Tovább őrzi veretlenségét Quelindo

Jött a papírforma a Szent István Díjban. Bár a szürke Quelindo-t (Jaroslav Línek) erős küzdelemre késztette Seperate Opinion (Kerekes Károly), megverni nem tudta, így az Álmodó istálló szürkéje továbbra is őrzi makulátlan mérlegét. Kventin (Zdenko Smida) és Sharpshooter Storm (Nagy Tamás) lett a további sorrend.

galopp
1. futam:
Principessa vett gyengébb startot. Az élen My Hope galoppozott, mellette Programozó és a favorit Strong Flame helyezkedtek, Olajág és Rence voltak még közel. Az ügető átjáróhoz érve összerázódott a mezőny. Az utolsó 800 méteren Strong Flame vette át a vezetést és előnyét folyamatosan növelve szinte állva hagyta a mezőnyt, 12 hosszal nyerte a futamot. Rence bontakozott ki a célegyenesben és szaladt fel másodiknak, My Hope elé.
Befutási sorrend: Strong Flame (8) – Rence (3) – My Hope (4)

 

 
2. futam:
Miss Vikaniko, Razzia, Souvenir de Mauve, Uccellino, Hope For Ever és Sárkányfű sorrendben galoppoztak a lovak a start után, a mezőnyt St Selene és Erdély zárták. A vezető ló mellé felment Souvenir de Mauve, mögöttük Razzia galoppozott. Az élen lévő trió a befutóban szinte fej-fejt galoppozott, Souvenir de Mauve kezdett leszakadni. Miss Vikaniko gyorsított és megnyerte a futamot, Razzia a második, Souvenir de Mauve a harmadik.
Befutási sorrend: Miss Vikaniko (6) – Razzia (3) – Souvenir de Mauve (7)

 

 
3. futam:
Nocle Pata egészen a pálya szélére sodródott és jó néhány hosszas hátrányba került a többiekkel szemben, akik együtt galoppoztak. Bírónő vezetésével érkeztek a lovak az utolsó 500 méterhez, de utána Adél átvette a vezetést és meg is nyerte a futamot. Salsa jött mögé másodiknak, Bírónő a harmadik célfotóban, mert Ásító Inas is nagy lendülettel érkezett, de lecsúszott a dobogóról.
Befutási sorrend: Adél (2) – Salsa (3) – Bírónő (5)

 

 
4. futam:
Lejelentés: (8) Mákszem!
Mindenkinek jól sikerült az indítás, Suhanó ment el vezetni, Meteorit pedig zárta a mezőnyt. Suhanó mögött Margaret Queen, Speedtest, Pirkadatkor kelő és Blue Imp galoppoztak. Suhanó start-célban, magabiztosan nyerte a futamot, az utolsó 400 méteren meginduló Meteorit lett a második, Botrányhős a harmadik.
Befutási sorrend: Suhanó (4) – Meteorit (1) – Botrányhős (5)

 

 
5. futam:
Lejelentés: (6) Marcus!
Raphael Santi, Delinda, Heedy, Gyöngyös Szépe és Rio Bono sorrend alakult ki a start után néhány száz méterrel, majd Delinda átvette a vezetést Raphael Santi-tól. Gyöngyös Szépe folyamatosan zárkózott egyre feljebb és célegyenesben felment a vezető Delinda mellé, majd megelőzte. Heedy próbált meg elindulni a finisben, de már csak harmadik tudott lenni.
Befutási sorrend: Gyöngyös Szépe (4) – Delinda (5) – Heedy (1)

 

 
6. futam:
Gárdakapitány kezdett tragikusan, a többieknek jól sikerült az indítás. Prince Angelo ment el vezetni, mögötte Radio Ga Ga, Love Story, Gengszter, Perfect One és Császár galoppoztak, Summer Hill, Maximum Joy, Pokolfajzat és Gárdakapitány voltak kiszakadva. Az utolsó 800 méterre érve Prince Angelo mellé felment Radio Ga Ga, Love Story mellett pedig Császár helyezkedett. A befutóban Prince Angelo tovább gyorsított és nagyon könnyen nyerte a futamot, Császár és Love Story szerezték meg a helyezéseket.
Befutási sorrend: Prince Angelo (9) – Császár (7) – Love Story (6)

 

 
7. futam:
Lovasváltozás: (6) Berkenye – Bóna Nikolett!
Bóbita, Milky Way, Dirty Dreamer, Babérrózsa, Berkenye, Misi Manó és Schnell sorrend alakult ki a start után. Idő közben Berkenye esett vissza a mezőny végére, az élen pedig a favorit Dirty Dreamer felment Bóbita mellé, majd a vezetést is átvette. Dirty Dreamer mögé Milky Way zárkózott. A célegyenes elején még úgy tűnt, hogy Dirty Dreamer könnyen nyeri majd a futamot, de Milky Way erős küzdelemre késztette a végén, kettejük között a célfotó döntött Dirty Dreamer javára, messzi harmadik Bóbita lett a szépen finiselő Schnell előtt.
Befutási sorrend: Dirty Dreamer (1) – Milky Way (3) – Bóbita (2)

 

 
8. futam:
Sharpshooter Storm vállalta magára a vezető szerepet, mögötte libasorban Kventin, Quelindo és Seperate Opinion galoppoztak. Az utolsó kanyarban Kventin felment a vezető ló mellé és a célegyenesre már elsőként érkezett, ott azonban megjelentek a favoritok, Quelindo és a nyakán Seperate Opinion. A vártnál talán nagyobb küzdelem alakult ki kettejük között, a célfotó döntött végül az elsőség sorsáról, amit a szürke szerzett meg. Seperate Opinion így második lett, Kventin a harmadik.
Befutási sorrend: Quelindo (3) – Seperate Opinion (1) – Kventin (2)

 

 
9. futam:
AmeRéka, Arctic Lady, Hóvirág és Koperta galoppoztak az élmezőnyben, de szépen együtt volt a mezőny Ludmilla kivételével. A befutóra már Arctic Lady érkezett elsőként, jól jött még Classic Girl. Utóbbi nagyon erős volt és megnyerte a futamot, Hóvirág zárkózott fel a második helyre, Arctic Lady lett a harmadik.
Befutási sorrend: Classic Girl (4) – Hóvirág (5) – Arctic Lady (2)

Forrás: kincsempark.hu

2015.08.23. futamok képekben: Lisovszki Anda