Lóviadalok

A törvények ugyan tiltják a lóviadalokat, ennek ellenére a Fülöp-szigeteken, Dél-Koreában, Indonéziában és Kínában rendszeresen tartanak viadalokat. Ilyenkor több száz ember van jelen, akik nem csak nézik a küzdelmeket, hanem fogadnak is a lovakra, akik sokszor nem is maradnak életben a harc után. Ha mégis bírná még szusszal a szerencsétlen állat, akkor egy erősebb ellenfelet kap, emiatt erre az állatra is a pusztulás vár.

 

 
Az alvilág emberei gazdagodnak meg ezekből a viadalokból
A kilencvenes években a Fülöp-szigeteken ugyan betiltották a kegyetlen harcok szervezését, a falvakban a korrupció virágoztatja akár a több napos rendezvények keretében zajló csatákat. Több ezer ló sérül meg és pusztul el, bűnszervezetek bandáit gazdagítva ezzel a fogdásokból befolyt összegekből.
A felhergelt lovakat – akiket sokszor úgy nevelnek, hogy bántsák egymást – összeeresztik, akik így harapják, rúgják egymást, ahogy csak tudják, amíg bírják erővel.

china news

Kötelekkel tartják ott a lovakat Kép: ChinaNews

A vesztes lovakat akár meg is eszik
Kínában a 2014-ben beköszöntő ló évét lóviadallal ünnepelték meg. Focistadionokat megtöltő rendezvénynek számít a nagyobb városokban. Régi szokásnak számít ez Kínában, ahol lovakat kegyetlenül megverik, és fegyverek hangjával hergelik őket. Aztán kötelekkel gátolják meg azok elfutását. A küzdelem fél órán át tart. A nézők sokszor azt is végignézik, ahogy az állat elpusztul, amit aztán meg is sütnek és elfogyasztanak.

Lóviadal-6

Harapják, rúgják egymást a lovak Kép :ChinaNews

A borzalmas állatkínzások ellen alapítványok küzdenek, akiknek nagyon nehéz dolguk van, ehhez ugyanis sok időre és gondolkodásbeli változásokra van szükség az ázsiai országokban.