Urgestein (Erwin Dubravka) a Székkutasi Díj győztese

Urgestein (Erwin Dubravka) szép küzdelem után győzött a Székkutasi Díjban. Teno (Jozef Parigál) remekül mozgott és lett második, míg a harmadik helyet a jól zárkózó Szonáta (Stanislav Georgiev) szerezte meg.

 
1. futam
Tíria vette a legjobb startot, de Szuvenír gyorsan átvette tőle a vezetést, a kanyarra érve pedig a gyengébben kezdő Napfáklya érkezett meg mellé. A középmezőnyben Donna Prima, New Gift és Rézcsengő helyezkedett. A kanyarban Szuvenír növelte az előnyét, Napfáklya mellé felment Donna Prima és közelebb zárkózott New Gift és Olajág is. A befutóra fordulva látszott, hogy Szuvenír biztosan hazaérhet, a második helyért viszont nagy csata alakult ki, Donna Prima és New Gift között, melyet végül utóbbi szerzett meg. Olajág felszaladt negyediknek.
Befutási sorrend: Szuvenír (2) – New Gift (6) – Donna Prima (5)

 
2. futam
Jól indult a mezőny, az újonc Tango Libre diktálta az iramot, vele Al Shoogh tartotta a lépést, mögöttük a két favorit, Parsec és Krabat galoppoztak. Laguna némi meglepetésre hamar lemaradt. A kanyarban My Hope is folyamatosan esett vissza, míg a vezetők közül Al Shoogh kezdett fáradni. Tango Libre hozta a lovakat a célegyenesre, ám belül Parsec, kívül pedig Krabat ment el mellette és ők ketten döntötték el az elsőség sorsát, amelyet végül Parsec gyűjtött be. Kventin remekül zárkózott és közeli harmadik lett, megelőzve a kitűnően debütáló Tango Libre-t.
Befutási sorrend: Parsec (1) – Krabat (3) – Kventin (4)

 
3. futam
Gyorsan talpon volt a társaság, és Diadalünnep vállalta magára a vezetést. Roman Flame, La Pimienta, Wood-Wirodancing és Aula galoppozott mögötte, de jól együtt haladt az egész mezőny, Ford Mustang és Budavár volt lemaradva egy-két hosszal. A túlsó oldalon felment Diadalünnep mellé Wood-Wirodancing és La Pimienta, valamint Galagonya is egyre közelebb zárkózott. Ford Mustang egyre jobban szakadt ki, viszont Budavár a kanyarhoz érve megkezdte a zárkózást. Hatszázzal a cél előtt Diadalünnep mellé felment Galagonya, a falon pedig utat talált a favorit Budavár. Ők hárman távolodtak a többiektől és remek küzdelmet vívtak, amiből az utolsó lépéseken Budavár jött ki győztesen Galagonya és Diadalünnep előtt.
Befutási sorrend: Budavár (4) – Galagonya (6) – Diadalünnep (1)

 
4. futam
Springing Baroness és Fellángolás kezdett nagyon gyengén, de Qmisz és Milky Way is nehezen kapott lábra. Aki helyből gyors volt, az Love Story, ő diktálta az iramot, mögötte a három kanca, Röppenj, Suhanó és Szombatesti Lány helyezkedett, a középmezőnyben Aptitude és Mademoiselle színe látszódtak, míg Pokolfajzat a hátsó bolyban találta magát. Féltávig nem változott a helyzet, ott azonban megérkezett Qmisz, ám Love Story nem fáradt, sőt, növelni is tudta az előnyét, a favorit Röppenj visszaesett, Szombatesti Lány próbálta megtámadni a vezetőt, illetve a világ végéről megérkezett Pokolfajzat. Love Story hatalmasat küzdött és minden attakot kivédett, Pokolfajzat ugyan majdnem átszaladt rajta, de elkésett. Szombatesti Lány lett a harmadik.
Befutási sorrend: Love Story (6) – Pokolfajzat (2) – Szombatesti Lány (9)

 
5. futam
Panzerotta kezdett jól és komoly tempóban vezetett, Hunyor és Raphael Santi volt közel hozzá, de Prince Angelo és Genesis is a front mögött galoppozott. Olatist nehezen kapott lábra és több hosszal ki volt szakadva. Panzerotta nem fáradt, ő hozta a lovakat a befutóra és érett a hatalmas meglepetés, ugyanis a távoszlopig nem igazán tudták őt megtámadni. Ott azonban Genesis utat talált és biztosan ért haza. Raphael Santi lett a második, az óriásit finiselő Olatist előtt.
Befutási sorrend: Genesis (6) – Raphael Santi (3) – Olatist (2)

 
6. futam
Principessa (12) nem indul!
Dresda volt a leggyorsabb, mellette Susanne tartotta jól magát, de közel volt Sara Taylor és a gyengén kezdő Sariyah is felzárkózott a frontba. A boly végén Shakespeare helyezkedett, a középmezőnyben pedig Prána színei látszódtak. Dresda hozta a lovakat a befutóra, ám Sara Taylor csak sétált mellette és már négyszáznál látszott, hogy ellenfél nélkül érhet haza. A helyezésekért nagy küzdelem alakult ki, Dresda védekezett, de Spare Time erősebbnek bizonyult nála, sőt az utolsó métereken többen is elkapták, végül Glenda lett a harmadik.
Befutási sorrend: Sara Taylor (6) – Spare Time (7) – Glenda (1)

 
7. futam
A Little Music ment el vezetni, mögötte Dvorníky Dream és Szonáta galoppozott, majd Roman Riches, Urgestein és Teno sorrendben haladtak a lovak. A mezőny végén Gengszter és Perfect One helyezkedtek. Komoly változás nem történt a hatszázas tábláig, ott azonban A Little Music elfáradt, Dvorníky Dream állt az élre, de ő sem tűnt túl erősnek, nem úgy Urgestein és Teno. Ők ketten harcoltak a győzelemért, Szonáta, Gengszter és Roman Riches próbálta őket támadni, de Urgestein az utolsó métereken biztosan ért haza, a remekül futó Teno előtt. Szonáta jött fel harmadiknak.
Befutási sorrend: Urgestein (3) – Teno (7) – Szonáta (6)

 

 

 

 
8. futam
Lovasváltozás: Sagenhaft (7) – Stanislav Georgiev
Kőrisfa, Star Lady és Oyabun hármasa vezetett, hozzájuk Jetset Jones és Imperial War látszott közel, valamint Sagal Nel Vento. Hatszázzal a cél előtt az erősen lovagolt Sagal Nel Vento felment az élen galoppozó lovak mellé, kívülről pedig megindult Freddie Mercury. A többiek már csak a helyezésekért küzdöttek, ugyanis Sagal Nel Vento-ra csupán Freddie Mercury volt némiképp veszélyes, de utolérni ő sem tudta. Jetset Jones szerezte meg a közeli harmadik helyet.
Befutási sorrend: Sagal Nel Vento (4) – Freddie Mercury (1) – Jetset Jones (6)

 

 

Forrás: kincsempark.hu

2015.05.31. futamok képekben: Lisovszki Anda