres ment fel, Materpiece mellett Night Lady ügetett, majd érkezett Orlando Bloom és Őrangyal kettőse, a sort pedig Landlord zárta. A finisre már Nyíres érkezett elsőként, őt istállótársa, Night Lady támadta, de megverni nem tudta. A harmadik helyért többen is bejelentkeztek, ott volt Materpiece, Orlando Bloom és Őrangyal.
Befutási sorrend: Nyíres (1) – Night Lady (6) – Masterpiece (4)
Győztes idő: 17,4

 
6. futam:
Szimfónia és Magiszter kezdtek gyorsan, végül utóbbi szerezte meg a vezető pozíciót. Mögöttük Sanger MS, Ördög Hegedűse, Harlynda és Szacharin volt a sorrend. A favorit Sanger MS a második kanyarban ment fel a vezető ló mellé, a befutóra már elsőként fordult, az utolsó 200 méteren pedig elköszönt a többiektől. A hűséges Ördög Hegedűse szerzett egy újabb helyezést, feljött másodiknak, Magiszter pedig harmadik lett.
Befutási sorrend: Sanger MS (5) – Ördög Hegedűse (4) – Magiszter (2)
Győztes idő: 15,4

 
7. futam:
Nem sikerült tökéletesre az indítás. Romi Mms állt élre, majd az első egyenesben New Generation vette át a vezetést. Mögöttük libasorban haladt a mezőny, egyedül Conway Boko vállalta fel a második spúrt és mire a túlsó oldalra értek már a negyedik helyen ügetett a másik magyar résztvevő, Rinette Streamline mellett. A befutó elején Romi Mms felment New Generation mellé, gyorsított és megnyerte a futamot, Rinette Streamline érkezett a harmadik helyre.
Befutási sorrend: Romi Mms (3) – New Generation (4) – Rinette Streamline (2)
Győztes idő: 14,1

 
8. futam:
A gyors kezdő Ostrom elment vezetni, mögötte Laluna Comtesse ügetett, majd érkezett Olajbáró, Süni és Prometheus. Alvena Quickly kezdte meg a zárkózást az első egyenesben. A túlsó oldalon a vezető trió meglépett a többiektől, előnyüket jó 30 méteresre növelve. A befutóban Olajbáró támadta meg a vezető Ostromot, majd kettejük között megjelent Laluna Comtesse és megnyerte a futamot. Sünit verseny közben pályaelhagyás miatt diszkvalifikálták.
Befutási sorrend: Laluna Comtesse (5) – Olajbáró (6) – Ostrom (2)
Győztes idő: 18,0

 
9. futam:
Lejelentés: (6) – Yedina Love!
Soncka kezdett hibával, a többieknek jól sikerült az indítás. Luther King ment el vezetni, mögötte libasorban Samuel Becket A.T., Tonnyó, Tornado Cole, Reste Premier és Ollyan nincs volt a sorrend. Nagyjából féltávnál rázódott össze a mezőny, egyedül Timoteo volt kiszakadva. Az utolsó 800 méteren a hátsó lovak már a harmadik, negyedik helyen ügettek Luther King és Samuel Becket A.T. mögött, Tonnyó volt még közel. Luther King-et Reste Premier támadta a befutóban, de nem érte utol, a szlovén vendég start-célban nyerte a futamot. Reste Premier mögött Samuel Becket A.T. lett a harmadik.
Befutási sorrend: Luther King (1) – Reste Premier (9) – Samuel Becket A.T. (5)
Győztes idő: 18,7

 
10. futam:
Padova ment el vezetni, mögötte libasorban Trencsén, Rise N Shine, Red Bull, Rafa és Pinokkió ügettek. Trencsén a túlsó oldalon ment fel Padova mellé, az utolsó 500 méteren pedig elment mellette. A befutóra érve gyorsított és magabiztosan nyerte a nap utolsó futamát. Padova-t Rise N Shine is levette a befutóban, negyediknek szépen zárkózott Pinokkió.
Befutási sorrend: Trencsén (1) – Rise N Shine (3) – Padova (2)
Győztes idő: 19,2

Forrás: kincsmepark.hu

Kép: pixabay.com