Címvédés a Kincsem Díjban és az Imperiál Díjban is

címvédés1

A Tattersalls-Overdose Díjat a hároméves Puck Fair (Zdenko Smida) nyerte a tavalyi győztes Alfkona (Stanislav Georgiev) és Meteorit (Fézer Róbert) előtt.

címvédés2

Az Aperianov Zakariás Emlékverseny-Imperiál Díjban és a Kincsem Díjban is címvédés történt. Előbbit Silent Blessing nyerte Jaroslav Línekkel, utóbbiban Seperate Opinion és Kerekes Károly diadalmaskodott.

címvédés3

A Kovács Mihály Emlékverseny-Magyar Háromévesek Nagydíjában Telivér Farmos siker született, szép finis után Bukephalos (Jaroslav Línek) győzött, Áloműzőt (Paizs Gábor) és a kimagasló favoritot, Megkapót (Martin Srnec) verve.

címvédés4

1. futam:
Jól jött el a két favorit, Portorikos és Dark Demon, míg Szemere, Blue Serenade és Univerzum gyengébb startot vettek. Egy ideig Strassz volt még közel, de féltávnál visszább csúszott. Portorikos nyerte a futamot, Blue Serenade zárkózott nagyon szépen a verseny második felében és feljött másodiknak, Dark Demon pedig a harmadik díjat szerezte meg.
Befutási sorrend: Portorikos (2) – Blue Serenade (6) – Dark Demon (1)

 

 
2. futam:
Nocle Pata ment el vezetni, mögötte Jack The Giant, Menta, Adél és Cracker Jack volt a sorrend. Az átjáróhoz érve Mentát Cracker Jack előzte, Jack The Giant pedig megvált lovasától. A befutóban hiába támadta Adél Nocle Patát, utóbbi tudott újítani. Az utolsó 100 méteren Cracker Jack érkezett hatalmassal lendülettel, de célfotóban kikapott a start-célban nyerő Nocle Patától.
Befutási sorrend: Nocle Pata (4) – Cracker Jack (1) – Adél (2)

 

 
3. futam:
Lovasváltozás: (9) Suhanó – Ifj. Kozma István!
Jól kezdett a két hároméves Suhanó és Puck Fair, valamint a két külföldi ló, Pretorian és Trinity River. Remekül együtt galoppozott a mezőny, az utolsó métereken aztán Puck Fair, Alfkona és Meteorit hármasa elköszönt a többiektől és a leírt sorrendben értek célba. A futam után az 1-es számú Meteorit lovasa (Fézer Róbert) óvást emelt a 8-as számú Puck Fair lovasa (Zdenko Smida) ellen keresztezés és nekilovaglás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta és elutasította.
Befutási sorrend: Puck Fair (8) – Alfkona (2) – Meteorit (1)

 

 
4. futam:
Ice Prinzess ment el vezetni, majd Gipsy Dream megelőzte. Perfect One volt még a frontban. A kanyarra érve Gipsy Dream elfáradt, Ice Prinzess visszavette a vezetést, mellé felment Perfect One. A vezető kettős távolodott a töbiektől, előnyük 6-8 hosszas volt. A befutóban Sabato jelent meg, de már nem tudta megközelíteni az első két helyezettet, Perfect One-t és Ice Prinzess-t.
Befutási sorrend: Perfect One (1) – Ice Prinzess (5) – Sabato (7)

 

 
5. futam:
Lovasváltozás: (9) Sara Taylor – Ifj. Kozma István!
A start után Black Monk vezetett, majd Sara Taylor állt élre. Mögé Gran Torino ment fel, mellette Silent Blessing galoppozott, ott volt még Parsec, Freddie Mercury és Krabat. A befutóban Silent Blessing és Gran Torino kettőse vette át a vezetést és hátulról Krabat bontakozott még ki. Célfotó döntött az első helyről Silent Blessing javára, Gran Torino lett a második, Krabat a harmadik.
Befutási sorrend: Silent Blessing (7) – Gran Torino (3) – Krabat (4)

 

 
6. futam:
Romel és a gyors Mafumo helyből gyorsak voltak és elmentek vezetni, előnyük az átjáróhoz érve 10-15 hossz volt az üldözőkkel szemben, akik Great Trails vezetésével érkeztek. A befutóra fordulva Mafumo elfáradt, kívülről megjelent Prána, jött még Great Trails és Lara is. Romel biztosan győzött, Prána lett a második, Great Trails a harmadik.
Befutási sorrend: Romel (8) – Prána (7) – Great Trails (3)

 

 
7. futam:
Lovasváltozás: (5) Heliconia – Saleem Golam!
Párduc állt élre a start után, azonban az első kanyarhoz érve kitört és elhagyta a pályát. Ezután Heliconia galoppozott az élen, mögé Seperate Opinion ment fel, a harmadik helyre pedig Akaba zárkózott, de messze volt a élen lévőktől. Az ügető átjáróhoz érve Heliconia gyorsított és megpróbálta ellopni a versenyt, Seperate Opinion azonban tapadt rá, a befutóban el is ment mellette és könnyen védte meg címét a hatéves kanca. Heliconia mögött Akaba lett a harmadik.
Befutási sorrend: Seperate Opinion (6) – Heliconia (5) – Akaba (1)

 

 
8. futam:
Nagyon fogott volt a tempó a start után, senki nem akart elmenni vezetni. Wood-Wirodancing vezetésével érkezett a mezőny a túlsó oldalra, mögötte Álomhercegnő galoppozott, majd érkezett Baltic History és Aula kettőse, a mezőny végén pedig Spare Time, mellette pedig Hóvirág. A befutóra szinte egyvonalban érkezett a mezőny, Wood-Wirodancing fáradt el elsőként, Álomhercegnő vette került az élre és megnyerte a futamot. Spare Time jött mögé a második helyre, Aula a harmadik.
Befutási sorrend: Álomhercegnő (4) – Spare Time (1) – Aula (2)

 

 
9. futam:
Lejelentés: (10) Tűzvész!
Lovasváltozás: (7) Criptonit – Kerekes Károly!
Báthory ment el vezetni, tőle a túlsó oldalon Áloműző vette át ezt a pozíciót és jó pár hosszal megszökött a többiektől. Az utolsó kanyarban zárkózott fel a második helyre Megkapó, de még mindig messze volt Áloműzőtől. A befutóban Bukephalos jelent meg és nagyszerű finis után megnyerte a futamot. Áloműző megőrizte a második helyet, Megkapó lett a harmadik.
Befutási sorrend: Bukephalos (4) – Áloműző (6) – Megkapó (9)

 

 
10. futam:
A favorit Sonrisa vezetett, mögötte Röppenj galoppozott, majd Babérrózsa, Klaerchen, Zoro Dark, Glenda és Kikerics volt a sorrend. Röppenj folyamatosan támadta a vezető lovat, de a befutóban elfáradt és még a dobogóra sem fért fel. Sonrisa start-cél győzelmet aratott, Zoro Dark lett a második, Babérrózsa a harmadik.
Befutási sorrend: Sonrisa (3) – Zoro Dark (6) – Babérrózsa (4)

Forrás: kincsempark.hu

Kép: pixabay.com