Toyana nyerte az Orosházi Díjat

Toyana (ifj. Kozma István) start-célban győzött az Orosházi Díjban, Nagykígyó (Goran Mesetovic) és Gengszter (Fézer Róbert) szerezték meg a helyezéseket.

 
1. futam:
Strong Flame és Sinabung kettőse ment el vezetni, mögöttük Bahamian Indy és Ludmilla galoppoztak, a mezőnyt Muhyaz zárta. A kanyarra érve Ludmilla helyére Pesti Angyal jött fel és a vezető négyes megpróbált meglépni a többiektől, azonban szépen zárkózott Almabor és a gyengébben kezdő Imperial War is próbált előrébb helyezkedni. A befutóban Bahamian Indy amint utat kapott gyorsított és biztosan veszítette el nyeretlenségét. Sinabung jó versenyt futott és második lett, Almabor jött fel harmadiknak, Pesti Angyal a negyedik.
Befutási sorrend: Bahamian Indy (4) – Sinabung (10) – Almabor (2)

 
2. futam:
Lejelentés: (8) – Linácska!
Dark Demon, Kizil Sou, Adél és Jack the Giant négyese kezdett a legjobban, míg Lovely Rock, Razzia és Toszkána gyengébben indultak. A befutóra fordulva úgy tűnt, hogy öt ló csatázhat a győzelemért, Dark Demon, Kizil Sou, Adél, Salsa és a szépen zárkózó Razzia. Dark Demon fáradt el elsőként, a többiek nagyot csatáztak. Végül Adél volt a legerősebb és magabiztosan nyerte meg a futamot, Jack the Giant lett a második, Salsa a harmadik.
Befutási sorrend: Adél (6) – Jack the Giant (2) – Salsa (9)

 
3. futam:
Útitárs és Brahy lánya vették a legjobb startot, mögöttük Arctic Lady és Papírsárkány helyezkedtek. Négyen szinte fej-fejt galoppoztak az átjáróhoz közeledve, azonban a kanyarra érve utóbbi kettő hátrébb csúszott, Útitárs pedig egyedül maradt az élen. Inner Circle zárkózott nagy lendülettel a mezőny végéről. A befutóban Hírnév indított támadást Útitárs ellen és át is vette a vezetést. Hírnév mögé istállótársa, Mirákulum érkezett a második helyre, Útitárs és Inner Circle lett a további sorrend.
Befutási sorrend: Hírnév (6) – Mirákulum (1) – Útitárs (10)

 
4. futam:
Lejelentések: (4) Lady Stone és (7) Savannah!
Sagenhaft vett nagyon gyenge startot, a többieknek jól sikerült az indítás. Ice Prinzess galoppozott az élen, mögötte Ma-Hill, Lara, Ouagadougou Dawn, Mákszem és Spieler volt a sorrend, Sagenhaft kiszakadt utolsóként zárta a sort. Ice Prizess növelte előnyét a kanyarra érve, azonban a befutóban többen is megindultak, hogy megszerezzék a győzelmet. Jött Ouagadougou Dawn, Staféta és Lara is. Steféta volt a legerősebb, átszaladt Ice Prinzess-en és megnyerte a futamot, Ouagadougou Dawn lett a harmadik.
Befutási sorrend: Staféta (3) – Ice Prinzess (8) – Ouagadougou Dawn (9)

 
5. futam:
Star Lady gyorsan kezdett, mögötte Röppenj, Kventin, Diplomata, Parsec és Freddie Mercury volt a sorrend, a mezőny végén Abaskan és Milky Way galoppozott. A befutóra még Star Lady vezetésével érkezett a mezőny, őt megtámadta Röppenj, Kventin és Freddie Mercury. Az utolsó 50 méteren Freddie Mercury átvette a vezetést és megnyerte a futamot. Star Lady, Kventin és Diplomata lett a további sorrend.
Befutási sorrend: Freddie Mercury (1) – Star Lady (4) – Kventin (7)

 
6. futam:
Jól kezdett Kolibri, Dresda, Bon-Bon és Boróka. Szombatesti Lány és Criptonit a középmezőnyben helyezkedtek. A vezető hármas a kanyarban növelte előnyét. Kolibri a befutóban elszállt a többiektől és hatalmas fölénnyel nyerte a futamot. Küzdelem csak a helyezésekért alakult ki, Bon-Bon, Schnell és Szombatesti Lány között.
Befutási sorrend: Kolibri (6) – Bon-Bon (10) – Schnell (2)

 
7. futam:
Lejelentés: (12) Surprise Interview!
Nagyon jól kezdett Hóvirág, Kővirág és Donna Prima. Rézcsengő és Azték alkották még a frontot. Niké a középmezőnyben helyezkedett, a befutóban azonban támadást indított és a távoszlopnál élre állt. Classic Girl ment fel mellé és már úgy tűnt, hogy közöttük dől el az elsőség sorsa, azonban nagy lendülettel érkezett Kikerics és mindenkin átszaladt. Donna Prima jött fel a második helyre, Niké lett a harmadik.
Befutási sorrend: Kikerics (1) – Donna Prima (2) – Niké (4)

 
8. futam:
Toyana ugrott ki legjobban a gépből, mellette Panda galoppozott, majd Nagykígyó és Gengszter kettőse következett, a mezőny végére Skirt Chaser került. Panda folyamatosan támadta a vezető Toyana-t, aki azonban tartotta a falat. A befutóban Nagykígyó indult el, de már nem volt akkora a lendülete, hogy utolérje Toyana-t, aki végig vezetve nyerte a a futamot. Nagykígyó mögött Gengszter lett a harmadik, majd Panda és Skirt Chaser lett a további sorrend.
Befutási sorrend: Toyana (5) – Nagykígyó (1) – Gengszter (2)

 
9. futam:
Álomhercegnő és Larion kettőse vezetett, rajtuk kívül Tíria, Leon a profi és New Gift alkották a frontot. Az utolsó 200 méteren New Gift gyorsított, átvette a vezetést és magabiztos győzelmet aratott. Tűzvész jött fel mögé másodiknak, Máramaros a harmadik.
Befutási sorrend: New Gift (12) – Tűzvész (3) – Máramaros (9)

Forrás: kincsempark.hu

2015.06.28. futamok képekben: Lisovszki Anda