Favorit győzelem a Lady Flame Díjban

Odile Grif (Fazekas Imre) magabiztosan nyerte a Lady Flame Díjat Principessa Ovi (Mitja Slavic) és Offenbach Bigi (Csordás Emil) előtt.

 

 
1. futam:
Samu vette a legjobb startot és elszáguldott a mezőnytől. Mögötte Tájfun és Tiara Boss helyezkedtek és az ő hármasuk ellépett a többiektől. Swarovski az első egyenesben hibázott, Tájfun pedig az első egyenesben. Samu mögé így Tiara Boss érkezett, valamint Tücsök és Shake Up zárkóztak egyre feljebb. Texas Oil a túlsó oldalon hibázott és kiesett a versenyből. Az utolsó kanyarra érve Samura felszaladt Tiara Boss, Tücsök és Shake Up. A befutóban Tiara Boss vette át a vezetést és nyerte a futamot, Shake Up jött fel mögé másodiknak, Tücsök lett a harmadik.
Befutási sorrend: Tiara Boss (3) – Shake Up (5) – Tücsök (7)
Győztes idő: 19,6

 
2. futam:
Rabatt, Tartozó, Saxicola Jet, Timoteo és San Francisco sorrend alakult ki a start után. Az élmezőnyben nem nagyon történt változás, Spartacus zárkózott egyre feljebb, a mezőny végén pedig Svéd Barát ügetett. Az utolsó kanyarban Sziklaszirt hibázott és kiesett a versenyből. A befutóra már Saxicola Jet vezetésével érkezett a mezőny, őt Timoteo támadta és a harmadik helyért is nagy küzdelmet láthattunk San Francisco és Spartacus között. Célfotó döntött a sorrendről, ami Saxicola Jet, Timoteo, San Francisco lett.
Befutási sorrend: Saxicola Jet (1) – Timoteo (2) – San Francisco (3)
Győztes idő: 19,1

 
3. futam:
Csak negyedszerre sikerült az indítás. Pazar Hölgy hibázott a startot követően. Puma ment el vezetni és az első egyenesre érve növelni tudta előnyét. Oro Noble és Penelope Jet helyezkedett mögötte, viszont előbbi a falon hibázott és kiesett a versenyből. Penelope Jet mögé Lardon ment fel a túlsó oldalon és a favorit Patricia is elindult. Lardon a befutóban távolodott a többiektől és megnyerte a futamot, Patricia lett a második, Mistral érkezett a harmadik helyre. A futam után a negyedikként célba ért 7-es számú Penelope Jet hajtója (Turbucz Sándor) óvást emelt a célvonalon elsőként áthaladó, 8-as számú Lardon hajtója (Weber Zsolt) ellen keresztezés és szorítás címén. A Versenyintézőség az óvást megtárgyalta, annak helyt adott és élt a hátrahelyezés jogával, így a nyerő Lardon-t (8) negyedik helyre helyezte hátra.
Befutási sorrend: Patricia (6) – Mistral (11) – Penelope Jet (7)
Győztes idő: 21,7

 
4. futam:
Reine d’Illiat a start pillanatában is ki volt szakadva a mezőnyből, több tíz hosszas hátrányból indult, Raffaella SM pedig galoppozott már a start előtt is, majd utána is, így kiesett a versenyből. Onyx M. is elugrotta magát az első kanyarban. Napraforgónak sikerült a legjobban az indítás, mögötte Rustik Rozi, Carpe Diem és Maya Goal ügettek, Orient Boy kezdte meg a zárkózást. Maya Goal a túlsó oldalon hibázott. A befutóra Orient Boy érkezett az elsőként, Rustik Rozi támadta, de Orient Boy tudta tartani az előnyét és megnyerte a futamot, Napraforgó és Carpe Diem csatáztak a harmadik helyért.
Befutási sorrend: Orient Boy (10) – Rustik Rozi (8) – Napraforgó (3)
Győztes idő: 18,7

 
5. futam:
Odile Grif-ek és Reste Premier-nek sem sikerült túl jól az indítás, ellenben Lali Királlyal, aki nagyon gyorsan talpon volt és élre állt. Mögötte libasorban haladt a mezőny, Odile Grif, Principessa Ovi, Offenbach Bigi, Merlino Grif és Reste Premier sorrendben ügettek az üldözők. Az utolsó 500 méteren indult el a favorit Odile Grif, nyomában Principessa Ovi-val. Előbbi azonban nagyon magabiztos volt és könnyen nyerte a futamot. Principessa Ovi mögött Offenbach Bigi lett a harmadik.
Befutási sorrend: Odile Grif (1) – Principessa Ovi (3) – Offenbach Bigi (2)
Győztes idő: 15,7

 
6. futam:
To Be Continued a startnál hibázott és kiszállt a versenyből és nem sokkal később ezt tette Tökéletes is. Taddeus és Tündérrózsa kettőse vette a legjobb startot, a favorit Topmodell óvatosabban kezdett és a középmezőnyben helyezkedett. Az első egyenesben próbált javítani pozícióján és feljebb zárkózott Taddeus és Tündérrózsa kettőse mögé. A vezető trió a túlsó oldalon távolodott az üldözőktől, akik Trotter vezetésével érkeztek. Topmodell hozta a lovakat a befutóra és szinte már nyerőnek tűnt, amikor megjelent mellette Taddeus és a célban letakarta. Tündérrózsa lett a harmadik, Trotter a negyedik.
Befutási sorrend: Taddeus (4) – Topmodell (8) – Tündérrózsa (5)
Győztes idő: 20,5

 
7. futam:
Mikes és O’Pennina mentek el vezetni a start után, mögöttük Oli Sun helyezkedett, a mezőny végén Raffaello ügetett. Mikes, O’Pennina és Oli Sun hármasához megérkezett Ruby Reeves, ők négyen alkották a frontot, Riviéra Dream volt zárkózóban és Ördöglány is jól tartotta magát, az utolsó kanyarban pedig megjelentek Rimella színei is. A befutóban O’Pennina ellen több támadás is indult, de mind sikertelen volt, O’Pennina nyerte a futamot. Célfotó döntött a második helyről, amit Oli Sun szerzett meg, Ruby Reeves előtt.
Befutási sorrend: O’Pennina (6) – Oli Sun (3) – Ruby Reeves (2)
Győztes idő: 20,0

 
8. futam:
Menedzser, Marót és Pipacsos vették a legjobb startot, hozzájuk Primusz csatlakozott az első kanyarban. A vezető négyes meglépett a mezőnytől és külön versenyt futott. A túlsó oldalon Primusz felment Marót mellé, Pipacsos visszacsúszott a negyedik helyre. A befutóban Menedzser távolodott a három üldözőtől, Primusz pedig elugrotta magát. Pipacsos jött fel a második helyre Menedzser mögé, Marót lett a harmadik.
Befutási sorrend: Menedzser (3) – Pipacsos (4) – Marót (6)
Győztes idő: 19,6

 

Forrás: kincsempark.hu

Kép illusztráció: Lisovszki Anda