Puck Fair a Janek Géza Emlékverseny győztese

Puck Fair Németh Sándorral a nyergében győzött a Janek Géza Emlékversenyben. Meteorit (Fézer Róbert) és Nagykígyó (Stanislav Georgiev) osztoztak a helyezéseken.
A Janek Géza lovasbajnokságot is Németh Sándor nyerte 21 ponttal, mögötte pedig holtverseny alakult ki ifj. Kozma István és Goran Mesetovic között, mindketten 20 pontot szereztek.

20150621_janekgezaev
1. futam:
Bárányfelhő és Áloműző vették a legjobb startot és ők ketten jó néhány hosszra megléptek az üldözőktől, akik Powerslide és Baltic History vezetésével érkeztek, a mezőny végén Susanne galoppozott. A kanyarban megérkeztek az üldözők a vezető kettőshöz, a távoszlophoz közeledve nagyon nyílt volt a verseny. Pomorosso vette át a vezetést, mögötte nagy lendülettel érkezett Baltic History és Powerslide, akik végül a helyezéseket szerezték meg.
Befutási sorrend: Pomorosso (8) – Baltic History (6) – Powerslide (3)

 
2. futam:
Mr Machine és Bírónő kezdtek a legjobban, mögöttük Ásító inas és Mea Culpa galoppoztak, a mezőny végén Zita Királyné volt. 400 méterhez közeledve egyre nagyobb lendülettel érkezett Ásító inas és az utolsó 150 méteren már biztosan vezetett. Bírónőt a célban elkapta Mea Culpa, Mr Machine leszorult a dobogóról.
Befutási sorrend: Ásító inas (1) – Mea Culpa (4) – Bírónő (3)

 
3. futam:
Nagyon szorosan galoppoztak a lovak a táv elején. Talán legjobban Apokalipszis, Suhanó, Szememfénye jöttek el. Luck Stone színei is feltüntek az élmezőnyben később. A célhoz közeledve Suhanó egyre jobban ment el a többiektől, majd magabiztosan győzött. Cassiopeia volt második helyen, de a végén már Glenda és Sabato is átment rajta.
Befutási sorrend: Suhanó (7) – Glenda (5) – Sabato (1)

 
4. futam:
Doctor Timotej jött el gyengén a starttól. Bóbita állt élre, először Teno volt mellette, de Heedy vette csak fel vele a küzdelmet. Sokáig Bóbitától nem lehetett elvenni a vezetést. Harmadik helyen leszakadva Teno, majd Genesis, Vivaldi és Doctor Timotej sorrendben jöttek. A kanyarból kijőve Bóbita kezdett fáradni és két oldalról előzte Teno és Heedy. Végig nagyon szoros küzdelmet vívtak. Végül Teno megverte Heddy-t, majd messzi harmadik Bóbita lett.
Befutási sorrend: Teno (1) – Heedy (4) – Bóbita (5)

 
5. futam:
Miserend kezdett a leggyorsabban és jó tempót diktált. Mellette Jetset Jones, majd Prince Angelo, Billy Tiger, Raphael Santi és Gyöngyös Szépe galoppoztak. Jet Acclaim megkésett az indításnál. A befutóra fordulva Jetset Jones elment Miserend mellett és megérkezett Prince Angelo is és Raphael Santi is támadásba lendült. Prince Angelo volt a legerősebb és megnyerte a futamot, Pokolfajzat jött fel másodiknak a mezőny végéről, Raphael Santi lett a harmadik.
Befutási sorrend: Prince Angelo (2) – Pokolfajzat (8) – Raphael Santi (3)

 
6. futam:
Lejelentés: (2) – Whisky!
Qmisz vett rettenetesen gyenge startot, a többiek jól indultak. Mafumo szokásához híven elment vezetni, mögötte Bandavezér, Szarkaláb, Berkenye és Mátrix volt a sorrend, Qmisz folyamatosan zárkózott egyre feljebb. Az utolsó 300 méteren indítottak támadást többen is, jött Berkenye, Bandavezér és Maximum Joy. Utóbbi lendülete volt a legnagyobb és megnyerte a futamot, Berkenye lett mögötte a második, Bandavezér a harmadik.
Befutási sorrend: Maximum Joy (3) – Berkenye (5) – Bandavezér (6)

 
7. futam:
Az egész mezőny jól kezdett, Meteorit kivételével szinte egy vonalban galoppozott a mezőny, de ő is felzárkózott a többiekhez. Idő közben Puck Fair gyorsított és élre állt, őt támadta Nagykígyó és megjelent Meteorit is, azonban Puck Fair nagyon erős volt és megnyerte a futamot, Meteorit lett a második, Nagykígyó a harmadik.
Befutási sorrend: Puck Fair (6) – Meteorit (1) – Nagykígyó (2)

 
8. futam:
Nagyon jól sikerült az indítás, 5-en, 6-an szinte fej-fejt galoppoztak az élen. A kanyarra érve Anthea-é lett a fal, mellette Bankár, Máramaros, Classic Girl, Ninja, Zanyetta, Crescencina, Zárkózott és Galagonya volt a sorrend. Az átjáróhoz érve Classic Girl esett vissza a mezőny végére, Napos zárkózott feljebb. A második kanyarra érve Wood-Wirodancing robbantott és az élre galoppozott, mögé Zárkózott ment fel, Anthea visszacsúszott a harmadik helyre, Ninja jött egyre feljebb. A befutóban Ninja felment Wood-Wirodancing mellé és óriásit csatáztak a győzelemért, amit végül utóbbi szerzett meg. Zárkózottat Zanyetta vette le a cél előtt, így ő lett a harmadik, Zárkózott leszorult a dobogóról.
Befutási sorrend: Wood-Wirodancing (10) – Ninja (2) – Zanyetta (9)

 

Forrás: kincsempark.hu

Fotó: Lisovszki Anda