Ördög Hegedűse az Imike Díj győztese

Ördög Hegedűse (Nagy Ferenc II.) végig vezetve nyerte az Imike Díjat. Off Road (Varga Sándor) csatázott vele a győzelemért, de nem tudta megverni, így második lett, Orinoco (Lakatos Árpád) szerezte meg a harmadik helyezést.

 
1. futam:
Hajtóváltozás: (11) No Bi – Nyilasi Bálint helyett Velezdi József!
Harmadszorra sikerült az indítás, Sebes szállt ki rögtön, ugyanis galoppozott. Az élről fordulók kezdtek a legjobban. Olasz Lány mögött helyezkedett a favorit Magic Diamond Way. Ők ketten nagyon jó tempót diktáltak és 20-25 méterrel elszaladtak az üldözőktől, akik Penelope Jet vezetésével érkeztek. A túlsó oldalon Magic Diamond Way megtámadta a vezető Olasz Lányt, azonban valami történhetett, mert hajtója kivette a mezőnyből. Így Olasz Lány egyedül maradt az élen és nagyon könnyen, végig vezetve megnyerte a futamot. Ibi Lobell érkezett mögé a második helyre, Ösztönző lett a harmadik.
Befutási sorrend: Olasz Lány (4) – Ibi Lobell (13) – Ösztönző (6)
Győztes idő: 19,7

 
2. futam:
Sóhajka kihasználta kedvező pozícióját és élre állt a start után, mögötte Machetta és Let it be TN ügettek, majd Rise N Shine, Red Bull és Saxicola Jet volt a további sorrend. Serial Killer NP és Suttogó alkották még a frontot. A befutóra fordulva Sóhajka még elöl volt, de Saxicola Jet utat talált magának és megnyerte a futamot. Serial Killer NP mögött Rise N Shine és Sóhajka kettőse ért célba, közöttük a célfotó döntött.
Befutási sorrend: Saxicola Jet (5) – Serial Killer NP (10) – Rise N Shine (4)
Győztes idő: 17,4

 
3. futam:
Mindenkinek jól sikerült az indítás, Mariska vállalta magára a vezető szerepet. Az első egyenesben Mariska mögött kettesfogatok alakultak ki, Jegyzőnő és Keeper, No Fear és Ileda Bi ügettek hozzá a legközelebb. Feljebb zárkózott Kitty Magic és hátulról megindult O’Pennina is. A befutóban Keeper ment el elsőként Mariska mellett és vette át a vezetést, azonban hatalmas lendülettel érkezett Jegyzőnő is, aki végül megnyerte a futamot. Keeper megőrizte a második helyet, Ileda Bi jött fel harmadiknak. No Fear a befutóban zsákutcába került, ő lett a negyedik.
Befutási sorrend: Jegyzőnő (5) – Keeper (2) – Ileda Bi (4)
Győztes idő: 19,7

 
4. futam:
Oldtimer Diamant és Rocket Boy kettőse volt a leggyorsabb a start után, mögöttük Magiszter és Prudy helyezkedtek. Először Prudy indított támadást a túlsó oldal közepén és felment a vezető kettős mellé, így Oldtimer Diamant, Rocket Boy és Prudy fej-fejt ügettek az élen. A befutóban Red Stone hibázott, Magiszter pedig utat kapott és elindult a vezetők üldözésére. Az élen Oldtimer Diamant és Rocket Boy csatáztak, azonban jött Magiszter és mindkettőjüket elkapta a célig. A futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és Rocket Boy-t diszkvalifikálta, így a sorrend Magiszter – Oldtimer Diamant – Sanger MS lett.
Befutási sorrend: Magiszter (4) – Oldtimer Diamant (3) – Sanger MS (8)
Győztes idő: 17,2

 
5. futam:
Hajtóváltozás: (8) Szökevény – Nyilasi Bálint helyett Velezdi József!
Szökevény hibázott a startot megelőzően. Surviver, Tündér Szépe, Trotter, Tündérrózsa, Tökéletes és Tárkány alkották a frontot, a favorit Topmodell gyengébben kezdett, de folyamatosan zárkózott fel és a túlsó oldal közepén megkezdte a hajrát. Az utolsó 500 méterhez már ő érkezett elsőként. Tündér Szépe az utolsó kanyarban hibázott. Az utolsó 100 méteren Tündérrózsa elment Topmodell mellett és magabiztosan veszítette el nyeretlenségét. Topmodellt Trotter is megelőzte, aki a második lett.
Befutási sorrend: Tündérrózsa (10) – Trotter (9) – Topmodell (7)
Győztes idő: 22,5

 
6. futam:
Negyedszerre sikerült az indítás. Ördög Hegedűse, Off Road, Noble Rose és Orinoco mögé a kanyarban megérkezett a 40 méteres térhátrányról forduló Lali Király, az első egyenesben pedig Orlando Bloom is csatlakozott a mezőnyhöz. Noble Rose a túlsó oldal végén elfáradt és visszacsúszott a mezőny végére. A befutóban Off Road támadta Ördög Hegedűsét, aki tudott újítani és végig vezetve megnyerte a futamot. Off Road mögött Orinoco lett a harmadik.
Befutási sorrend: Ördög Hegedűse (1) – Off Road (2) – Orinoco (4)
Győztes idő: 18,6

 
7. futam:
Vernon Boko és Overnight kezdtek hibával. Láss csodát!, Padova, Oklahoma Font, Spartacus, Utrillo d’Amour és Kazein alkották az élmezőnyt egészen féltávig, amikor megjelent a hátulról forduló Miki és a vezető ló mögött ügető Padova mellé helyezkedett. Spartacus és a hibája ellenére versenyben maradt Vernon Boko voltak még közel. A befutóban Spartacus lendült támadásba, de nem jelentett komolyabb veszélyt Láss csodát!-ra, aki végig vezetve, könnyen nyerte a futamot. Spartacus mögött Padova szerezte meg a harmadik helyet.
Befutási sorrend: Láss csodát! (6) – Spartacus (5) – Padova (2)
Győztes idő: 21,6

 
8. futam:
Jól sikerült az indítás az egész mezőnynek, nagy volt a pozícióharc a verseny első felében. Shark WF, Lardon, Ördöglány és Exxon Valdez kezdtek nagyon jól, közel volt még Pazar Hölgy és Riviéra Dream és az első egyenesben Oron Flying is megérkezett a frontba. Az utolsó kanyarra érve Oron Flying átvette a vezetést Shark WF-től. A befutóban Oron Flying és Ördöglány mögött többen is csatáztak a helyezésekért, jött Lardon, Riviéra Dream és Exxon Valdez. Ilyen sorrendben értek célba a fogatok.
Befutási sorrend: Oron Flying (5) – Ördöglány (14) – Lardon (7)
Győztes idő: 20,5

Forrás: kincsempark.hu