Izgalmas versenyek a vasárnapi ügetőn

20150607_tonnyo

 

 

Tonnyó (Kolozsi László) győzött a Derby Kísérleti Versenyben. Nagyon szorongatta őt Time To Say Goodbye (Márton Lajos), de megverni nem tudta, Titán Ville (Fazekas Imre) lett a harmadik.

20150607_romi_mms

A Lovasélet Sprinter Kupában szlovén győzelem született Romi Mms (Mitja Slavic) révén, második a szintén szlovén Odile Grif (Paolo Scamardella) lett, harmadik legjobb magyarként Rinette Streamline (Lakatos Csaba).

20150607_speedy_boy

Az 58. Négyévesek Nagydíjában is izgalmas volt a finis, Speedy Boy (Veljko Mazsity) az utolsó métereken takarta le a szinte végig vezető Salihamidzic-et (Márton Lajos), a tavalyi Derby győztese, Szerelmes R. (Juhász Balázs) lett a harmadik.

 

 
1. futam:
Nemo vett gyengébb startot, a többiek jól kezdtek. Rózsakert vezetésével érkezett a mezőny az első egyenesre, ahol kettesfogatok alakult ki. Rózsakert mellé felment Reine d’Illiat, mögöttük Vilja Brick, Laza és Kiskarcsi helyezkedtek. Utóbbi a túlsó oldalra fordulva gyorsított és felment a vezető kettesfogat mellé, Reine d’Illiat fáradni kezdett, Vilja Brick volt még közel és Amazing Lobell is jól zárkózott. A befutóegyenes elején még Rózsakert ügetett az élen, azonban többen is támadták. A végén célfotó döntött az első és második hely sorsáról is, végül Vilja Brick, Amazing Lobell és Kiskarcsi lett a sorrend.
Befutási sorrend: Vilja Brick (3) – Amazing Lobell (7) – Kiskarcsi (5)
Győztes idő: 18,2

 
2. futam:
Off Road vette a legjobb startot, mögötte Orinoco, Nixon, Ördög Hegedűse, Paperboy és Palkó volt a sorrend. Az első egyenesben Paperboy kiment a második spúrba és folyamatosan csúszott felfelé. A túlsó oldalon Off Road gyorsított. Az utolsó kanyarban Paperboy és Palkó indítottak támadást, a befutóban pedig Ördög Hegedűse indult meg nagy lendülettel. Paperboy támadása volt a legveszélyesebb a végig vezető Off Road-ra, aki végül második lett, mert Paperboy a célban átszaladt rajta. Ördög Hegedűse ért be harmadikként, azonban a futam után a Versenyintézőség vizsgálatot rendelt el és pályaelhagyás miatt diszkvalifikálta Orinoco-val és Palkóval együtt, előbbit szintén pályaelhagyás miatt, utóbbit pedig tisztátalan ügetés miatt.
Befutási sorrend: Paperboy (5) – Off Road (2) – Nixon (3)
Győztes idő: 16,2

 
3. futam:
Hajtóváltozás: (10) Old Shatterhand – Piroch Gábor helyett Gonda Zsolt!
A Versenyintézőség a futamot érvénytelenítette, a feltett pénzeket a Totalizatőr visszafizeti!

 
4. futam:
Nem indult: (1) – Conway Boko!
Romi Mms, Odile Grif, Reste Premier, Rinette Streamline, Rionero és Rose’s La Nena sorrend alakult ki a start után. Az első egyenesben Reste Premier hibázott, amivel megzavarta a mögötte érkező fogatok. Ennek köszönhetően megnyúlt a mezőny, az élen ügető két szlovén ló meglépett a többiektől. A túlsó oldalon Rinette Streamline próbált felzárkózni a harmadik helyre, Rose’s La Nena pedig hibázott. A befutóban Odile Grif és Romi Mms csatáztak nagyot a győzelemért, amit utóbbi szerzett meg, Rinette Streamline lett a harmadik, Rionero pedig a negyedik.
Befutási sorrend: Romi Mms (3) – Odile Grif (2) – Rinette Streamline (7)
Győztes idő:13,6

 
5. futam:
Rafael Bit hibázgatott még a start előtt. Oldtimer Diamant vette a legjobb startot, mögötte Rocket Boy és Celebrity Classsic ügettek. A lassú tempónak köszönhetően a gyengén kezdő Rafael Bit is utolérte a mezőnyt, sőt felment Oldtimer Diamant mellé. Kettesfogatokká rendeződött a csapat, Rocket Boy és Harlynda alkották a második kettesfogatot, majd Celebrity Classic és Nubia következtek, Pinokkió még az első egyenesre érve hibázott és kiesett a versenyből. Az utolsó 500 méteren indult meg Harlynda, de a befutóban mintha megtört volna a lendülete. Oldtimer Diamant-ot Rocket Boy támadta meg és a célban el is kapta. Rocket Boy győzelmével Fazekas Imre megszerezte pályafutása 1500. győzelmét. Oldtimer Diamant lett a második. Celebrity Classic a cél előtt elugrotta magát, így Harlynda szerezte meg a harmadik díjat.
Befutási sorrend: Rocket Boy (4) – Oldtimer Diamant (5) – Harlynda (6)
Győztes idő: 17,2

 
6. futam:
Thor-Com és Torres hibáztak a start előtt. Traffipax és a favorit, Tonnyó vették a legjobb startot, az első egyenesre már utóbbi hozta a mezőnyt. Jól jött Trappolj!, Támogató, Titán Ville, Tornado Cole és Time To Say Goodbye is. A túlsó oldalon Tonnyó ellépett a többiektől, előnye jó 20-25 méteresre nőtt Traffipax-szal szemben. Ekkor indult a vezető ló üldözésére Time To Say Goodbye és méterről méterre folyamatosan közelített Tonnyó-hoz, aki a befutóegyenesben nagyon lelassult, de meg tudta nyerni a futamot. Time To Say Goodbye lett a második, Titán Ville a harmadik.
Befutási sorrend: Tonnyó (4) – Time To Say Goodbye (8) – Titán Ville (2)
Győztes idő: 16,6

 
7. futam:
A start előtt ketten is hibáztak. Norman kezdett a legjobban, mögötte Kitty Magic és No Bi ügettek. Az első egyenesben a favorit Naomi felment a vezető ló mögé és a túlsó oldalon már másodikként ügetett. No Bi-t diszkvalifikálták. Többen is próbáltak megindulni hátulról, de Naomi előnye folyamatosan nőtt és biztosan nyerte a futamot, Norman és Opál lány előtt.
Befutási sorrend: Naomi (12) – Norman (4) – Opál lány (11)
Győztes idő: 19,1

 
8. futam:
Suttogó már a start előtt hibázott, ezzel tetemes hátrányt szedett össze. Salihamidzic kezdett a legjobban, mögötte Sóhajka, Baboo Va Bene és Santana ügettek, az ő négyesük meglépett a mezőnytől a túlsó oldalra érve. Mire a tribün előtti egyenesre értek, kettesfogatok kezdtek kialakulni. Sóvirág jelent meg Salihamidzic mellett, majd Sóhajka és Baboo Va Bene kettőse következett, Santana mellett pedig Szacharin jelent meg. Szacharint az egyenes végén diszkvalifikálták, a helyére feljött Szimfónia és megérkezett Szerelmes R. is. A túlsó oldalon összetömörödött a mezőny, mindenki 20-25 méteren belül ügetett. Az utolsó 600 méteren indította meg hajtója Salihamidzic-et, aki 2-3 hosszas előnnyel érkezett a befutóra, de nagyon jött rá Szerelmes R. és Speedy Boy. Utóbbi pont a célban elkapta a majdnem végig vezető Salihamidzic-et, Szerelmes R. lett a harmadik.
Befutási sorrend: Speedy Boy (1) – Salihamidzic (3) – Szerelmes R. (2)
Győztes idő: 18,2

 
9. futam:
Másodszorra sikerült az autóstartos indítás. Samuel Becket A.T. vette a legjobb startot, mögötte Machetta és Henrik Ibsen A.T. ügettek. A mezőny libasorba rendeződött, a sort Rock and Roll zárta. A túlsó oldalon She’s Vivienne zárkózott fel a második helyre. Az utolsó 500 méterre két kettesfogat vezetésével érkezett a mezőny, Samuel Becket A.T. és She’s Vivienne az első kettesfogat tagjaként ügetett, majd Machetta és Henrik Ibsen A.T. következtek. A befutóban Samuel Becket A.T. gyorsított és megnyerte a futamot istállótársa, Henrik Ibsen A.T. és Machetta előtt.
Befutási sorrend: Samuel Becket A.T. (4) – Henrik Ibsen A.T. (7) – Machetta (8)
Győztes idő: 17,4

 
10. futam:
Pannus-Com, Patrícia, Professzor és Pletykás négyese indult a legjobban, utóbbi az első kanyarban hibázott és kiesett a versenyből. Az első egyenesben Pannus-Com mellé megérkezett Ördöglány, Patrícia mellé pedig Olmo Jet. Professzor és Ici Love tartották még jól magukat. Az utolsó kanyarban Olmo Jet-et diszkvalifikálták. Ördöglány nyerte a futamot, Patrícia és Professzor lettek a helyezettek.
Befutási sorrend: Ördöglány (8) – Patrícia (3) – Professzor (1)
Győztes idő: 19,4

 

Forrás: kincsempark.hu

Kép illusztráció: pixabay.com