Nagyszerű versenyek, látványos finisek a szombati galoppon

2015_06_06_b

 

 

Miss Turpan (Tomas Bitala) és Mr Bas (Goran Mesetovic) csatáztak hatalmasat a győzelemért az Alagi Díjban, amit végül fej hosszal a kanca szerzett meg, megőrizve ezzel eddigi veretlenségét. Harmadik helyre Lucy (Jozef Parigál) érkezett meg, jó versenyt futva.

2015_06_06_a

Miss Turpan-hez hasonlóan továbbra is veretlen a Bárdosi György Emlékverseny győztese Quelindo (Jaroslav Línek), aki 7 hosszal verte a mezőnyt és a júliusi Derby első számú esélyese. Danestar (Zdenko Smida) és Diplomata (Goran Mesetovic) szerezték meg a helyezéseket.

2015_06_06_c

Az Erzsébet Királyné Díjban is “Álmodós” siker született, izgalmas csata után Claudia Octavia (Goran Mesetovic) fordulhatott vissza győztesként, a mezőny végéről érkező Fiorhead (Jaroslav Línek) lett a második, a sokáig vezető Panda (Stanislav Georgiev) előtt.

 

 
1. futam:
Nem indult: (3) Dresda!
Ramses indult gyengébben, a többiek remek startot vettek. Cassiopeia, Mákszem és Szememfénye volt az első három ló sorrendje, de mire a kanyarra értek, közel volt Sasheverő és Zebedeedoodah is. A befutóban Cassiopeia tovább növelte előnyét, Szememfénye próbálta felvenni vele a lépést, azonban előbbi erősebb volt és biztosan nyerte a futamot. Szememfénye mögé Botrányhős jött fel harmadiknak.
Befutási sorrend: Cassiopeia (5) – Szememfénye (2) – Botrányhős (4)

 
2. futam:
Nem indult: (6) Qltúra!
A két favorit kezdett a legjobban, Cracker Jack és Kizil Sou. A start után Cracker Jack vezetett, majd Kizil Sou megelőzte. Mögöttük Zita Királyné és Ascalona színei látszódtak, a sort Razzia és Linácska zárták. Az utolsó 100 méteren Cracker Jack visszavette a vezetést és biztosan nyerte a futamot Kizil Sou előtt, Ascalona harmadik helye pedig színtiszta papírformát jelentett.
Befutási sorrend: Cracker Jack (1) – Kizil Sou (4) – Ascalona (3)

 
3. futam:
Nem indult: (5) – Marcus!
Hárman kezdtek tragikusan, Staféta, Krabat és Istanbul. Az élen Miserend galoppozott, a befutóra és ő érkezett elsőként, mögötte Aptitude és Lara helyezkedtek, de megindult hátulról Krabat is és a célig átszaladt a majdnem végig vezető Miserenden, Lilfast érkezett a harmadik helyre.
Befutási sorrend: Krabat (4) – Miserend (6) – Lilfast (9)

 
4. futam:
Frog House vett gyengébb startot, az élen négyen öten fej-fejt galoppoztak. Nádszál kezdett nagyon jól, mellette Liberty Alex és Pirkadatkor kelő galoppoztak, de jól jött mindenki. Az utolsó 150 méteren Meteorit került az élre és nyerte a futamot, Frog House feljött másodiknak, célfotóban Liberty Alex lett a harmadik.
Befutási sorrend: Meteorit (1) – Frog House (3) – Liberty Alex (2)

 
5. futam:
Nagyon lassú volt a tempó a start utáni néhány száz méteren, Danestar állt az élre, mögötte Diplomata, Indy Jones, Heedy, Quelindo, Coffee Gold és Ispan volt a sorrend és ez az utolsó kanyarig nem is változott. Ott Diplomata vette a vezetést. A befutóban a szürke Quelindo robbantott és nagyon könnyen, 7 hosszal verte a mezőnyt. Danestar és Diplomata lettek a helyezettek.
Befutási sorrend: Quelindo (5) – Danestar (6) – Diplomata (4)

 
6. futam:
Panda, Yucca és Klaerchen triója galoppozott az élen a startot követően, bár a tempó eléggé fogott volt. Az ő hármasuk közül Klaerchen fáradt el elsőként és folyamatosan hátrébb csúszott, a mezőnyt Fiorhead zárta. Az ügető átjáróhoz közeledve Maconnaise kezdte meg a zárkózást. Az utolsó 500 méterhez érve Claudia Octavia felment Panda mellé és fej-fejt értek a befutóra. A távoszlopot követően Panda növelte az előnyét és már biztos nyerőnek tűnt, amikor Claudia Octavia újra támadásba lendült és a célon már elsőként haladt át. Fiorhead a mezőny végéről finiselt hatalmasat és lett második Panda előtt.
Befutási sorrend: Claudia Octavia (1) – Fiorhead (2) – Panda (3)

 
7. futam:
Nem indult: (4) Papírsárkány!
Tubu, Tíria, Szendergés és Wooxy kezdtek a legjobban, utóbbi vállalta magára a vezetést, mellé pedig felment Tubu és Tíria, zárkózóban volt Timike és Roman Flame. Az utolsó kanyarban Tubu helyére Roman Flame érkezett meg, aki a befutóban támadást indított Wooxy ellen, de sikertelenül. Roman Flame mögött Szendergés lett a harmadik.
Befutási sorrend: Wooxy (3) – Roman Flame (7) – Szendergés (10)

 
8. futam:
Nagy pozícióharc alakult ki a start után. Először Bahamian Indy állt élre, majd Vivaldi vette át tőle a vezetést, az élmezőny tagja volt még Powerslide és Gino Maxi. A favorit Mr Bas a középmezőnyben helyezkedett, Miss Turpan pedig zárta a sort. A befutóban Lucy-nek volt jó momentuma és megjelent Miss Turpan is. A győzelemért nagyot csatázott Mr Bas és Miss Turpan, célfotó döntött közöttük Miss Turpan javára, Lucy lett a harmadik.
Befutási sorrend: Miss Turpan (12) – Mr Bas (6) – Lucy (11)

 

Forrás: kincsempark.hu

Kép illusztráció: pixabay.com