Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Július első hétvégéjén a Derby és Gasztroangyal Fesztivál családi programokkal, lóversenyekkel várta a Kincsem Parkba látogatókat.
Pénteken 14 órától, szombaton és vasárnap 10 órától nyílt lehetőség megtekinteni a rendezvényt. A kézműves vásárban lehetett megtekinteni és megvásárolni a hazai termelők színes választékát, a gourmet udvar pedig a magyar ételek ízvilágát mutatta be.

115_2140

A nagyszínpadon Borbás Marcsi hasznos tanácsokat, tippeket adott a főzés szerelmeseinek. Dombóvári István közreműködésével, aki szívét lelkét beleadta a sütésbe. Rajta nem múlott a siker.

115_2035
A három nap folyamán a káposzta taposás a kenyérsütés a sajtkészítés a lekvár főzés fortélyait sajátíthatták el az érdeklődők.

115_2134

A félóránként induló futamok 14 órától kezdődtek. A szombati Ügető és a vasárnapi Galopp Derby izgalmát fokozta a szurkolók által megtett tétek, amiket a megtelt tribünön szurkolhattak végig.

115_2101

A gyerekek sem unatkoztak, játszótér, arcfestés, állatsimogató várta őket a Kincsem Parkban, az estét pedig koncertekkel zárhatták a látogatók.

115_2129

 

115_2126

Egy újjáéledt hagyomány résztvevői lehettek ezen a hétvégén a lóverseny és az ízek kedvelői, hiszen a XIX. és a XX. század rangos eseményének számítottak az ilyen események. Ma már azonban ez bárkinek elérhető és átélhető élmény lehet gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Lisovszki Anda